דלג לתוכן העמוד דלג לחיפוש באתר דלג לתפריט האתר

לפרסום חייגו: 03-9290020

חדשות בפתח תקווה

מידע אקטואלי על כל מה שמתרחש במלאבס, העיר הישנה ובפתח תקוה העיר החדשה.

בתוך שעה: פעוטות איבדו הכרה בירושלים, בצפת ובמגשימים סמוך לפתח תקווה

2 פעוטות מתו ו- 53 תינוקות וילדים פונו ממתחם גן הילדים בירושלים עם בעיות נשימה להמשך בדיקות בחדרי המיון בבתי החולים. במגשימים: פעוטה בת 3 שבועות פונתה במצב אנוש לבלינסון, לאחר שאיבדה את ההכרה.

פורסם בתאריך:    נכתב על ידי: אסף פרידור


בתוך כשעה – 4 פעוטות עברו החייאה ברחבי הארץ: בשעה 12:22 בירושלים. בשעה 12:40 בצפת ובשעה 12:59 במושב מגשימים

בשעה  12:59 בשעה צוותי הרפואה של איחוד הצלה הוזעקו למושב מגשימים סמוך לפתח תקווה עקב דיווח על פעוטה בת 3 שבועות שאיבדה את הכרתה בגן שעשועים.

אבי מיארה ראש סניף איחוד הצלה בפתח תקווה והחובשים אלחנן שושני ומשה פרום מסרו:  "ביצענו בה פעולות החייאה ולאחר מכן היא פונתה לבית החולים בלינסון בפתח תקווה תוך כדי המשך פעולות החייאה. מצבה בשלב זה מוגדר אנוש

עוד קודם לכן, בשעה 12:22 נמסר למוקד איחוד הצלה על החייאה בגן ילדים בשכונת רוממה בירושלים.

יוסי גוטהולד, יחיאל שטרן ועקיבא אנג'ל חובשי איחוד הצלה סיפרו: "בתחילה ביצענו החייאה על פעוטה כבת 4 חודשים שאיבדה את ההכרה ולאחר מכן נמסר לנו כי גם פעוט בן 4 חודשים איבד את ההכרה. ביצענו בהם פעולות החייאה ולאחר מכן הם פונו במצב אנוש לבתי חולים. עשרות ילדי הגנים בסביבה ובבניין פונו. כמו כן: ניידת טיפול נמרץ של איחוד הצלה ואמבולנסים של איחוד הצלה פינו מהזירה 21 ילדים במצב קל ובהכרה".



 בשעה 12:40 צוותי הרפואה של איחוד הצלה הוזעקו לדירה בצפת עקב דיווח על פעוטה בת חודש שאיבדה את הכרתה.

אליהו שילוח ראש סניף איחוד הצלה גליל והחובשים חיים בן שושן ואדיר שאלתיאל מסרו:  "ביצענו בה פעולות החייאה ולאחר מכן היא פונתה לבית החולים זיו תוך כדי המשך פעולות החייאה. מצבה בשלב זה מוגדר אנוש".

היום, בשעה 12:24, התקבלה קריאה במוקד החירום 101 של מד״א במרחב ירושלים על תינוקת כבת 4 חודשים שאותרה מחוסרת הכרה במעון בשכונת רוממה בירושלים. למקום הוזנקו מיד כוחות של מגן דוד אדום, שהחלו בביצוע פעולות החייאה ופינוי של התינוקת לבי״ח שערי צדק.

בזמן שצוותי מד״א פינו את התינוקת, הם נקראו בשנית אל תוך הזירה, בעקבות תינוק נוסף שנמצא כשהוא מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה, הוא פונה גם הוא תוך שצוות מד״א נאבק על חייו ומבצע בו פעולות החייאה לבי״ח הדסה הר הצופים.

למקום הוזנקו כוחות גדולים של מגן דוד אדום שכללו אמבולנסים, ניידות נמרץ ואופנועי חירום של מד״א שהחלו בסריקות ופינוי של 53 תינוקות וילדים ששהו במתחם והיו בהכרה מלאה להמשך בדיקות בבתי החולים שערי צדק, הדסה הר הצופים והדסה עין כרם.

לסיכום:

2 תינוקות, בן ובת כבני 4 חודשים במצב אנוש שפונו תוך ביצוע פעולות החייאה.

53 תינוקות וילדים שפונו מהמתחם להמשך בדיקות בחדרי המיון בבתי החולים.

במקביל, באותה השעה, צוותי מד״א הוזנקו לטפל בתינוקת כבת שבועיים מחוסרת הכרה, ללא דופק ונשימה, בעיר צפת ופינו אותה לבי״ח זיו במצב אנוש תוך ביצוע פעולות החייאה. צוותי מד״א הוזנקו גם לטפל בתינוקת כבת שלושה שבועות, גם היא מחוסרת הכרה ללא דופק ונשימה ביישוב בדרום השרון והיא פונתה לבי״ח שניידר במצב אנוש תוך ביצוע פעולות החייאה".

פראמדיק מד"א נדב טייב וחובש בכיר במד"א יאיר אבא שאול, סיפרו: "מדובר באירוע קשה, נקראנו למקום כדי לטפל בתינוקת כבת ארבעה חודשים שנמצאה מחוסרת הכרה, ללא דופק וללא נשימה במעון לתינוקות. התחלנו בהענקת טיפול רפואי מציל חיים שכלל ביצוע פעולות החייאה ופינוי לבית חולים ואז נקראנו בחזרה למקום האירוע כדי לטפל בעוד תינוק שהיה מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה. הזנקנו למקום כוחות גדולים של מד"א שהגיעו באמבולנסים וניידות טיפול נמרץ. והחלנו בפינוי כלל התינוקות ששהו במקום״.

 

בתוך שעה: פעוטות איבדו הכרה - חדשות בפתח תקווה

נכתב על ידי

אסף פרידור

B.A בממשל, המרכז הבינתחומי בהרצליה. M.A במדיניות ציבורית אוניברסיטת תל אביב. עוסק בקידום נושאי סביבה וקיימות וממשל פתוח: שקיפות, ממשל מקוון ושיתוף הציבור.

[email protected]

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: