דלג לתוכן העמוד דלג לחיפוש באתר דלג לתפריט האתר

לפרסום חייגו: 03-9290020

בריאות בפתח תקווה

מידע ממרפאות, קופות ובתי החולים, תזונה נכונה ואורח חיים בריא

בן 74 התמוטט ולקה בדום לב בדיוטי פרי בנתב"ג בדרכו ליוון

שני מתנדבי מד"א שעובדים באל על, בהם המתנדב אפריים פרידמן, הצילו את חייו.

פורסם בתאריך:    נכתב על ידי: אסף פרידור


אתמול (א׳) בשעה 06:46 התקבל דיווח במוקד החירום 101 של מד"א במרחב איילון על גבר בן 74 תושב השרון שלקה בדום לב והתמוטט בשטח הדיוטי פרי בנתב"ג, בדרכו לטיסה ליוון. פראמדיקים במוקד החירום 101 של מד"א הפעילו מייד את כונני התגובה המיידית של מד"א ובמקביל שיגרו למקום ניידת טיפול נמרץ.

באותו הזמן, שני עובדי אל על העובדים על הקרקע, מתנדבי מד"א המשמשים ככונני תגובה מיידית, קיבלו את הקריאה ביישומון הכוננים של מד"א. בתוך כדקה הם הגיעו למקום, הבחינו בגבר מחוסר הכרה והחלו בביצוע פעולות החייאה. במקביל ביקשו מאחד הנוסעים להביא מכשיר מפעם, דפיברילטור, המוצב במרחב הציבורי בנתב"ג. בתוך דקות ספורות הם העניקו לו שני שוקים חשמליים באמצעות המפעם וליבו שב לפעום.

צוות ניידת הטיפול הנמרץ של מד"א שהגיע למקום המשיך בפעולות מצילות החיים ופינה את המטופל לבית החולים שיבא בתל השומר, כשמצבו יציב.

חובשי רפואת חירום במד"א, המתנדבים ככונני תגובה מיידית ועובדים באל על, אפרים פרידמן תושב פתח תקווה ויוסף זקס תושב מודיעין עילית, סיפרו: "היינו בפתח המעלית כשלפתע התקבלה קריאה ביישומון הכוננים של מד"א על גבר מחוסר הכרה. עלינו קומה במעלית ורצנו במהירות למקום. ביצענו פעולות החייאה ובתוך זמן קצר ליבו שב לפעום. הוא חזר בהדרגה להכרה ולא הבין מה קרה סביבו. הסברנו לו שאנחנו מפנים אותו לבית החולים, והוא אמר שהוא לא יכול כי הוא בדרך לטיסה. לאחר שהסברנו לו את מצבו הרפואי, פינינו אותו לבית החולים במצב יציב. זה אירוע מרגש, להיות במקום הנכון ובזמן הנכון, ובזכות מכשיר המפעם שמוצב במרחב הציבורי בנתב"ג הצלחנו להציל את חייו. אנחנו מאחלים לו רפואה שלמה ומקווים שבקרוב ישלים את הטיול ליוון."

בן 74 התמוטט ולקה בדום - בריאות בפתח תקווה

נכתב על ידי

אסף פרידור

B.A בממשל, המרכז הבינתחומי בהרצליה. M.A במדיניות ציבורית אוניברסיטת תל אביב. עוסק בקידום נושאי סביבה וקיימות וממשל פתוח: שקיפות, ממשל מקוון ושיתוף הציבור.

[email protected]

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: