הילדים שלנו מתבשלים
חום בלתי נסבל בגן שילה שבמתחם יוני נתניהו. המזגן לעיתים לא עובד וגם כאשר הוא עובד - הוא לא מקרר. לא מובן איך נותנים לילדים להיות בגן ללא קירור?
פורסם בתאריך: נכתב על ידי:
במתחם יוני נתניהו בשכונת אם המושבות ישנם בסביבות 8 גנים וביניהם גן שילה, גן של העירייה, המבנה של הגן ישן מאד ויש בו מזגן ישן ומקרטע שבקושי מקרר אם בכלל.
יעל (שמה האמיתי שמור במערכת), אם לילדים בגן מספרת על מאבקה למען תיקון המזגן בגן, הכול במציאות בה הילדים סובלים מחום קיצוני:
"השבוע ערכו בגן ניקיון במזגן והצליחו להוריד את המעלות בגן ל-27 מעלות,
הבעיות במזגן התחילו באפריל כשהתחמם, יום המזגן עבד, יומיים לא עבד ואז טיפלו במזגן. להפתעת הכול, היה מקרר קצת ואז שוב חדל מלקרר.
הגננת אמרה: זה מקום ישן, קיים עשר שנים וככה זה. בקיץ הגננת בחופש והאחריות התגלגלה אלינו, אל ההורים. יש חום בלתי נסבל בגן, מהשעה 11 בבוקר חם נורא בגן ואין הרבה מה לעשות, פנינו כמה אימהות לאחראי רכש בעירייה, הוא בא וראה וכך הוא כתב בווטסאפ - את צודקת אישרתי מזגן נוסף לגן ופתאום התחילו להתעורר עוד גנים וביקשו גם ואז הוא פשוט הודיע לנו שזה לא הולך לקרות הוא הביא איש מזגנים מטעמו ואמר שהמזגן מקרר והכל בסדר. מה שכמובן לא היה. לאחר מכן הוא המליץ על ניקוי המזגן שהוריד כאמור מעט את המעלות מ-30 מעלות ל-27 מעלות.
אנחנו חיים בישראל מדינה בה רוב חודשי השנה זה קיץ. הילדים שם לאורך שלושה שבועות מתבשלים.
חוות דעת של איש מקצוע
איש מקצוע מדד את המעלות במקום שבו נמצאים מנועי המזגנים והתברר שיש שם 43.7 מעלות, מחוץ לגן 35 מעלות, הוא אמר שהגן לא מבודד, המבנה ישן ולכן החום נכנס פנימה, גם אם המזגן היה תקין הוא לא היה עובד אופטימלי, כל המנועים של המזגנים נמצאים אחד על השני, מזגנים לא מתקינים ככה בפיר קטן, צריך לשים אותם על גג המבנה כדי שיהיה להם סירקולציה ויקררו אופטימלית."
ד"ר גיא וולפין מוותיקי ועד אם המושבות מסר: לא ייתכן שילדים ופעוטות יסבלו מהחום הכבד בצורה כזו, גם אם התקנת המזגנים הייתה תקינה, והיא לא. אם מזגן אחד לא מצליח להוריד את החום בחלל הסגור לטמפרטורה נורמלי, על העירייה להתקין מזגן נוסף ולא לתת לילדים לסבול, מה גם שזו סכנה בריאותית במידה וילד יתייבש.
לירון פדר מוסיף ואומר "לא ייתכן שצוות פייסבוק מפרסם בבוקר כי היתה ביקורת בגן והכל תקין ועוד משרבב את השם של חבר המועצה אורן חפץ. ושעה אחרי, איש מקצוע אשר מתמחה במזגנים מודד טמפרטורות של מדבר בתוך הגן" .
ראש העיר חייב עוד מחר בבוקר לדאוג למזגן חדש לגן . להעביר את המנועים לגג המבנה ויפה שעה אחת קודם, בלי הסברים ובלי צוות פייסבוק."
מדוברות העירייה לא נמסרה תגובה.
נכתב על ידי
אסף פרידור
B.A בממשל, המרכז הבינתחומי בהרצליה. M.A במדיניות ציבורית אוניברסיטת תל אביב. עוסק בקידום נושאי סביבה וקיימות וממשל פתוח: שקיפות, ממשל מקוון ושיתוף הציבור.


תגובות