דלג לתוכן העמוד דלג לחיפוש באתר דלג לתפריט האתר

חדשות - מגזין - עסקים בפתח תקוה

לפרסום חייגו: 03-9290020

צרכנות בפתח תקווה

צרכנות פתח תקווה

לראשונה בישראל שוק אוכל כשר יוקם בפתח תקווה

פורסם בתאריך:


יזמות נדל"נית וקולינרית חדשה יוצאת לדרך בגוש דן: FOODA - שוק אוכל כשר ראשון בישראל יוקם בפתח תקוה- לראשונה מחוץ לתל אביב.

היזמים ינון שפרן ושמוליק ויליאן בחרו למקם את   FOODA בפתח תקווה על גבול גבעת שמואל, אזור המהווה צומת אסטרטגית ומרכזית של חיי קהילה ועסקים הצמאים למרכז קולינרי . סביב מתחם FOODA מתגוררים כ- 450 אלף תושבים בטווח של חמש דקות נסיעה. מרביתם אוכלי כשר, למתחם מתקיימת תנופת בנייה מאסיבית של אזור עסקים חדש, שעתיד לצמוח ב- 5 השנים הקרובות בכ- 250 אלף מ"ר משרדים (בקרית מטלון) בנוסף על בתי העסק הקיימים כיום.

בניית מתחם FOODA תחל בקיץ הקרוב והוא צפוי להיפתח במהלך 2018.

הקהל הפוטנציאלי: מספר אוכלי הכשר בישראל נאמד כיום בכ-2.5 מיליון איש, הנתונים מלמדים כי 70% מהישראלים מצהירים כי הם שומרי כשרות בדרגה כלשהיא. (מתוך סקר מדד המותגים של מכון סקרים 2016).

FOODA יציג את ה"דור הבא" בענף מתחמי האוכל, הבילוי והלייף סטייל ויביא בשורה אמיתית עם פתיחת הסניף הראשון הכשר של כמה ממסעדות השפים המובילים בישראל שיציגו גרסה כשרה של המטבח שלהם.

בשונה ממתחמים הפועלים כיום,  FOODA יהיה 100% של דוכני מזון ולא יכלול שטחי מסחר שאינם קולינריים. כך הוא יהווה יעד מובהק העומד בפני עצמו. מעליו לא יתנשאו מגדלי מגורים והוא לא ישמש כקומת קרקע מסחרית תחת משרדים. מתחם שנטו שיוקדש לקולינריה גבוהה ויעניק חוויה לנכנסים בשעריו.

המקום  ישלב בחוכמה את כל המגמות העדכניות בשדה הקולינריה אל מול הרגלי הבילוי והקניה של קהל שומר הכשרות לצד קהל חובבי האוכל (פודיז) שמבקשים ליהנות מהמגמות האחרונות בקולינריה הישראלית. יציג קונספט חדשני בתפיסת המסחר ויציע חוויה של  food hall  - מעין מסעדה גדולה עם מגוון דוכנים בשלל סגנונות.

מאחורי החלל הענק שעל יסודותיו הוקם FOODA מסתתר אחד מסיפורי היזמות היפים שאפיינו את תולדות המפעל הציוני עם הקמת המדינה. "מטוויית סיב", שעל שמה נקרא היום האזור כולו, הוקמה בשנת 1952 בפאתי המושבה הקטנה פתח תקווה, בידי שלושה שותפים - האחים משה ויעקב זילברשץ, וזאב גליקסמן – שהחליטו להמשיך את מורשת הטקסטיל המשפחתית ולהעבירה מהעיר לודז’ לפתח תקווה.

נכדיו של יעקב זילברשץ, זוכה אות יקיר התעשייה של התאחדות התעשיינים לשנת 1987, הם שהחליטו לשמר את המבנה ההיסטורי ולצקת בו חיים חדשים. מתחם הבילוי והאוכל הכשר שיקום בו, הם מאמינים, לא יהיה רק מוקד לבילוי לקהילת שומרי הכשרות באזור ומחוצה לו, אלא גם ימשיך את מסורת היזמות המשפחתית – וייטיב לשמר את רוחו החלוצית של המקום.    במתחם, שיתפרש על פני כ- 4000 מ"ר, יפעלו מעל 30 עסקים ותעשה הקפדה יתרה על נוחיות הקהל: מתחמים רחבים ונוחים שיציעו מעל 700 מקומות ישיבה. ריאות ירוקות וחצר חיצונית שתותאם לילדים ולמשפחות.

נגישות מרבית והיצע שפע מקומות חניה על שטח של כ- 2500 מ"ר.  את עיצוב  Fooda נבחר להוביל משרד האדריכלים של אנריקו סגרה, השפה החדשנית של  FOODA עוצבה על ידי חברת המיתוג ניאוגרופ של המעצב פיליפ בולקיה.      

עופרה גנור (מאנטה ריי, אייסברג, שי-שי, טעם העיר, תל אביב EAT), מהדמויות הבולטות במפת הקולינריה הישראלית, בשיתוף יזמי השוק שמוליק ויליאן וינון שפרן והבעלים משפחת מיתר (חברת מ.עפרון בע"מ) בנו קונספט חוויתי ייחודי.

שמוליק וילאן וינון שפרן, מיזמי הפרויקט מסרו: FOODA תציג את "הדור הבא" של המתחמים הקולינריים בישראל. לאחר לימוד מעמיק, עולות מהשטח שלוש מגמות עיקריות שיבטיחו לנו את הצלחת המתחם  מול שוק שרונה, שוק צפון ושוק אלנבי רוטשילד:  ביקוש עצום בקרב הקהל למטבח עילי כשר, תרבות הקולינריה מתפשטת בקצב מהיר לפריפריה תודות לעיסוק תקשורתי גבוה בנושא. והתאמת המקום לצורת הבילוי העדיפה על הקהל שמעונין בעושר ומגוון: קהל שמחפש טעמים רבים ובעיקר אוהב לבחור. בישראל קיימת שכבה עצומה של אוכלי כשר – שומרי מסורת, דתיים, חילוניים-בריאותנים בהיקף שעומד על 2.5 מיליון איש. רבע מתוכם מתגוררים בסמוך למתחם ואני בטוח שנספק עבורם, בשילוב עם פתיחת  סניפים ראשונים כשרים של מיטב השפים בישראל, חווית בילוי יוצאת דופן, נגישה ואיכותית".

עופרה גנור, יועצת קולינרית:"מיטב השפים בישראל כבר עשו היכרות מעמיקה ויצירתית עם חוקי הכשרות. זהו לא נטל, זהו אתגר מצית דמיון. משהבנו שציבור עצום לא מוצא את עצמו במסעדות ובשווקים של תל אביב – החלטנו ליזום את מתחם הקולינריה הטוב והיצירתי בישראל. זהו לא עוד שוק אוכל. זהו FOOD HALL חדשני שכל מבקר בו יחוש בהבדל".

האנשים שמאחורי FOODA

היזמים:

ינון שפרן, שפרן נכסים והשקעות - ינון שפרן, בעליה של שפרן נכסים והשקעות, פעיל בתחום הנדל"ן המניב, הקניונים ומרכזי המסחר בישראל מעל עשור. במסגרת תפקידיו היה אחראי על יזמות, ניהול, שיווק והשבחת נכסים בהיקף שמעל מיליון מ"ר. שפרן נכסים בעלת ניסיון רב ומומחית בייזום נדל"ן. החברה  יוזמת ובונה מגוון פרויקטים ומרכזים מסחריים ברחבי ישראל.

שמוליק ויליאן  - בעלי חברת Marabu.pr המתמחה בייעוץ אסטרטגי, ייעוץ תקשורתי וניהול משברים לחברות מסחריות ולארגונים.  ויליאן, תושב גבעת שמואל, הינו דמות מוכרת בציבור הדתי ונבחר לרשימת 50 הצעירים המבטיחים של "מקור ראשון". ניהל קמפיינים רבים בתחומים חברתיים, מסחריים ופוליטיים.

הבעלים: חברת מ. עפרון בע"מ, חברה פרטית בבעלות משפחת מיתר.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: