יתרונות הסלק ומתכון להכנת מרק סלק מנצח
תמר ידין דיאטנית קלינית יועצת לחברת הרבלייף: "טוב לניקוי רעלים מהגוף ונוגד דלקת עוצמתי"
פורסם בתאריך:
הסלק ידוע כמאכל נפלא ומלא בתועלות בריאותיות, וגם כבסיס למרק קר-בורשט- חמיצה, אולם בהחלט ניתן להכין ממנו מרק חורפי נפלא. לדברי תמר ידין דיאטנית קלינית ,יועצת לחברת הרבלייף: "הסלק עשיר ברכיבים הטובים לניקוי רעלים ותחזוקה בריאה של הכבד, מעולה לתנועתיות המעיים ומניעת עצירות, משפר עיכול, מסייע בהורדת לחץ דם גבוה ונוגד דלקת עוצמתי."
המתכון של תמר ידין להכנת מרק סלק מנצח:
רכיבים: (6 מנות):
חצי קילו סלק
2 גזרים
2 תפוחי אדמה
גבעול סלרי
2 עגבניות
כף מיץ לימון
2 כפיות מלח, כף פלפל שחור
כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
- קולפים את הסלק (אם יש צורך), הגזר ותפוח האדמה ומכניסים בחתיכות לסיר.
- מכסים את הירקות במים רותחים. לאחר הרתיחה לבשל על אש קטנה בסיר מכוסה למשך 20 דק'.
- להוסיף את העגבניות החתוכות ופרוסות קטנות של הסלרי לסיר.
- לתבל במיץ הלימון, המלח והפלפל.
- לבשל בסיר מכוסה עד לריכוך מלא של הירקות.
- בסיום, ניתן לפזר כוסברה קצוצה מעל המרק.
בתאבון!
תגובות