דלג לתוכן העמוד דלג לחיפוש באתר דלג לתפריט האתר

חדשות - מגזין - עסקים בפתח תקוה

לפרסום חייגו: 03-9290020

טיפ שבועי בפתח תקווה

עצות שונות שכדאי לאמץ

יין לארוחת החג - איך יודעים במה לבחור?

פורסם בתאריך:


בחירת בקבוק יין לארוחת החג היא משימה שמחייבת היכרות עם מגוון רחב של זנים וסוגים. אז מאיפה מתחילים, מה זה גוורץ ולמה כדאי לתת לו עדיפות? הנה המדריך המלא

תקופת החגים נפתחת בקרוב עם ארוחת ראש השנה וזו הזדמנות מעולה לפנק את האורחים ובני המשפחה עם בקבוק יין. הבעיה היא שיש הרבה מאוד סוגים של יין ולא תמיד יודעים במה לבחור, בעיקר אם לא מחזיקים בידע קודם. בנוסף, מארחים שמעדיפים להטיל את האחריות על האורחים צריכים לכוון אותם לסוג היין המתאים למנות המוגשות ולסגנון המועדף.

מה הקשר בין צבע היין לטעמו?

בשביל לדעת איזה יין לבחור לארוחת החג צריך להכיר את המאפיינים של הסגנונות הקיימים. ברמה הבסיסית ביותר, צבע היין נקבע לפי נוכחות קליפות הענבים במהלך התסיסה הראשונית וזאת מכיוון שצבע העסיס המקורי של כל הענבים הוא שקוף.

למרות שיין אדום מיוצר מענבים שחורים או אדומים, הצבע עדיין מתקבל מהקליפות שתוססות יחד עם עסיס הענבים ולא מצבע הענבים עצמו. לעומת זאת, יין לבן מיוצר מענבים ירוקים אך במהלך התסיסה מפרידים בין קליפות הענבים לבין העסיס וכך מתקבל הצבע השקוף או הירקרק.

מבחינת טעם, יין אדום נחשב כבד ורציני יותר, לעומת יין לבן שמתאים לארוחות קלילות ולמנות ראשונות או דגים. לשם השוואה, יין מענבים אדומים שבו השאירו את הקליפות בהשריה לתקופת תסיסה קצרה מקבל גוון ורדרד והוא נקרא יין סמוק. זהו יין שדומה במאפיינים שלו ליין הלבן ואפשר להגיש אותו כקינוח.

זה הזמן להוציא את היינות היוקרתיים

עוד סוג שיכול להתאים לארוחת החג הוא יין מבעבע כמו שמפניה ומוסקטו. רובנו מזהים את השמפניה עם אירועים חברתיים אקסקלוסיביים כי אולי ראינו את זה באיזה סרט הוליוודי, אבל המחיר שלו הרבה יותר סולידי מכפי שנהוג לחשוב והוא מאוד הולם גם אירועים משפחתיים. בכל מקרה, יין מבעבע מכיל פחמן דו חמצני שנוצר מפעולת התסיסה והוא נחשב איכותי בגלל הכנה שדורשת יישון ממושך של השמרים.

יש כאלה שלא מוותרים על ארוחת חג עם יין מחוזק. כפי שאפשר להבין משמו, הוא מכיל אחוז אלכוהול גבוה יותר מזה של יין רגיל והמתיקות שלו נובעת מתהליך תסיסה שמופסק באמצע על ידי הוספת אלכוהול בריכוז שמנטרל את השמרים. רוב סגנונות היין המחוזק הם מתוקים אך יש גם יינות מחוזקים יבשים.

לבסוף, כנראה שהכי טוב לנצל את ארוחת החג על מנת להכיר לאורחים את יינות גוורצטרמינר או בקיצור "גוורץ". זהו יין לבן בעל מתקתקות עדינה, ניחוח בולט של מי ורדים מפירות טרופיים ומרקם רך שמשלב מתיקות וחמיצות. הוא אידיאלי לארוחות ארוכות ומומלץ להגיש אותו מקורר על מנת לשמור על המתיקות המאוזנת והרעננות. 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: