מי מנסה לתחמן? העירייה הציגה את המתחם כמסוף, אך 64 תחנות על שטח של 18 דונם זו תחנה מרכזית.
445 תושבים שהגישו התנגדות להקמת תחנה מרכזית בהדר גנים, קיבלו זימון להופיע בדיון בזום במנהל התכנון
פורסם בתאריך:
445 תושבים משכונת הדר גנים הגישו התמגדות על כוונת מנהל התכנון והועדה לתשתיות לאומיות (הותמ"ל) להקים מתחם אוטבוסים סמוך ליציאה משכונת הדר גנים ברחוב מנחם בגין לכיוון כביש מכבית. תושבים אלו קיבלו זימון לדיון בנושא שיתקיים במנהל התכנון בירושלים בתאריך 16/6/22.
התושבים אשר הוזמנו לדיון נבחרו כמדגם מייצג מתוך כל המתנגדים הרבים. על פי חוק לא זומנו כל המתנגדים אלא קבוצה מייצגת מהם ושכתבו טענות שלא חוזרות על עצמן.
העירייה הציגה לתושבים תכנית שלפיה מדובר במסוף, אולם התושבים טוענים כי מדובר בתחנה מרכזית של ממש. לטענתם מדובר בתחנה מרכזית אזורית שאינה עבור עמישב והדר גנים אשר כוללת 64 תחנות.
הדיון בישיבת המועצה: חברי מועצה הקואליציה ביקשו מגרינברג להסיר את ההצעה בעד התחנה
בישיבת המועצה האחרונה שנערכה בתאריך 30/5/22 הוסרה באופן זמני ההצעה להצבעת מועצת העיר נגד התחנה המרכזית זאת מאחר ובמהלך הישיבה, ראש העירייה רמי גרינברג קיבל פניות מחברי המועצה צביקה וישנגרד מהבית היהודי ומאליהו גינת מש"ס שהבינו כי ההתנגדות למסוף עלולה לפגוע במצביעיהם .
בתגובה לבקשות חברי המועצה וישנגרד וגינת, הבטיח גרינברג שיקיים מפגש תושבים בנושא .
ישראל פרידמן תושב השכונה ומגיש ההצעה נגד התחנה המרכזית משך את ההצעה מסדר היום זאת כדי למנוע הצבעה בעד התחנה המרכזית.
גרינברג טען בישיבה כי רוב התושבים בעד התחנה המרכזית. זאת בתגובה לדבריו של חבר המועצה איציק ישראל.
פעיל הציבור ירון קדושים: "יש חלופות קרובות מצויינות! אין כאן שאלה של "נגד" אלא "איפה" !
השטח האמור לא מתאים לתחנה מרכזית. מסוכן. וגם נדרש לעתודת פיתוח אחרונה של השכונה.
כרגע נמתין לקיום הבטחת גרינברג למפגש תושבים בענין עם חברת נתיבי איילון. נאמר לנו כי ההצעה לסדר תועלה שוב בישיבה הבאה אם יידרשו לכך.
אנו תקווה כי כלל סיעות המועצה יבטלו את התיכנון הרע הזה."
טענות התושבים כנגד התכנית:
1. מטרד רעש זיהום אויר ופקקים: התחנה המרכזית הענקית תכיל 64 עמדות אוטובוס. וכולנו יודעים שזה יהיה יותר. ימצאו איפה לחנות. וכולם ייצאו וייכנסו על המחלפון.
2. חצר אחורית: בתוכנית כתוב במפורש שהמסוף מיועד לשרת את שכונות דרום העיר. לא רק את הדר גנים. להדר גנים מספיקה חניה ל10 אוטובוסים גג. מקסימום. אז אנחנו נהיה חצר אחורית עבור חצי עיר? לא. ממש לא.
4. פגיעה חזותית: המסוף חשוף. לא מקורה. ענק. וגוזל את עתודת השטח הירוק והמסחרי האחרונה באיזור. פארק הספורטק הרי ייעלם בתוכניות כביש 40. לא לשכוח.
3. האצת הנת"צ: קיומה של תחנה מרכזית בפאתי השכונה, תאיץ את התיכנון לנת"צ המסוכן והפוגעני ברחוב מנחם בגין. נת"צ שיתחבר לשכונת סירקין וישרת אותה ורק אותה. תזכרו מה שאז אמרנו. בגין יהפוך לכביש כניסה ויציאה לסירקין !!
4. יש פיתרון בסירקין: העיריה עצמה בהודעתה מציינת את קיום המסוף הענק שאושר כבר בשכונת סירקין העתידית. דבר שכבר הזכרתי. תגדילו אותו עוד קצת. שימו הכל בסירקין זה קרוב. אל תפגעו בנו לחינם. זה מה שאמרנו מההתחלה.
5. כביש עוקף עמישב: הכביש הזה אינו פיתרון כי הוא לא יחובר ישירות למסוף הענק. האוטובוסים יעלו על המחלפון כדי להגיע אליו. והוא כלל לא בשלב אישור וביצוע. טענת העיריה שהאוטובוסים יסעו רק בעוקף עמישב לא נכונה. זה ברור שיחתכו דרך עמישב ובגין. נהג יעשה מה שנוח לו. מה עוד שעוקף עמישב בכלל לא אושר עדיין ומועד הביצוע לא ידוע בכלל.


תגובות