דלג לתוכן העמוד דלג לחיפוש באתר דלג לתפריט האתר

לפרסום חייגו: 03-9290020

חדשות בפתח תקווה

מידע אקטואלי על כל מה שמתרחש במלאבס, העיר הישנה ובפתח תקוה העיר החדשה.

האופוזיציה: "גרינברג הכשיל את הצעתנו לטפל במקלטים הציבוריים"

עו"ד אורי אוהד: "בושה גדולה לעיר פתח תקווה שבראשה עומד אדם שמקריב את טובת תושביה על מזבח יצר הפרסום המגאלומני שלו".

פורסם בתאריך:


בישיבת המועצה האחרונה הפיל גרינברג  את הצעת הביצועיסטים לפיה העירייה תתקצב תכנית לטיפול וארגון המקלטים בבתים המשותפים, וכן תדאג לפרסום מסלול מהיר להיתר בניה להקמת מרחבים מוגנים (מיגוניות).

לאחר ירי הרקטות אל עבר פתח תקווה במסגרת מבצע "שומר חומות" פרסמנו כתבה ובה תלונות של תושבים שאף תיעדו מקלטים סגורים ברחבי העיר ומקלטים שאין להם גישה.

נושא זה נידון אמש במסגרת ישיבת מועצה מס' 35, כפי שדיווחנו, סיעת הביצועיסטים הגישה הצעה לסדר תכנית עירונית מתוקצבת לטיפול וארגון המקלטים בבתים המשותפים ופרסום מסלול מהיר להיתר בנייה להקמת מרחבים מוגנים (מיגוניות).

 

חבר המועצה אורי אוהד הציג את ההצעה ואמר לגרינברג: "רמי אתה יכול להסתכל לי בעיניים, התקציב של התכנית הוא פחות מהתקציב שאתה מוציא על יח"צנות ופרסום.
ראש העיר הביע את התנגדותו להצעה והעלה את ההצעה להצבעה שכאמור לא זכתה לרוב.

כמו בכל ישיבות המועצה גם הפעם הטונים בישיבה היו גבוהים והביטויים היו צורמים הרבה יותר ואף ירדו לפסים אישיים.

חברי סיעצת הביצועיסטים טוענים כי גרינברג הכשיל את ההצעה ללא קשר לתוכנה.

עו"ד אורי אהד יו"ר האופוזיציה: "גרינברג חשף אתמול (שוב)את פרצופו האמיתי כאדם שרק פרסומו האישי מעניין אותו גם על חשבון טובת התושבים וסיכונם.

ההצעה שהבאנו אתמול לאישור מועצת העיר היא הצעה מהפכנית ואשר בסיומה היו מטופלים אלפי מקלטים משותפים (המהווים את הרוב המכריע של המקלטים בעיר) ומוכשרים לסבב הלחימה הבא.

לפני 20 שנה ביצעתי תכנית כזו בהיותי יו"ר האגודה לתרבות הדיור, בגיבויו של ראש העירייה איציק אוחיון ז"ל.

התקציב הנדרש היה "פרוטות" במונחים עירוניים כ- 3-4 מיליון ש"ח להדרכת ועדי הבתים ולסיוע ברכישת ציוד בסיסי וכלל חברי מועצת העיר תמכו בהחלטה אך גרינברג הכריח אותם להתנגד מסיבה אחת פשוטה: חברי מועצת העיר שיזמו את ההצעה לא סרים למרותו.

בושה גדולה לעיר פתח תקווה שבראשה עומד אדם שמקריב את טובת תושביה על מזבח יצר הפרסום המגאלומני שלו".

מלשכת ראש העיר נמסר: "הצעת האופוזיציה מראה שוב על ניתוק מוחלט מכל הנעשה בעיר ומצביעה על בעיית זיכרון, שכן, כמעט מידי חודש מועצת העיר מאשרת מיליוני שקלים עבור פרויקטים של התמגנות והיערכות לשעת חרום. זאת בנוסף לעשרות הפרוייקטים שאושרו בישיבה אתמול בעלות של עשרות מיליוני שקלים לרווחת התושבים.

בניגוד לשנים קודמות, ראש העיר מיישם את תכנית ההתמגנות ולראיה יעידו עשרות המיגוניות שהוצבו בחודשים האחרונים ברחבי העיר ובמוסדות חינוך וותיקים וכן 2 המקלטים הציבוריים שבימים אלו נבנים בעלות של 4 למעלה מארבעה מיליון ₪, לצד המקלטים שנמצאים בשלבי תיכנון.

כמו כן, במהלך המבצע האחרון העירייה ביצעה בפועל ריענון במקלטים פרטיים ונפתחו בנוסף גם מקלטים במתקנים עירוניים בעלות של מאות אלפי שקלים עבור שמירה על ציוד וכיוצא בזה. מה שמלמד כי הצעת האופוזיציה חסרת כל משמעות ומלבד הניסיון ליצור כותרת אין מאחוריה שום דבר מעשי.

המבצע הצבאי האחרון הוכיח, כי פתח תקוה ערוכה לחרום ולהתגוננות מפני ירי רקטות: כאמור, נפתחו המקלטים הציבורים ובוצעה בהם ריענון בתוך זמן קצר, נפרצו מאות מקלטים פרטיים ברחבי העיר וניתנו התראות וקנסות בנושא, עובדי עירייה ומתנדבים פעלו לאורך המבצע לניקוי וסידור של עשרות רבות מקלטים ברחבי העיר, בוצעו עבודות הנגשה לאוכלוסייה מבוגרת ולנכים וכן ננקטו מגוון פעולות נוספות אשר הבטיחו מענה מידי לכל צורך שעלה  בהקשר זה".

 

 

 

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: