דלג לתוכן העמוד דלג לחיפוש באתר דלג לתפריט האתר

לפרסום חייגו: 03-9290020

חינוך בפתח תקווה

חינוך ונוער, מה קורה בגנים ובבתי הספר בפתח תקווה, המדור עוקב, מתריע ומשבח.

מסתמן: שביתה ביום חמישי בתיכונים בפ"ת וברחבי הארץ

שביתה בתיכונים! מועצת התלמידים והנוער הארצית, בראשות ספיר מוספי מפתח תקווה (בתמונה), קוראת לארגון המורים ומשרד האוצר: ״שבו לדבר!״

פורסם בתאריך:    נכתב על ידי: אסף פרידור


במידה והסכם שכר אשר יבטיח שקט במערכת החינוך לא יחתם עד יום רביעי הקרוב,
ה -27.3 בשעה 20:00 - תלמידי התיכונים ישבתו ביום חמישי ולא יגיעו לבתי הספר.

ממועצת התלמידים והנוער הארצית נמסר:: "כבר שנתיים שאין הסכם שכר חתום בין משרד האוצר לארגון המורים שבמהלכן תלמידי התיכונים סופגים פגיעה ממושכת של חוסר יציבות הנובעת מאי קבלת הציונים ומשוב מקדם על הלמידה שלהם, ביטול הטיולים, ביטול יציאה למסעות ישראלים ופולין אשר מעצבים את הדמות הישראלית, פגיעה בהכנות לבגרויות וחוסר שגרה במערכת.

תלמידי התיכונים הם אותו דור קורונה שישב ולמד דרך הזום, הדור שכבר ספג עיצומים בשנים הקודמות והדור שגדל ישירות בתוך המלחמה, ילדים מפונים, ילדים להורים במילואים, ילדים שראו זוועות ועכשיו גם צריכים להתמודד עם עיצומים.

אחת ממטרות מערכת החינוך היא ללמד לשיח מכבד ובוגר, תלמידי התיכונים מרגישים שבמשך שנים הם אלו שנפגעים דווקא בגלל שהמבוגרים לא מצליחים לקיים שיח כראוי ומייצרים שוב ושוב פתרונות ״פלסטר״ שרק דוחים את הפתרון ולא מביאים סוף לבלאגן.

ספיר מוספי, יו״ר מועצת התלמידים והנוער הארצית נפגשה באופן אישי השבוע עם רן ארז ועם נציג משרד האוצר האחראי על ההסכם, המסקנות מהשיח עימם היו ״שבו לדבר!״, מדובר פה על פער שצריך לסגור על מנת להבטיח מערכת חינוך יציבה גם לתלמידים שהיום נמצאים בחטיבות והיסודים.




מהנהגת ההורים הארצית נמסר: :"הנהגת ההורים הארצית רואה בחיוב את החלטת מועצת התלמידים הארצית לעשות מעשה, על מנת לזעוק את זעקתם של תלמידי ישראל בגין העוול הנגרם לתלמידי.ות העל-יסודי, בשל הסכסוך המתמשך בין ארגון המורים ומשרדי החינוך והאוצר (מהם מצופה לתפקד כמבוגרים האחראים). 

כזכור, ישיבת ועדת החינוך של הכנסת שתכונס בחמישי הקרוב לדיון מיוחד בנושא - נקבעה בעקבות עמדתה הנחרצת של הנהגת ההורים בנושא ופנייתנו האישית ליו״ר ועדת החינוך של הכנסת, במטרה להושיב את כלל הגורמים הרלוונטים לדיון בעניין. פעולת מועצת התלמידים ביום הזה מחזקת ונותנת משנה תוקף לפעולות הנהגת ההורים הארצית. 

הנהגת ההורים הארצית תמשיך לפעול בכל הערוצים על מנת להביא לסיומה של הסאגה המופעלת כלפי התלמידים.ות, שחלקם.ן עומדים ערב גיוסם לצה״ל, שהפכו לשקופים במערכת החינוך ובמדינה שהם עתידה!:"
 

מסתמן: שביתה ביום חמישי בתיכונים - חינוך בפתח תקווה

נכתב על ידי

אסף פרידור

B.A בממשל, המרכז הבינתחומי בהרצליה. M.A במדיניות ציבורית אוניברסיטת תל אביב. עוסק בקידום נושאי סביבה וקיימות וממשל פתוח: שקיפות, ממשל מקוון ושיתוף הציבור.

[email protected]

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: