דלג לתוכן העמוד דלג לחיפוש באתר דלג לתפריט האתר

לפרסום חייגו: 03-9290020

ספורט בפתח תקווה

כל ענפי הספורט בפתח תקוה והסביבה

ג'ימי אלכסיס, יעמוד לדין משמעתי בשל העבירה על בירם כיאל, חבריו של אלכסיס ביקרו את כיאל בביה"ח

ג'ימי אלכסיס בלם הפועל פ"ת מתנצל ומתחרט מעמקי נשמתו על התיקול החריף שהשבית את קשר בני סכנין ונבחרת ישראל בירם כיאל מתנצל ומתחרט מעמקי נשמתו. היום הוחלט להעמיד אותו לדין משמעתי בבית הדין של ההתאחדות לכדורגל.

פורסם בתאריך:    נכתב על ידי: אסף פרידור


משחק הכדורגל ששוחק ביום שבת בין הפועל פ"ת לבני סכנין ייזכר לא בגלל התוצאה ולא בגלל הכדורגל.
בדקה ה-34 שחקן הפועל פ"ת ג'ימי אלכסיס ירד לתיקול גס ופגע ברגלו של שחקן בני סכנין ולשעבר שחקן נבחרת ישראל בירם כיאל. 
כיאל הורד  מהדשא על אלונקה כשהוא ממרר בבכי. לפי הודעת סכנין, כיאל שבר את השוקית ואת השוק וייעדר חצי שנה מהמגרשים. 

פיזותרפיסט הספורט יונתן קריא מסביר ע יהפציעה: " 
בפגיעה שכזו ישנן מספר רקמות שיכולות להיפגע. מקרעים ברצועות הקרסול (נקע), עד שברים קשים בעצמות השוק- מה שקרה בפועל לכיאל.

הכניסה של אלכסיס גרמה לשבר בשתי עצמות השוק: הטיביה והפיבולה, בעברית: השוק והשוקית.

הטיפול בשבר שכזה תלוי בחומרתו."

לפי אתר One' עו"ד ניר רשף החליט היום (שני) להעמיד את  אלכסיס לדין משמעתי בגין הפגיעה בכיאל בנסיבות מחמירות,הדיון יתקיים ביום רביעי 6.9.23 בשעה 17:00.

בדו”ח השופט של גל לוי נכתב: “אלכסיס הורחק בכרטיס אדום לאחר ששופט המסך קרא לי לבחון אירוע של עבירת משחק חמורה. לאחר שצפיתי, הבחנתי כי אכן מדובר בעבירה חמורה, תוך תיקול גס וברוטלי באופן בוטה ושגרם לפיעה משמעותית של השחקן היריב”.

בתום המשחק בהפועל פ"ת פרסמו הודעה שבה נכתב: "מועדון הפועל מבנה פתח תקוה שולח איחולי החלמה מהירה לקשר בני סכנין, בירם כיאל, שנפצע אתמול במשחק בין הקבוצות. הפציעה הקשה העיבה על חגיגת הכדורגל אתמול בפתח תקוה לעיניי אלפי אוהדים ביציעים, כך שהתוצאה על הדשא הייתה שולית. מחזקים את בירם ואת בני סכנין ברגעים האלה ומאחלים חזרה מהירה למגרשים.

התיקול הגס של אלכסיס עורר ביקורת קשה עליו .
בין היתר דודו של כיאל שכתב: "קשה לי לקרוא לו בן אדם, הוא ניסה לשבור לו את הרגל, הוא מתאים לנשיונל ג'יאוגרפיק ולא לכדורגל."
בשל התבטאות זו והתבטאויות נוספות, הפועל פ"ת הוציאה הודעה נוספת: " מאז המקרה המצער אתמול בערב, בו נפצע שחקן בני סכנין, בירם כיאל, סופג שחקן הפועל מבנה פתח-תקוה, ג'ימי אלכסיס, עליהום חריג מכלי התקשורת ומגורמים שונים.

המתקפה חריגה בכל קנה מידה, וכללה לעיתים שימוש במילים ובשפה שמוטב היה שלא יאמרו. אלכסיס קיבל אתמול החלטה שגויה במהלך המשחק, החלטה שהובילה לתוצאות קשות ומצערות, ומכאן ההזדמנות לאחל שוב לבירם החלמה מהירה ומלאה.

למרות זאת, חשוב להבהיר כי ג'ימי לא התכוון ולו לרגע אחד לתוצאה הזו, והעליהום שעובר שחקן זר וצעיר, שאמנם טעה אתמול, חרג מכל פרופורציות וכלל לעיתים שפה בוטה ואמירות גזעניות.

ג'ימי עצמו לקח באופן קשה מאוד את האירוע ומתחרט עליו מעמקי נשמתו, ואף רצה להגיע ולבקר את בירם באופן אישי. אנו קוראים להנהלת בני סכנין וגם לכלי התקשורת להרגיע את הרוחות, שהגיעו היום כבר לאיומים רבים שקיבל השחקן.

מנכ"ל הפועל מבנה פתח-תקוה, אבי יחיאל, קפטן הקבוצה רם לוי והשוער עומר כץ, הגיעו היום לבית החולים רמב"ם וביקרו את בירם כיאל, המתאושש מהניתוח שעבר בעקבות הפציעה במשחק בין הקבוצות ביום שבת. השלושה איחלו בשם כל המועדון החלמה מהירה ומלאה לבירם, שמסר את הערכתו על הביקור.

ג'ימי אלכסיס, יעמוד לדין משמעתי - ספורט בפתח תקווה

נכתב על ידי

אסף פרידור

B.A בממשל, המרכז הבינתחומי בהרצליה. M.A במדיניות ציבורית אוניברסיטת תל אביב. עוסק בקידום נושאי סביבה וקיימות וממשל פתוח: שקיפות, ממשל מקוון ושיתוף הציבור.

[email protected]

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: