דלג לתוכן העמוד דלג לחיפוש באתר דלג לתפריט האתר

לפרסום חייגו: 03-9290020

אוכל בפתח תקווה

אוכל בפתח תקווה

אל תגידו מה ואל תגידו תפוח אדמה, תנסו את הפוטטוס של משפחת לוי

פורסם בתאריך:


המומחיות של משפחת לוי, עד לא מזמן מפתח תקווה, היא בפוטטוס.

פוטטוס זה קייטרינג משפחתי של אוכל ביתי אמיתי שנעשה מכל הלב והכל בהזמנות מראש ובמשלוח עד הבית.


מני לוי מספר על האוכל בבית:

"אצלנו בבית יש מיזוג גלויות נפלא בין עדות אשכנז לבין עדות המזרח טריפוליטאי, טוניסאי, מצרי, תימני, כך גם האוכל שלנו במיזוג גלויות נפלא הכולל טעמים נפלאים ושורשים כמו קוסקוס טריפולטאי אמתי דק דק אוורירי לצד גפילטע פיש המסורתי וכן מנות צמחוניות וטעימות .


אז איך הכל התחיל?

"מאז ומתמיד אהבנו אני ואשתי בבית לבשל עוד מגיל קטן, תמיד נמשכנו לבישול ותמיד קיבלנו מחמאות מכולם וגם הבת שלנו נכנסה לאהבה הגדולה הזאת.

מאז ומתמיד חשבתי לפתוח משהו כזה עד שיום אחד זה קרה, אישתי אמרה לי - הגיע הזמן ומכאן זה רץ וכך נפתח 'פוטטוס' בסוף אוגוסט 2018.

השם 'פוטטוס' הגיע מכך שאנחנו מאוד אוהבים לעבוד עם תפוחי אדמה חיפשנו שם שיאפיין אותנו ואז הגיע פוטטוס,  קריספי מבחוץ, רך וטעים ומלא הפתעות מבפנים, משם הכל היסטוריה.

המתכון של משפחת לוי לפוטטוס

המתכון שרצינו לשתף הוא מרק שעועית עם בשר של פוטטוס אשר מתבשל בבישול ארוך מנה מאוד מבוקשת אצלנו ומאוד טעימה.

מצרכים

(ליטר  מרק(

3  כוסות שעועית לבנה שהושרתה במים פושרים לילה לפני.

 400 גרם בשר כתף/צוואר טרי 

1 בצל בינוני

3 שיני שום

מלח לפי הטעם

פפריקה מתוקה

כמון 

חואג' למרק 

פלפל שחור 

רסק עגבניות 

מים 
 

אופן הכנה:
 

"שוטפים את השעועית במסננת ולאחר מכן מבשלים את השעועית עד רתיחה בלהבה בינונית במשך 20 דקות.
 

במהלך הבישול יש לנקות את הקצף שנוצר כתוצאה מבישול השעועית 

לאחר 20 דקות שוטפים את השעועית במסננת.

בסיר נוסף מטגנים קוביות בצל עם שום מוסיפים טיפה מלח עד הזהבת הבצל
מוסיפים את קוביות הבשר לסיר עד לסגירת הקוביות מכל הצדדים מוסיפים תבלינים על פי הטעם כמון,פפריקה מתוקה, פלפל שחור,חוואיג', מטגנים יחד למשך 3 דקות על אש נמוכה לפתוח את הטעמים.

 

לאחר מכן מוספים את השעועית השטופה מוסיפים מים פושרים בגובה של 7 ס"מ מעל תכולת השעועית והבשר בסיר מביאים לרתיחה ואז מוסיפים בין 2-3 כפות רסק עגבניות מערבבים את המרק ומבשלים על אש נמוכה בינונית למשך 4 שעות מדי פעם מערבבים מוסיפים מעט מים על פי מידת הסמיכות שרוצים  וכן ניתן להוסיף לפי הטעם תבלינים ,ניתן להוסיף תפוחי אדמה למרק כ- 30 דקות לפני סיום הבישול.
 

המלצה - להוסיף פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה יאמי אמיתי ניתן לשלב את המרק עם אורז לבן , קוסקוס. 
 

בתאבון! ושבת שלום!




הטלפון של פוטטוס להזמנות 0547643507

ניתן למצוא אותנו בפייסבוק פוטטוס אוכל ביתי אמיתי עם טעם של עוד 

וכן באינסטגרם 

 

 

 

אל תגידו מה ואל תגידו - אוכל בפתח תקווה

נכתב על ידי

אסף פרידור

B.A בממשל, המרכז הבינתחומי בהרצליה. M.A במדיניות ציבורית אוניברסיטת תל אביב. עוסק בקידום נושאי סביבה וקיימות וממשל פתוח: שקיפות, ממשל מקוון ושיתוף הציבור.

asafptnow@gmail.com

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: