דלג לתוכן העמוד דלג לחיפוש באתר דלג לתפריט האתר

לפרסום חייגו: 03-9290020

חדשות בפתח תקווה

מידע אקטואלי על כל מה שמתרחש במלאבס, העיר הישנה ובפתח תקוה העיר החדשה.

התחזה לאחרים כדי לפתות קורבנות ולסחוט אותם כספית

הכול תוך שימוש בסחיטה, הפחדה ואיומים. צילום להמחשה.

פורסם בתאריך:


חוקרי מחלק פשיעה מקוונת במחוז מרכז בשיתוף חוקרי הפשיעה המקוונת של מחוז ירושלים, פתחו לפני מספר חודשים בחקירה סמויה לאחר שבמשטרת ישראל התקבלו עשרות תלונות בחשד למעשי הונאה בשיטות שונות, ע"י דמויות שונות, וזאת באמצעות זהויות בדויות ושונות ברשתות החברתיות ויישומים להעברת כספים. 

על פי צבר התלונות עולה כי החשוד במעשים פתח פרופילים על שמות בדויים, בדרך כלל של בחורות, והציע לגולשים הצעות מפתות לעשות כסף מהיר, לרכוש תמונות וסרטונים המוגדרים למבוגרים בלבד, או לרכוש כרטיסים להופעות שונות. 

בכל המקרים העבירו הקורבנות לחשוד כסף מבלי לקבל תמורה, כאשר בהמשך הקשר ביקש החשוד עוד כסף לצורך השקעה או כדמי שתיקה ואיום על מנת שלא יפיץ בציבור את רצון הקורבן לרכוש סרטונים אינטימיים. 

במקרים מסויימים, על מנת לקבל את התשלום, הוא דרש מהקורבנות  שליטה על החשבונות בנק ואפליקציות וניהל אותם כאוות נפשו ובמקרים אחרים איים על הקורבנות בפגיעה פיזית תוך שהשתמש לפחות פעם אחת בשם של משפחת פשע מוכרת במרכז הארץ. 

עד כה, נאספו ראיות שקושרות את החשוד  למספר רב של קורבנות בסכום מצטבר של כ 700 אלף ₪. 

אתמול, עם מעצרו של החשוד, עברה החקירה לשלב הגלוי. החשוד הובא לחקירה במשרדי המחלק לפשיעה מקוונת של מחוז מרכז והיום, בהתאם לממצאי החקירה וצרכיה, הוארך מעצרו בביהמ"ש יום שני הבא.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: