הוקמה קבוצת בנות כדורעף בפתח תקווה
מהשנה, תהיה קבוצת כדורעף בנות בפתח תקווה, הודות להחלטה שקיבלו בבית ספר ברנר – לשלב בין כדורעף ללימודים, כך שיוכלו גם להצטיין בלימודים וגם בספורט
פורסם בתאריך: נכתב על ידי:
מאת: אסף פרידור
צילום: באדיבות אור שפירא
בבית ספר תיכון "ברנר" התקבלה החלטה לאפשר לתלמידות לשלב בין כדורעף ללימודים, כך שיוכלו גם להצטיין בלימודים וגם בספורט, גם לעלות גבוה בציונים וגם לעלות גבוה ולהנחית כדורים.
מנהלת בית הספר מיכל ריכרט מרדכי: "אני רואה חשיבות רבה בכך שתלמידים יפעלו בפעילויות מגוונות בבית הספר. פעילויות ספורט משפיעות באופן חיובי על מצב הרוח ובכך משפרות את החוסן הנפשי ואת יכולת הריכוז והלמידה. לשמחתי, מצאנו מאמנת כדורעף מוכשרת ומלאת התלהבות, אור שפירא טל. יחד, אנחנו מתכוונות להחזיר את ענף הכדורעף לעיר פתח תקווה".
הפרויקט של הקמת קבוצות כדורעף בפ"ת התאפשר בזכות שיתוף פעולה פורה בין מנהלת תיכון ברנר מיכל ריכרט מרדכי ומנהלת החטיבה תמי סגל. תלמידות כיתות ז' – ח' משחקות במסגרת המועדון שבבית ספר, כאשר מאחורי ההחלטה יש חשיבה לטווח רחוק והיא ליצור בסיס איכותי להקמה של קבוצת נוער וקבוצות בוגרות בעתיד. בתיכון ברנר פעלו בעבר קבוצות כדורעף, כיום, המטרה הינה להחזיר את הכדורעף לפתח תקווה. כאמור, בברנר חושבים לטווח רחוק, כאשר המטרות הן לפתוח קבוצה לכל שכבת גיל, מביה"ס יסודי ועד ליגת העל.
המאמנת אור שפירא טל גדלה בענף הכדורעף. "למזלי בבית הספר בו אני מלמדת, המנהלת מיכל נתנה לי הזדמנות להרים את הכפפה. בשבילנו זו לא סתם קבוצה שנפתחה ומדובר בעידן חדש. כשאני ניצבת מולן אני עומדת בגאווה אמיתית. זה הכוח של הספורט, זה הכוח של הכדורעף, ללמוד להאמין בעצמך, לקבל את השונה, ללמוד מהי אחריות אישית ומהי אחריות קבוצתית, ללמוד לקבל החלטות תחת לחץ, ללמוד להתחרות בצורה הוגנת – והחשוב מכל, איך כל הפסד הוא שיעור שמוביל לניצחון".
נכתב על ידי
אסף פרידור
B.A בממשל, המרכז הבינתחומי בהרצליה. M.A במדיניות ציבורית אוניברסיטת תל אביב. עוסק בקידום נושאי סביבה וקיימות וממשל פתוח: שקיפות, ממשל מקוון ושיתוף הציבור.


תגובות