דלג לתוכן העמוד דלג לחיפוש באתר דלג לתפריט האתר

לפרסום חייגו: 03-9290020

חדשות בפתח תקווה

מידע אקטואלי על כל מה שמתרחש במלאבס, העיר הישנה ובפתח תקוה העיר החדשה.

ארבל התבלבל?

ח"כ משה ארבל מסיעת ש"ס מאשים את העבודה בגזענות. בכיר בעבודה: "הוא בעצמו משתייך למפלגה המדירה מעצמה אשכנזים ונשים בשנת 2021. כתבה ראשונה בסדרת המש"סים.

פורסם בתאריך:


ביום שישי שעבר שיגר ח"כ ארבל, תושב העיר, מכתב לעו"ד אווקה (קובי) זנה, מי שמשמש ראש היחידה הממשלתית לתיאום המאבק בגזענות. בנושא: חלוקת משרות פוליטיות על רקע גזעי במפלגת העבודה.

ארבל האשים את השרה מירב מיכאלי לא פחות בקבלת החלטות המבוססת על גזענות:

במכתב ששלח ארבל נכתב בין היתר: .חמשת המקומות הראשונים ברשימת מפלגת העבודה, שנבחרה בפריימריז דמוקרטיים, היא כדלקמן: מרב מיכאלי; עמר בר לב; אמילי מואטי; גלעד קריב; ואפרת רייטן".

"לאור רשימה זו, ניתן לצפות באופן סביר שאמילי מואטי המוצבת במקום השלישי ברשימה תזכה לאחד מארבעת התפקידים הבכירים שניתנו למפלגה. למרות זאת, חה"כ מיכאלי, יו"ר המפלגה, החליטה כי היא ומר בר לב יכהנו כשרים בעוד חה"כ קריב ורייטן ישמשו כיושבי ראש ועדה. שלא במקרה, חה"כ מואטי היא היחידה מבין חמשת הראשונים ברשימה שמוצאה מזרחי".

המחוקק הישראלי אסר באיסור חמור אפליה על רקע גזע או ארץ מוצא במקום העבודה בחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, תשמ"ח-1988, ורואה בה רעה חולה שחובה לשרש מהארץ. מפלגת העבודה היא כידוע "חשודה" מוכרת בכל הנוגע ליחסה לאחר בכלל, וליהודים ממוצא מזרחי בפרט... "למפלגת העבודה אם כן עבר עשיר ומגונה בזלזול, פגיעה ואפליית יהודים ממוצא מזרחי וספרדי (וזאת מבלי להזכיר את הפשעים הרבים שבוצעו במעברות, בשיכון, בשירותי בריאות וחינוך ועוד).

אי אפשר להשתחרר מן התחושה כי התרבות ההיסטורית הזו הביאה להחלטה המשונה של חה"כ מיכאלי להעדיף את חה"כ קריב ורייטן, הממוקמים מתחת לחה"כ מואטי, על פניה. החלטה המנוגדת להיגיון הטבעי והפוליטי... את מכתבו סיכם ח"כ ארבל: "כראש היחידה לתיאום המאבק בגזענות אבקשך לבחון בהקדם את התנהלות חה"כ מיכאלי ומפלגת העבודה בהקשר לחלוקת התפקידים הפוליטיים בממשלה הנוכחית ואם אומנם מדובר באפליה על רקע גזעי כפי שמסתמן לכאורה".

בכיר בעבודה מגיב: "ח"כ ארבל מדבר על גזענות כשהוא מגיע ממפלגה שיש בה ישראלים מהעדה הספרדית בלבד ונטולת נשים בשנת 2021. זאת, בנוסף לשפע התבטאויות גזעניות שהשמיעו חברי הכנסת של ש"ס כלפי העולים מחבר העמים ועוד."

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: