השנה, כפר אברהם חוגג 90 שנה, מושב העובדים הראשון של הפועל המזרחי בישראל, מכאן החלה ההתיישבות הדתית בישראל, במהלך השנים הראשונות נטעו עצי ברוש רבים ברחבי האזור, העצים זקופים וגבוהים ועברו את טלטלות השינויים. למרבה הצער בשנתיים האחרונות 5 עצי ברוש וותיקים נכרתו.

בתאריך: 16/10/2020 דיווחנו על כריתת  4  עצי ברוש וותיקים ברחוב ריינס שבשכונת כפר אברהם בעיר.
לפי מידע שהגיע אלינו אז, כריתת העצים התבצעה בשל בקשה שהגיש יזם נדל"ן בשם גיל מזרחי לכרות את העצים כדי לפנות לו את הגישה לחניון של הרכב. יצויין כי מזרחי נחשב מקורב של ראש העירייה ואף זכה לביקור של גרינברג במסיבת היום הולדת של אשתו.
בנוסף, מזרחי חבר בפורום הדתי לאומי "סרוגים", פורום שהקים ראש העיר רמי גרינברג.

בזמנו הסתבר  כי מזרחי תכנן לכאורה להקים יחידות דיור סמוך לביתו ולשם כך ביקש לכרות את העצים על מנת להרחיב את הכניסה לחנייה של יחידת דיור.


לפניי כחודש עץ נוסף נכרת באותה שורה של עצים.
אהוד מיכליס תושב השכונה ממשפחה וותיקה ושורשית בפ"ת מספר:

"באוקטובר שנת 2020 עת ישראל היתה בסגר שני, של וירוס הקורונה, בוקר אחד החלו בכריתת ארבעה עצי ברוש בריאים לגמריי, היה אישור כריתה לא צוין מדוע, ומיד סתמו את הבורות על מנת לטשטש עקבות במהירות שיא! רחוב ריינס עבר ריצוף מחדש של מדרכות, שאר העצים נשארו במקומם, התפנית ארעה לפני מספר חודשים שעץ נוסף באותו קטע נראה לי חולה, פניתי מספר פעמים גם למוקד העירוני, גם ישירות לראש העיר, כמה ימים אחר כך הגיעו לגזום את העץ, קיבלתי תשובה מהמוקד שלאחר בירור עם מחלקת גנים בעיר הובהר שהעץ בריא לחלוטין, כעבור כמה ימים העץ נכרת!
בפניות לאגף גנים ונוף במיילים אל ישראל דרורי קבלתי תשובות מגוחכות עד מביכות, שאני מעדיף עצים על בני אדם, שהמחלקה מקצועית ועושה עבודתה נאמנה, שהעצים הוו סכנה, שהיו מסוכנים לסביבה וכל מיני טענות חסרות בסיס, פניתי גם ליועצת המשפטית לעיריה ולמבקרת העיריה שניזונה מסיפורי ישראל דרורי, הודעתי לה שזה לא נגמר כאן ואני רוצה לדעת מי ביקש את הבקשה להורדת העצים, זו זכותי עד היום לא קבלתי שום תשובה, והודעתי שזה יגיע גם למבקר המדינה, בפתח תקווה בכלל יש מגמה מצערת של כריתת עצים לא מוצדקת ברחוב ברנר, צירלסון  באגף גנים ונוף הובטח שאחרי שנת השמיטה ישתלו עצים חדשים ."


מדוברות העירייה נמסר "מדובר בעצים חולים אשר ככל הנראה נפגעו בעקבות עבודות שנערכו במקום. מנהל אגף גנים ונוף, ישראל דרורי, אשר בהכשרתו אגרונום המשמש כפקיד היערות המקומי, החליט מתוקף סמכותו ולאור הבדיקות הקפדניות שערך - כי העצים מהווים סכנה לעוברים ושבים ויש לכרות אותם. צר לנו כי למרות נסיונותיו של דרורי להסביר זאת לתושב, בחר התושב להשתלח בעובדי האגף. העירייה תמשיך לעשות כל שביכולתה כדי להבטיח את שלומם של התושבים במרחב הציבורי."