ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה ארצי על תנאי סייעות גני הילדים
בנוסף לסכסוך עבודה בעיריית פתח תקוה
פורסם בתאריך: נכתב על ידי:
הסתדרות המעוף בהסתדרות הכללית החדשה, ע"י יו"ר הסתדרות המעוף, עו"ד גיל ברטל, הכריזה על סכסוך עבודה במרכז שלטון המקומי, בשלוש הערים הגדולות ומרכז המועצות האזוריות, בנושא תנאי העבודה של סייעות גני הילדים.
העניינים שבסכסוך:
א. דרישת נציגות העובדים להסדרת גמול הולם, במקביל להסדרת אופן והיקף עבודת הסייעות.
ב. דרישת נציגות העובדים לתוספת שכר ותגמולים נוספים, וזאת, בין היתר, בעקבות וזאת, בין היתר, בעקבות דרישה מסייעות הגנים לבצע עבודות נוספות, כגון עבודה דידקטית פרטנית, וכן לאור העובדה ש"תוספת החלפת גננת" אינה משקפת כראוי את הדרישות מן הסייעות, דבר המצריך את הגדלתה, וכן נוכח עומס העבודה הניכר בו מצויות הסייעות, הנובע מכך שישנו חוסר משמעותי בכוח אדם שכן ישנם תקנים רבים בלתי מאוישים, דבר שגורם להשלכות כבדות על הסייעות שמועסקות במערכת.
ג. שינויים תכופים בסדרי העבודה של הסייעות והטלת מטלות ללא תגמול נוסף, לרבות החלטה לנייד חדשות לבקרים סייעות בין גנים שונים, באותה הרשות, עקב מחסור חמור בכוח אדם, וכן החלת תכניות חדשות כדוגמת תכנית 'ניצנים', באופן חד צדדי וללא תוספת שכר לצידה.
ד. מבוי סתום במשא ומתן להסדרת שכרן ותנאי עבודתן של סייעות/חונכות לילד חולה בביתו והיעדר תשלום שכר לסייעות/חונכות אלו עבור העבודה שכבר מבוצעת.
התאריך בו נקבעה שביתה של כ-40 אלף סייעות, הוא 10.11.2021.
הודעה על שביתה או השבתה נמסרה לממונה הראשי על יחסי עבודה במשרד העבודה והרווחה.
יפה שרעבי, נציגה בפורום הארצי של הסייעות:
"המצוקה של הסייעות נמשכת, וניסיונות שנעשים להקל על המצוקה אינם עולים יפה. זו כמובן גם, ואולי בעיקר, בעיה של הגננות. הבעיה העיקרית היא מחסור בכוח אדם, תופעה שקיימת כבר שנים רבות והיא הולכת ומחריפה. המצב הולך ונעשה בלתי נסבל.
לעתים קרובות סייעת אחת נשארת עם 35 ילדים, רובם עדיין לא גמולים, הסייעת חייבת "לבלות" את רוב היום בשירותים של הגן והגננת נאלצת להתמודד לבד עם שאר הילדים.
אנחנו מקוות ומצפות לפתרון הבעיה בהתאם להחלטת בית הדין לעבודה, שיתייחס לכל תנאי העבודה שלנו."
אלי שלמה, יו"ר ועד עובדי עיריית פתח תקוה
"יש להבדיל בין סכסוך העבודה שהוכרז על ידי ההסתדרות הכללית, לגבי תנאי הסייעות בכל הארץ, ואשר נדון כרגע בבית הדין לעבודה, לבין הסכסוך בעיריית פתח תקוה, והעיצומים אותן יזמו הגננות, ואשר אותן מייצג משרד החינוך. הבעיה המקומית היא שאם קיים חסר בסייעות בגן כלשהו, עקב מחסור בכוח אדם, מעבירים סייעות מגן אחד למשנהו, כהשלמה לסייעת ראשונה, או במקום גננת. ידוע לי שהנהלת העירייה עושה מאמצים רבים כדי להקל על המצוקה.
אם הבעיות לא תיפתרנה עד ה-11 לנובמבר, נפעל בהתאם להחלטות ההסתדרות.
תגובת דובר העירייה:
"אני מודע לכל המצוקות הנובעות מחוסר כוח אדם בגני הילדים. בסופו של דבר הקשיים קיימים בכל הארץ העניין נתון עתה במשא ומתן בין הרשויות המקומיות לבין הסתדרות המורים. העירייה עשתה בעבר ועושה גם כיום כמיטב יכולתה לסייע בהקלת המצוקה.
נכתב על ידי
אברהם פלד
עיתונאי, לשעבר ידיעות תקשורת מקבוצת ידיעות אחרונות. דובר ההסתדרות במרחב פתח תקוה, ראש העין ואריאל


תגובות