‬
דלג לתוכן העמוד דלג לחיפוש באתר דלג לתפריט האתר

לפרסום חייגו: 03-9290020

חדשות בפתח תקווה

מידע אקטואלי על כל מה שמתרחש במלאבס, העיר הישנה ובפתח תקוה העיר החדשה.

"היו רגעים שבהם הכול הרגיש קצת גדול עליי”: רב״ט ד׳ מפתח תקווה על הדרך להשתלבות בצה״ל

פורסם בתאריך:    נכתב על ידי: אסף פרידור


רב״ט ד׳, תושב פתח תקווה, התגייס לצה״ל במסגרת תוכנית „תתקדמו”. בתחילת השירות, הוא מספר, התקשה להסתגל למגבלות ולדרישות של המערכת הצבאית, אך בהדרגה מצא את מקומו. כיום הוא משרת כחווט אלקטרוניקה בפלגה הטכנית בבסיס אשדוד של זרוע הים, שם הוא עוסק בתיקון מערכות קשר ובשמירה על כשירותן.

רב״ט ד׳, תושב פתח תקווה, משרת כחווט אלקטרוניקה בפלגה הטכנית בבסיס אשדוד של זרוע הים. במסגרת תפקידו הוא מתקן מערכות קשר ומסייע לשמור על כשירותן. ד׳ הגיע לתפקיד לאחר טירונות בתוכנית ״תתקדמו״, וגילה במערך הטכני מקום שבו הוא יכול להביא לידי ביטוי את יכולותיו. דרך העבודה המשותפת בפלגה הוא נחשף לבעלי מקצוע מתחומים שונים, ורואה כיצד כל אחד מהם תורם את חלקו כדי לשמור על כשירות הכוחות ולעמוד במשימות הבסיס.

״בתחילת השירות המגבלות והקשיים של המערכת הצבאית הפריעו לי, ולקח לי זמן להתרגל ולהסתגל אליהם. היו רגעים שבהם הכול הרגיש חדש, מאתגר ואפילו קצת גדול עליי. מה שעזר לי יותר מכול היה להתחבר לאנשים סביבי, לדבר איתם ולהבין שאני לא עובר את זה לבד. עם הזמן למדתי שגם הרגעים הקשים חולפים, ושמאחורי העבודה והמאמץ שלי יש מטרה גדולה ממני.

אם הייתי יכול להעביר מסר למי שחושב להתגייס וחושש מהשירות, הייתי אומר לו שזה טבעי לפחד. השירות יכול להיראות בהתחלה קשה או מאיים, אבל כדאי לתת לעצמכם זמן להסתגל ולא לוותר לעצמכם מהר מדי. בדרך מקבלים אחריות, רוכשים כישורים חדשים ופוגשים אנשים שעוזרים לך לצמוח. אלה דברים שלא נשארים רק בצבא, לוקחים אותם איתך גם להמשך החיים.״


"היו רגעים שבהם הכול הרגיש - חדשות בפתח תקווה

נכתב על ידי

אסף פרידור

B.A בממשל, המרכז הבינתחומי בהרצליה. M.A במדיניות ציבורית אוניברסיטת תל אביב. עוסק בקידום נושאי סביבה וקיימות וממשל פתוח: שקיפות, ממשל מקוון ושיתוף הציבור.

[email protected]

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: