דלג לתוכן העמוד דלג לחיפוש באתר דלג לתפריט האתר

לפרסום חייגו: 03-9290020

אוכל בפתח תקווה

מסעדות, מתכונים, אוכל מוכן ומשלוחים בפתח תקווה

שפים החליטו לפתוח קצביה - "קצב במושבה"

"קצב במושבה" במרכז המסחרי החדש בשכונת "אם המושבות" בעיר, מקום לקנות בשר איכותי, נקי, טרי ו... טעים.

פורסם בתאריך:


אשתי הודיעה לי שמגיעים אורחים, כך שהייתי צריך בשר ועל בשר אני לא מתפשר.

את הבשר, אני קונה בדרך כלל במקום אחד שאני נותן בו אמון, מה שנכנס אצלי לבטן צריך להיות הטוב ביותר.

נכנסתי בהיסוס לקצביה חדשה בפתח תקווה בשם "קצב במושבה" ומה שראיתי - מיד מצא חן בעיני.

כשנכנסים לקצביה רואים מקרר יישון גדול, עם נתחי בשר שונים מתיישנים.
המקרר נקרא "המיישנת". המיישנת מסודרת ונקייה ביותר.

שאלתי את הקצבים במקום, איך מנקים אותה? הסבירו לי שכדי שמקרר היישון יהיה נקי, מחטאים רק עם אלכוהול שמתנדף ומותיר אותו סטרילי.

נתחי בשר איכותיים

כדי להתרשם לעומק מהחנות ומהמוצרים, שאלתי על מבחר נתחי הבשר בחנות: האנטריקוט, הנתחים עם העצם, השריר וקיבלתי הסבר מפורט על דרך היישון ואיכות הבשר.

את המקום פתחו רועי לנדה, בעברו ניהל מטבחים בת"א ודור גוז בעל ביסטרו באילת בעבר.
כאשר הם דיברו על בשר, הבנתי שמה שחשבתי שאני יודע, לא מתקרב לידע שלהם.

 

רועי ודור משווקים רק בשר ישראלי, מזן הולשטיין המותאם לתנאי הארץ במושב אביגדור.
 את הפרות מגדלים עם תזונאים מומחים לבקר, כך שרמות השיוש והשומן הן אופטימליות.
 הבשר כמובן טרי, לא קפוא, עם טעם עשיר ומיוחד.

רועי ודור הסבירו לי שבשר טוב מתנהג כמו יין וגבינה מבחינת זמן היישון, ככל שמיישנים יותר זמן את הבשר, כך הבשר מקבל גוון טעם מיוחד יותר ומתרכך.

מחשבונית למתכון

הניסיון של רועי ודור בעולם המסעדנות הביא אותם לחשוב על רעיון מיוחד: כמה פעמים שאלתם את הקצב שלכם מה לעשות עם הנתח שקניתם? 

על חשבונית הקנייה יוצאת מדבקה עם מתכון מיועד לנתח הבשר שרכשתם, כך שאם תמלאו אחר הוראות המתכון, תקבלו מנת בשר כמו במסעדה.

התהליך המוקפד של מכירת ויישון הבשר מתחיל בבחירת פרות וטלאים מתוצרת הארץ.
את הטלאים שני השפים רוכשים ממושב דקל בעוטף עזה, מדובר בטלאים מהזן הצרפתי המיוחד שרולה,  זן שאין בו כמעט שומנים, טלה צעיר ועדין.

רובנו כבר שכחנו מה הטעם של עוף אמיתי שגדל ללא אנטיביוטיקה והורמונים, כל העופות של "קצב במושבה" הם נקיים מאנטיביוטיקה ואיכותיים ומתבצעת בקצבייה הפרדה מוחלטת של העופות מהבשר, כך שהבשר והעופות לא משפיעים אחד על השני בטעם ובארומה...

לסיכום, מצוין שיש קצביה חדשה ממש כמו פעם. הבשר יצא טעים, האורחים התלהבו, סיימנו את הארוחה שבעים ושבעי רצון והכי חשוב אשתי הייתה מרוצה.
 

קצב במושבה רפאל איתן 5 פתח תקווה  :9018153 - 03




 

שפים החליטו לפתוח קצביה - אוכל בפתח תקווה

נכתב על ידי

מיכה בלצ'ינסקי

סמג"ד בנחל, מדריך ארץ ישראל, מדריך טיולים - בעל תואר במינהל עסקים, דובר עברית, אנגלית וספרדית על בוריין

michabl123@gmail.com

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה:
2
1