דלג לתוכן העמוד דלג לחיפוש באתר דלג לתפריט האתר

לפרסום חייגו: 03-9290020

בחירות לעירייה 2024 בפתח תקווה

בחירות 2024 לראשות העירייה ולמועצת העירייה. המועד נקבע בשל מלחמת חרבות ברזל

המלחמה לשירותך

מדוע שר הפנים משה ארבל קבע את יום הבחירות ליום שלישי ה-30/1/2024 ? חובה לקרוא! מאת: גנאדי בורשבסקי חבר מועצת העיר ויו"ר ועדת הביקורת

פורסם בתאריך:


מאת: גנאדי בורשבסקי חבר מועצת העיר ויו"ר ועדת הביקורת

הבחירות לרשויות המקומיות בהן ייקבעו ראשי הרשויות בישראל וחברי המועצות, בכל רחבי הארץ למשך 5 שנים היו אמורות להתקיים ביום שלישי ה-31/10/2023.

ב-7 לאוקטובר, 23 ימים לפני המועד המתוכנן התרחש הטבח הנורא שחצה את ליבם של כל אזרחי ישראל, צרב מציאות חדשה ובעיקר עצר מלכת את שגרת החיים. כשבועיים לאחר מכן פרצה המלחמה אשר מתנהלת בעצימות גבוהה ומתגברת כל העת – יותר מ-63 ימים.

המציאות המלחמתית החדשה מכאיבה. מידי יום מתפרסמות הודעות על נפילתם של לוחמים אמיצים. השכול דופק בדלתות הבתים, בנוסף, ל - 138 חטופים המדירים שינה מעינהם של אלפי אזרחים בשל כך שיקירהם מוחזקים בעזה בתנאים קשים ואין מידע מבוסס באשר למצבם.

לאיש אין ראש לעסוק בבחירות המקומיות??

במציאות היומיומית הזו מצא שר הפנים מר משה ארבל (ש"ס) לפרסם הודעה כי החליט באופן סופי שהבחירות יתקיימו ביום שלישי ה-30/1/2024, בעוד 51 ימים. בחירות אלו יהיו בחירות במקומן של הבחירות שהתבטלו.

השר החליט על המועד לאחר שלדבריו נועץ עם מערכת הביטחון (צה"ל, פיקוד העורף ודומ') שסברו כי מבחינה בטחונית ניתן יהיה לקיים את הבחירות בעוד פחות מחודשיים. חוו"ד מוזרה נוכח העובדה שבשעת כתיבת שורות אלו נשמעות אזעקות במרכז הארץ לרבות בעיר פתח תקוה. יתירה מכך, צה"ל בעצמו פרסם היום באמצעות דוברו המחונן כי נדרשים לו עוד מספר שבועות כדי להשלים את המאמץ לשלוט בעזה וכי כבר עכשיו ידוע שהמלחמה תתארך לפחות עד חודש פברואר - לאחר מכן ידרש לו זמן נוסף לארגן את החיים במקום.

המציאות המלחמתית העכשווית שבשל העובדה שצה"ל מתמודד בו זמנית, עם 4 זירות (לרבות החות'ים) הוא נאלץ להמשיך ולהחזיק כו מילואים של כ-400.000  מגוייסים.

לא נעים לומר, כי אנו בשעה קדושה של אחדות כך שהדברים אינם ביקורת אלא ציון עובדות:  רוב מוחלט של 400 אלף המגוייסים הם אזרחים שאינם חרדים. (ייאמר כי יש התעוררות קלה ומרגשת וכי ידוע כי כ-2,000 חרדים התגייסו בתקופת המלחמה, אולם בזמן הזה מדובר במספר מזערי בהשוואה לגודלם באוכלוסיה היהודית.

לא לטעות, בתוך ה-400 אלף ישנה השתתפות מיוחדת וראוייה לציון של הכיפות הסרוגות השונות שבשל היקף תרומתם ייפגע ייצוגם באופן קיצוני. שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ בפניה דחופה לשר הפנים משה ארבל אמר כי: ״תאריך הבחירות ברשויות המקומיות שהוכרז - מונע בחירות תקניות״. 62% מבעלי התפקידים המתמודדים לבחירות המוניצפליות ברשימות ׳הציונות הדתית’ ב-66 רשויות, מגויסים למילואים. ״אי אפשר לקיים בחירות במציאות כזו״.

יוצא איפה ששר הפנים משה ארבל, בהחלטתו, התעלם מהעובדה כי נפגעת זכותם של מספר גדול של מועמדים להתמודד. או שמה היום שיקולים אחרים ששקל.

זה הכול אבל על קצה המזלג

ידוע כי הציבור החרדי ממושמע לקריאתם של המנהיגות הרוחנית ומצביע לפי בקשתם (הסכמים בינם לבין מועמדים ורשימות).

במשך שנים ארוכות נראה באופן ברור כי הציבור החרדי מיוצג במועצות עיר באופן רחב יותר מגודלו באוכלוסיה בשל כך שאחוזי ההצבעה של החרדים מגיעה לעיתים ליותר מ-90% בעוד שאחוזי ההצבעה של הציבור החילוני עומדת על 50% לערך במקרה הטוב. כלומר הייצוג של הציבור החרדי במועצות כמעט כפול ממה שהיה צריך להיות במציאות.

לצורך המחשה בעיר פתח תקווה יש כ-200 אלף בעלי זכות הצבעה. משתתתפים בבחירות כמחצית ובסה"כ כ-100.000 . למפלגות החרדיות יש 6 מנדטים באופן ישיר (יש חרדים במפלגות אחרות) שהם יותר מ-20% ממועצת העיר פ"ת. כפול ממספרם באוכלוסיה.

בעקבות בחירת התאריך החדש, במידה ומספר הבוחרים שאינם חרדים יקטן, מספר המנדטים של הסיעות החרדיות יגדל ואף במקרים מסויימים יכול להגיע אף ל-10 מנדטים – כ-30% ויותר מהמועצה.

מה הבעייה עם זה שיהיו 10 מנדטים חרדים במועצת העיר פתח תקוה?

באופן עובדתי מועצת העיר הופכת למועצה אשר לא מייצגת את כלל הציבור.

באופן פרקטי חברי הסיעות החרדיות נחושות לקדם ולשפר את אורח החיים שלהם שהוא שונה בתכלית מאורח חייו של כלל הציבור. ראו לדוגמה כי בשל כך שהרב אליהו גינת הוא יו"ר מקפת (מתנסים), נקבע כי מתנ"ס בכפר גנים שהיה מיועד לכלל הציבור יקיים פעילות המתאימה לאורח החיים החרדי ולא תתאפשר בו  פעילות אחרת. זוהיה דוגמה קטנה.

ראו כי כל שטח ציבור שמתפנה, העתקת מיקום של בי"ס או אחר נתפס בידיים מיומנות בשיטות שונות עד שהוא הופך לחלק ממערך השירותים לציבור חרדי. ראש העיר כנוע ללחץ החרדים כיוון שהוא חפץ בשקט פוליטי וגם בחייו הפוליטיים.

בפתח תקוה יש קבוצות פוליטיות שמצביעות באופן מאורגן ומשתלבות במעגלי ההשפעה בעיר וגוזרות לעצמן הטבות ואמצעים.

קבוצת החרדים, קבוצה של "קבלה לעם" בהשראתו של הרב לייטמן שקבע את מקומו בשכונת מטלון בפתח תקוה, חנך גני ילדים, נהנה מהנחה בארנוננה על מבנים שבבעלות הארגון שובאחזקתו וקבוצות נוספות אחרות.

השר משה ארבל קיבל החלטה פוליטית תוך שנמצאים בה פגמים רבים בשיקול הדעת.

למי יצביעו הלוחמים?

מישהו רואה את הגיבורים האלה המכונסים בנמר או בטנק (מכל קצוות הארץ) מאזינים למתמודד/ת שמנסה לשכנע אותם כי הארנונה בפ"ת יקרה ב-34% יותר מכל עיר אחרת. וכי בתוך המלחמה ראש העירייה קידם חוק עזר הממשנה את שיטת החישוב להיטלי בנייה דבר המכפיל את המס ובאופן ישיר את מחיר הדירות ועוד ועוד. לא סביר.

אז כאשר מתמודדים שהגישו מועמדותם צריכים לבחור בין שירות המילואים שלהם והגנה על המולדת לבין השליחות הציבורית נחסמים מלהתמודד וכאשר רבע מהבוחרים (לא טעות) חרשים לתעמולת בחירות ולעומתם הגדודים החרדים עטורים במדיהם ומתרוצצים כדי להבטיח שיעורי הצבעה משמעותיים נראה כי עומדת להוולד לנו מציאות אחרת.

הדמוקרטים והליברלים והימניים על מלא ואנשי המרכז ממוקדים בהגנה על הבית ובדיוק באותו בית מתארגנים להגביר השפעה ולהוביל שינוי לא מייצג באופן קיצוני, כך שאיכות חיינו תיפגע עוד יותר.

זמירות כי אתם הגיבורים, אנו המועילים, המשרתים, התורמים מבטיחים לנו בהחלטה אחת כי כאשר תחזרו הבייתה תאלצו ללקט שיירים ולהתחנן שיקימו בית ספר או גן בסמוך לביתכם ולא ישיבה וכולל.

זוהי המציאות ואם לא תקום צעקה ולא יידחו הבחירות -הפסדנו פעמיים -גם את הבית.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: