דלג לתוכן העמוד דלג לחיפוש באתר דלג לתפריט האתר

לפרסום חייגו: 03-9290020

אוכל בפתח תקווה

מסעדות, מתכונים, אוכל מוכן ומשלוחים בפתח תקווה

ארוחה חורפית עם מרקים צבעוניים ותוספות מחממות

פורסם בתאריך:


מרקים הם מנות מצוינות להתחמם ולהתנחם איתן. אומנם נהוג לחשוב שהן מתאימות רק לחורף, אך למעשה אפשר לאכול מהן בכל עונה. היופי במרקים הוא שהם בעלי מגוון טעמים וסגנונות עשיר ורחב מאוד. במאמר זה נציע לכם רעיונות להכנת מרקים נפלאים שיחממו לכם את הגוף ויענגו לכם את החך, לצד טכניקות בישול ותיבול שיעניקו להם גווני טעמים ייחודיים.

מרק ירקות שורש עשיר

מרק ירקות שורש הוא מרק מושלם בימי החורף הקרים, זהו מרק מלא בטעמים עמוקים של ירקות כגון: תפוח אדמה, גזר, לפת, בטטה ושורש סלרי. טכניקת בישול מומלצת למרק זה היא צלייתם של ירקות השורש מראש כדי להעצים את הטעמים. תוכלו לצלות אותם בתנור עם מעט שמן זית, מלח ופלפל עד ריכוך וקבלת גוון זהוב. אם אתם רוצים לתת בוסט נוסף של טעם תוכלו לעשות זאת על ידי הוספת ציר ירקות או עוף. מרק שמבוסס על ציר מעניק לו טעמים עמוקים ועשירים יותר מאשר רק מים.

תיבול עם גרני בוקה שזהו זר של עשבי תיבול טריים דוגמת מרווה, תימין ורוזמרין בזמן הבישול, ולאחר מכן הוצאתם מן המרק, ישפר גם הוא את טעמיו ויעניק לו עומק נוסף. על עשבי התיבול מומלץ להוסיף תבלינים דוגמת כמון, אגוז מוסקט ואפילו מעט קינמון שיעניקו לו טעמים נפלאים וחמים.

טיפ להגשה: הוסיפו קרוטונים פריכים ונגיעה של קרם פרש והגישו מרק ירקות שורש מושלם.

מרק עדשים כתומות מתובל

מרק עדשים כתומות הוא מרק פשוט אך מזין ומלא בטעמים חמים ועשירים. בישולן של העדשים הכתומות הוא מהיר והן "כאילו" נמסות לתוכו, דבר שהופך את המרק לקרמי ועשיר. טכניקת בישול מומלצת היא טיגונן של העדשים קלות, בשמן זית עם שום ובצל שיעניקו למרק טעמים עמוקים יותר. תוכלו להוסיף עגבניות מרוסקות וציר ירקות שיוסיפו חמצמצות נעימה לטעמי המרק. או לחילופין לשלב ירקות כתומים שישדרגו את טעמיו פלאים, כמו גזר ובטטה שיעניקו למרק טעמים מתקתקים יותר. ללא ספק מרק כתום נפלא. תיבול מומלץ הוא עם תבלינים בעלי טעמים עמוקים כמו: כורכום, כמון, פפריקה מתוקה וחריפה שיעניקו למרק עושר ארומטי ומעט חריפות.

טיפ להגשה: הוסיפו מעט מיץ לימון טרי ועלי כוסברה קצוצים לאיזון הטעמים ויצירת ביס מרענן.

מרק עגבניות עם בזיליקום וריקוטה

מרק עגבניות הוא מרק קלסי, טעים ומנחם, הוספתם של עלי בזיליקום טריים וגבינת ריקוטה, הופכת אותו למרק בטעמים איטלקיים נפלאים. טכניקת בישול מומלצת היא צלייתן של העגבניות עם ירקות נוספים, כגון: פלפל אדום קלוי, בצל ושום, שיעניקו למרק טעמים מעושנים עמוקים. כמו כן, מומלץ להשתמש בציר ירקות או מים רותחים לקבלת טעמים מרוכזים. תיבול מומלץ למרק יהיה תיבול עדין של מלח ופלפל שחור וקמצוץ סוכר לשם איזון החמיצות של העגבניות.

טיפ להגשה: הכינו קרם גבינה מהריקוטה עם מעט שמנת מתוקה והקציפו, הוסיפו עלי בזיליקום טריים קצוצים וצרו קרם קטיפתי עם טעם עשיר.

מרק כרובית ופרמזן

מרק כרובית ופרמזן הוא מרק בעל מרקם קרמי וטעמים עמוקים במיוחד המתאפיינים בנגיעות של טעמי אגוזים וגבינה. טכניקת בישול מומלצת היא צליית הכרובית בתנור עם מעט שמן זית, שום כתוש ומלח שיעניקו לה טעמים עמוקים ומרקם נימוח. לחילופין תוכלו לטגן אותה קלות בחמאה, שום ומלח ולהוסיף לה שמנת מתוקה ופרמזן מגורד שיעניקו למרק מרקם קטיפתי וטעם מלוח ועשיר. תיבול מומלץ למרק הוא מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט שיחמיא לטעמי הכרובית עד מאוד.

טיפ להגשה: פזרו מעל מעט פרמזן מגורד טרי וזלפו מעט שמן זית איכותי.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: