דלג לתוכן העמוד דלג לחיפוש באתר דלג לתפריט האתר

לפרסום חייגו: 03-9290020

חדשות בפתח תקווה

מידע אקטואלי על כל מה שמתרחש במלאבס, העיר הישנה ובפתח תקוה העיר החדשה.

מעכשיו: ממונה על המידע לציבור

הצורך להגביר את השקיפות ברשויות המקומיות: במסגרת שיתוף פעולה של משרד המשפטים ומשרד הפנים הוסדר לראשונה תפקיד הממונה על חופש המידע ברשות מקומית, אחריותו ותנאי כשירות לביצועו.

פורסם בתאריך:    נכתב על ידי: אסף פרידור


תפקיד הממונה על העמדת מידע לרשות הציבור (ממונה על חופש המידע) ברשויות המקומיות הוסדר לראשונה, בדומה להסדרת התפקיד הקיימת במשרדי הממשלה וביחידות הסמך שלהם, במטרה להשוות את מעמד הממונה על חופש המידע בשלטון המקומי למעמד מקבילו בשלטון המרכזי.

הסדרת התפקיד נעשתה במסגרת יוזמה משותפת של היחידה הממשלתית לחופש המידע במשרד המשפטים יחד עם אגף אסטרטגיה ותכנון מדיניות ואגף בקרת הון אנושי ברשויות המקומיות במשרד הפנים ובשיתוף המרכז לשלטון מקומי.

במסמך שמפורסם כעת באתר משרד הפנים, מוגדרים באופן מפורט תפקיד הממונה, אחריותו, המשימות שעליו לקדם (לרבות פרסום מידע יזום),  תנאי כשירות לביצוע התפקיד וחובת ביצוע הכשרה לתפקיד על ידי היחידה הממשלתית לחופש המידע, תוך שנתיים ממינויו לתפקיד. המסמך משאיר לשיקול דעת הרשות המקומית, בהתאם לצרכיה, האם למנות ממונה בהטלת תפקיד נוסף על תפקיד קיים, או האם להקצות תקן מלא לביצוע התפקיד. עוד קובע המסמך כי תפקיד הממונה לא ניתן לאיוש על ידי עובד במשרת אמון.

ביחידה הממשלתית לחופש המידע מדגישים כי עקרון השקיפות והזכות למידע הוא מאבני היסוד של המינהל התקין ברשויות הציבוריות בכלל ובשלטון המקומי בפרט. הסדרת התפקיד צפויה להוביל לשיפור משמעותי באופן יישום החוק ברשויות המקומיות שבחלקן הוא לוקה בחסר, כפי שניתן לראות מהדו"ח השנתי של היחידה הממשלתית לחופש המידע על יישום החוק ברשויות המקומיות.

עו"ד שלומי בילבסקי, ראש היחידה הממשלתית לחופש המידע, במשרד המשפטים: "הסדרת תפקיד הממונה על חופש המידע ברשויות המקומיות היא בשורה של ממש לציבור בישראל. היא תחזק את הזכות למידע ואת ערך השקיפות ברשויות המקומיות וכפועל יוצא מכך את המינהל התקין ואת מינופו של המידע הקיים ברשויות לטובת התושבים. בעתות אלה, יש משנה חשיבות לפעולה זו, המחזקת את אמון הציבור ברשויות ואני מודה לשותפיי במשרד הפנים על קידום מהלך חשוב זה".

ליאור שחר, מנהל אגף בכיר לתכנון ומדיניות במשרד הפנים: "זוהי בשורה דרמטית ומשמעותית בשלטון המקומי, כך שלראשונה יוסדר תפקיד ברשות המקומית אשר יחזק את הקשר את בין הציבור לנבחריו ויוסיף למדיניות המשרד לשיפור איכות חיי התושב ברשות המקומית"

מעכשיו: ממונה על המידע לציבור - חדשות בפתח תקווה

נכתב על ידי

אסף פרידור

B.A בממשל, המרכז הבינתחומי בהרצליה. M.A במדיניות ציבורית אוניברסיטת תל אביב. עוסק בקידום נושאי סביבה וקיימות וממשל פתוח: שקיפות, ממשל מקוון ושיתוף הציבור.

[email protected]

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: