תקף ערבי במבצע שומר חומות, הורשע ויירצה 38 חודשי מאסר
ביהמ"ש המחוזי בת"א גזר 38 חודשי מאסר (שלוש שנים וחודשיים) על ניסים אזולאי בן 29 מפתח תקווה שהשתתף בלינץ' במוסלמי בן 60 בהרצליה בזמן מבצע שומר החומות. אזולאי הורשע לאחר שהודה בעובדות החמורות, במסגרת הסדר טיעון בחבלה חמורה בנסיבות מחמירות וחבלה במזיד ברכב ממניע גזעני. בנוסף, ייאלץ אזולאי לשלם פיצויי בסך 10,000 ש"ח לקורבן.
פורסם בתאריך:
ניסים אזולאי בן 29 מפתח תקווה נידון ל- 38 חודשי (3 שנים ו-2 חודשים) מאסר בגין תקיפת ערבי במבצע שומר חומות. כך קבע בית המשפט המחוזי בת"א בגזר הדין שניתן ביום ראשון האחרון.
אזולאי, הורשע בחבלה חמורה בנסיבות מחמירות וחבלה במזיד ברכב ממניע גזעני במסגרת חלקו בתקיפה של ערבי שהתרחשה במסגד סידני עלי במהלך המבצע.
הנאשם הודה בעובדות כתב האישום והורשע בשתי עבירות של איומים.
כזכור בתאריך 10/06/21 דיווחנו כי משטרת ישראל והשב"כ עצרו לחקירה שבעה אזרחים בחשד למעורבות בתקיפה על רקע לאומני של תושב טייבה סמוך למסגד סידני עלי בהרצליה. חמישה מהם הם תושבי פתח תקוה אשר הואשמו בתקיפה המוסלמי.
המקרה אירע כאמור בתקופת המהומות האלימות ברחבי הארץ, במקביל למבצע שומר חומות.
החמישה תקפו תושב טייבה בן 60, בעת ששבר את צום הרמדאן סמוך למסגד בעיר. שניים נוספים עצורים בחשד למעורבות במעשה.
גזר הדין - איים וקילל את סבו ושוטר
כתב האישום המתוקן בתיק מתאר אירוע שהתרחש ביום 1.4.19, במסגרתו התקשר סבו של הנאשם (אזולאי) למוקד 100 והזעיק שוטרים לביתו, וזאת מאחר ורכבו של אחיו של הנאשם חנה בחניית הבית תקופה ממושכת. למקום הגיעו שוטר ופקח עירוני, ואלה שוחחו עם הנאשם שהגיע למקום ביחד עם אחיו. השוטר ביקש מהשניים להוציא את הרכב מחנית הבית, שאז החלו הנאשם ואחיו לקלל את סבם. הנאשם אף צעק לעבר הסב, תוך שהנאשם מאיים כי ייתן לו מכות. שוטר חזר על בקשתו מהנאשם להוציא את הרכב מחניית הבית, שאז אמר לו הנאשם שאינו רוצה להיות רגוע, וכן "יאללה תשחרר אותי אל תדבר איתי בקיצור יאללה תשחרר אותי יא זין גם אתה", ואמירה דומה נוספת. הנאשם פנה שוב לסבו, ואמר לו "אם אני איעצר היום אתה מת אתה שומע אתה מת." אני אומר לך אם אני נעצר היום אתה מת יא שרמוטה, משטרות אתה מביא לי, אל תדאג אני אזיין אותך"." ואמירות דומות נוספות. הנאשם המשיך לאיים על הסב בנוכחות השוטר, ואף השמיע דברי בלע כלפי השוטר, ואמר לו בשלב מסוים "אני אחתום לך על הקבר".
על בסיס האמור לעיל, וכפי שפורט, הורשע הנאשם בשתי עבירות של איומים.
במתן העונש, התחשב השופט בנתוני חייו של אזולאי. אזולאי בן 29, אב לילד בן 3.5, אשר התגורר עד מעצרו עם זוגתו. בעל עסק לממכר מזון, הנאשם סיים 10 שנות לימוד, אובחן בצעירותו כבעל הפרעות קשב ולקויות למידה, ובשלב מסוים, נשר מלימודיו. אימו אינה עובדת, אביו מתמודד עם מחלת לב, ופרנסתם נשענת על קצבאות הביטוח הלאומי.
כתב האישום
לפי כתב האישום התקיפה אירעה בתאריך 12/5/21, לאחר הלינץ' בבת ים. התקיפה הייתה מכוונת ומאורגנת, שלושה מהם הגיעו לחניון מסגד סידני עלי במטרה לפגוע בערבים כשהם חמושים בכלי נשק קרים.
שם, פגשו השלושה כ-12 אחרים. לאחר שניידת המשטרה שאיבטחה את התפילה עזבה את המקום, תקפו את אחד הנוכחים בחניון - ג'סאן חאג' יחיא, בן 60 מטייבה, לאחר שווידאו כי הוא ערבי.
עפ"י גורמי רפואה, הקורבן- תושב טייבה בשנות ה-60 לחייו, נפצע באורח בינוני ופונה לקבלת טיפול רפואי.
ממצאי החקירה הראשונית בשטח העלו, כי קבוצת רעולי פנים תקפו את הקורבן, תוך ריסוס פניו בגז פלפל ודקירתו באמצעות חפץ חד.
עם התקדמות החקירה זוהו שבעה חשודים בביצוע המעשה שנעצרו לחקירה בשב"כ ובמשטרה, ובסיומה הועברו כלל ממצאיה לפרקליטות שהגישה בעניינם השבוע הצהרת תובע בבימ"ש השלום ת"א ובימים הקרובים צפויה להגיש כתבי אישום, לצד בקשת מעצר עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.
סעיפי האישום נגד החמישה:
יעקב אטנאו, ניסים אזולאי, רועי תם, אור משטי ואוראל כרמלי: "מעשה טרור של חבלה בכוונה מחמירה וחבלה במזיד ברכב ממניע גזעני."
לפי הפרסומים, הפרקליטות הציגה תיעוד מתוך קבוצת ווטסאפ שנפתחה במטרה לארגן את התקיפה, סרטונים ממצלמות אבטחה וחלק מכלי תקיפה, ובהם מברגים, סכינים ופטישים.
יום קודם למעשים המתוארים בכתב האישום ניסו שלושה מהם לבצע מעשה דומה בלוד, אך נבלמו בשל העוצר שהוטל על העיר.
יממה לפני הלינץ' כתב כרמלי בחשבון הפייסבוק שלו: "אנחנו עם ה' יתברך, נעיף לכולם את הראשים".
הצהרת תובע היא הודעה של התביעה כי יש בידה ראיות מוצקות למעשים חמורים ולכן יש כוונה להגיש כתב אישום באופן מיידי ולכן יש טעם להותיר את החשודים במעצר.


תגובות