דפנה דקל – 40 שנה של עשייה
40 שנה חלפו על הבמה בערב מרגש בהיכל התרבות בפתח תקווה
פורסם בתאריך:
דפנה דקל – 40 שנה של עשייה - 40 שנה חלפו על הבמה בערב מרגש בהיכל התרבות בפתח תקווה.
אמנים, אנשי מוזיקה, זמרים ושחקנים גדשו את היכל התרבות במופע המיוחד לציון 40 שנות יצירה של דפנה דקל זמרת, מלחינה, שחקנית ומנחת טלוויזיה, כוכבת ילדים בעבר ונציגת ישראל לאירוויזיון 1992 .
קצת קשה להאמין שעברו עליה 40 שנה על הבמות, נראית זוהרת מתמיד ומלאת אנרגייה. עם הסימפונט רעננה עמדה דפנה על הבמה והובילה את הקהל במסע חייה המוזיקליים והתיאטרליים עם הבטחה להמשך עשייה פוריה גם ב-40 השנים הבאות.
"שתלתם ניגונים בי אימי ואבי " פתחה דפנה בביצוע מרגש. הניגונים של דפנה החלו כבר בלהקת הנוער "פשוש" שם גילה אותה אבי חן.
קליפ של הימים ההם בלהקת הנוער שהוקרן על המסך והוכן לה בהפתעה גרם לה להתרגשות רבה.
אל דפנה על הבמה חברו חברי להקת הנח"ל שלה שביצעו את הלהיטים הגדולים של הלהקה: "אחרי החגים", "דרישת שלום" "שרית הספרית", וזכו למחיאות הכפיים של הקהל.
"בכל זאת יש בה משהו" שר איתה הבימאי הקבוע שלה אלון אופיר ודפנה הוכיחה לו שיש יותר מזה.
פרק חשוב בחייה האמנותיים היה במחזמר "סאלח שבתי" שם שיחקה את חבובה הבת של סאלח שבתי, לקול מחיאות הכפיים של הקהל בצעה דפנה יחד עם ראובן לביא את "אח יא רב".
לא רק חבובה, אלא גם "שלגיה" במחזמר שלגיה, וגם "פלאי קלעים" תכנית הטלויזיה ששודרה בערוץ הראשון בשנת 1992 יחד עם הזמר אדם זכרונו לברכה.
כאן לא עצרה דפנה את דמעותיה כשסיפרה על הקשר החם שהיה לה עם אדם ועל שתוף הפעולה שלהם. שניהם הכוכבים של שלמה צח האמרגן שליווה אותם לאורך כל הדרך.
ועדיין לילדים "זרעים של מסטיק" עם דרור קרן שסיפר בהתרגשות על הקשר ביניהם והוסיף מילים חמות על החברות ועל התכונות האצילות שלה. ביצוע מצויין של השיר "חייך וחיי" עם הסימפונט רעננה ריגש את הקהל.
פרק חשוב בחייה של דפנה הוא האירוויזיון. בשנת 1992 ייצגה דפנה את ישראל בתחרות האירוויזיון בשיר "זה רק ספורט". עם השיר הזה מצטרפת תמיד תזכורת של התביעה שהגישה ענת עצמון על הזכייה של דפנה, שכן השיר "זה רק ספורט" גלש ב-17 שניות מהאורך המותר בתחרות והשיר "התקווה" של ענת עצמון זכה במקום השני.
הקהל קיבל במחיאות כפייים את ענת עצמון שצעדה אל הבמה ויחד עם דפנה בצעו מחרוזת של שני השירים ו...התחבקו 17 שניות.
בשנת 1999 נבחרה דפנה להנחות את האירוויזיון שהתקיים בירושלים יחד עם סיגל שחמון ויגאל רביד. קטעים נבחרים ומדהימים של האירוויזיון ההוא הוקרנו על המסך ויואב גינאי סיפר על דפנה והאירויזיון והדגיש את תרומתו של שלמה צח (האמרגן שלה) לשירים ולהצלחות באירוויזיונים.
סיגל שחמון ודפנה דקל המנחות של אז הצחיקו את הקהל בטקסטים מהתחרות. שהיו אז בצרפתית ובאנגלית. דפנה היתה צריכה ללמוד את הטקסטים בצרפתית.
השיר "פופה דה סיר" היה סיום מוצלח לאייטם האירוויזיונים.
"שתלתם ניגונים בי אבי ואימי" שרה דפנה, הניגונים לא פסחו גם על אחיה אלרן דקל שהוא זמר וסולן
רגע משפחתי מרגש של שני זמרים אחים שהביאו לנו בעיבוד מקסים את "שני אורות בליל"
ואל השיר "אור עולה בבוקר" עולה על הבמה רוני דלומי ויחד עם דפנה ורויטל זלצמן מבצעות גם את "אין לי רגע דל"
אין לנו רגע דל ומה נכון יותר היה לקהל לשיר עם דפנה בימים אלה את "מה קרה לנו מה קרה" המילים של אהוד מנור " מה קרה לנו? מה קרה? שר הקהל.
"את בלתי נשכחת" שרו לה חברי להקת הנח"ל,אחיה ואליהם הצטרף להפתעתה הרבה גם בעלה של דפנה אחו דקל.
עם השיר "ניגונים" הסתיים המופע. אין ספק שהניגונים השתולים במשפחתה של דפנה ובנו ימשיכו להתנגן מדור לדור.
היכל התרבות בפתח תקווה בהנהלתו של אריה ימיני מציע במה ייחודית ומופעים מרגשים לאמנים בכל תחומי המוזיקה הישראלית.
את הערב ליוותה סימפונט רעננה בניצוחו של יהונתן פרלמן.
הבימאי: אלון אופיר
צילום: חנן אסור.
לצפיה בגלריה לחצו כאן


תגובות