אלו"ט חונכת מבנה רב-תכליתי עבור ילדים ובוגרים עם אוטיזם בפתח תקווה
המבנה יאפשר למשפחות לפעוטות, ילדים ובוגרים על הרצף האוטיסטי בעיר לקבל מענה לקשת הצרכים השונים במקום אחד.
פורסם בתאריך:
בשבוע שעבר התכנסו נציגי החברות היזמיות, נציגי משרד הבריאות והרווחה, נציגי העירייה ונציגי אלו"ט על מנת לחנוך מבנה ששופץ וחודש ומכיל מגוון של פעילויות ייעודיות לילדים על הרצף האוטיסטי מפעוטות ועד לילדים בוגרים – מעון אלוטף, פעילויות פנאי, מרכז שבילים בו ניתנים לילדים משולבים בגילאי הגן טיפולי טב"מ – במקום אחד נעים ומאיר פנים.
מטרת השיפוץ שארך כחצי שנה הייתה לאפשר למשפחות הצעירות בעיר להגיע למקום אחד ולקבל בו את כלל הטיפולים והפעילויות עבור ילדיהם שעל הרצף האוטיסטי. המבנה משמש כתחנה ראשונה להורים המפקידים את ילדיהם הפעוט במעון שיקומי. בנוסף, כבית ומקום לפגישות הדרכה של צוותי הגנים – לפגישות עבודה מקצועיות, ולהדרכות פרטניות וקבוצתיות. במבנה מתקיימת גם מועדונית פנאי.
השיפוץ נעשה הודות לתרומת הפדרציה היהודית – אירנית בניו יורק ובאדיבות החברות טבע, הרצליה מדיקל סנטר וטאואר סמיקונדקטורס.
אתי אלוני, מנהלת תחום החינוך באלו"ט ציינה בארוע: ״היום בחרנו לעצור לרגע ולציין בגאווה את השיפוץ של המבנה הרב תכליתי המתקיים כאן משנת 2009. במבנה זה מתקיימת עשייה משמעותית חשובה המקדמת ילדים ונותנת תקווה ומרחב טיפולי וחברתי לילדים ומשפחותיהם. תודה מיוחדת למנכ"ל אלו"ט דדי עטאס אשר יחד בהבנה רגישה של הצרכים ובנדיבות רבה נרתמת למצוא את הדרך לייצר מקום שהוא בית יוצר ובית משפחתי לצוותים ומקום בטוח, מפתח מטפל ושמח לילדינו. מגדלור איכותי של מקום להדרכה וחשיבה מקצועית חוצה תחומים בחטיבת החינוך.״
אלו"ט, האגודה הלאומית לילדים ובוגרים עם אוטיזם מובילה את הטיפול בילדים ובוגרים עם אוטיזם ובני משפחותיהם. אלו"ט מקדמת ומייצרת אורח חיים מכבד ומכיל ומלווה את המשפחות מרגע האבחון ולאורך כל החיים כפרטים וכחלק מקהילה כדי להביא להצלחתם האישית ולהגשמת היעדים של כל אחד ואחת. העמותה מפעילה מאות מסגרות חינוכיות טיפוליות בכל רחבי הארץ ביניהן – מעונות יום שיקומיים, גני תקשורת, מועדוניות פנאי, מרכזי תעסוקה ובתים לחיים.


תגובות