התקווה החדשה של אורנה
כשסער הקים את תקווה חדשה, דוידאי מיד התגייסה לסייע לו ואף גייסה את חברת המועצה ענת זנזורי והפעילה החברתית מאיה סורמלו. מאמצים ליצירת אלטרנטיבה שלטונית לנתניהו שלטענתה פוגע בדמוקרטיה והופך את פעיליו לבובות.
פורסם בתאריך:
מערכת הבחירות מתחילה להתחמם והדבר ניכר גם בפתח תקווה, בתקופה זו אנו חיים מסגרים לסגרים ומסקרים לסקרים. אי אפשר להתעלם מהעובדה ששלושת מערכות הבחירות האחרונות היו סוערות מאד בעיר, כאשר ראש העירייה רמי גרינברג לקח חלק פעיל בניסיונות שכנוע התושבים ולעיתים ספג על כך ביקורת.
לפתח תקווה ישנם מספר נציגים בכנסת שעושים את הדרך באופן תדיר מפתח תקווה לבירה: ח"כ פנינה תמנו שטה, ח"כ יבגני סובה מישראל ביתנו, ח"כ אליהו ברוכי מיהדות התורה וח"כ אוריאל בוסו ומשה ארבל מש"ס.
במערכת בחירות זו הצטרפו שני מועמדים חדשים: סגן ראש העיר וראש אגף חינוך רון כץ שעבר למפלגת יש עתיד וכפי שדיווחנו והמשנה לראש העיר עו"ד אורנה דוידאי.
לאחרונה מורגשת בעיר תפנית ביחסי הכוחות, שנחשבת עיר ימין. כוח נשי רענן הצטרף כדי לחזק את מפלגת תקווה חדשה בראשות גדעון סער הרואה את עצמה כאלטרנטיבה מובילה לשלטון הממושך של הליכוד ורוה"מ בנימין נתניהו.
דמויות מוכרות ובולטות בעיר הצטרפו למפלגה בעקבות היכרות רבת שנים של המשנה לראש העיר אורנה דוידאי שהתמידה בדבקות ותמכה בסער לאורך השנים וכשסער עזב את הליכוד והקים את תקווה חדשה, דוידאי נקטה, צעד אמיץ והצטרפה אליו במלאכת בניית המפלגה וכאמור ובעיקר כדי ליצור אלטרנטיבה שלטונית.
סער העריך את נאמנותה ודירג אותה במקום ה-19, מקום מכובד וריאלי בהתחשב בנתוני הסקרים ובחוק השוודי.
דוידאי המשמשת כמשנה לראש העיר מהקואליציה, רתמה לצידה את חברת המועצה ענת זנזורי והפעילה החברתית מאיה סורמלו ושלושתן יצרו כוח פוליטי חדש ונשי.
הופעת הבכורה של השלישייה החדשה התקיימה השבוע בחניכת המטה החדש של תקווה חדשה בפתח תקווה, הזדמנות לשוחח עם אורנה.
1. איך זה התחיל? האם מערכת יחסי האמון עם גדעון סער החלה בליכוד? האם נמנית עם הקבוצה בראשותו?
אני נמנית עם תומכיו של סער מאז שהתפקדתי לליכוד בשנת 2007 בתקופת השפל של הליכוד כשהיינו עם 12 מנדטים. ביחד נלחמנו כדי שהליכוד יעלה לשלטון וביחד נלחמנו למען נושאים רבים ומגוונים, כדוגמת מעמד האישה והחינוך.
ניהלתי את מטה הבחירות של סער בפתח תקווה בפריימריז כבר בשנת 2013 אז זכה סער במקום הראשון בפריימריז. נלחמתי יחד עם סער לאורך שנותיו בליכוד בראשות נתניהו.
בשנים האחרונות נתניהו הפך לשליט יחיד. הוא הרס את המוסדות הדמוקרטיים של הליכוד באופן שיטתי. חברי המרכז הפכו לבובות חסרות השפעה. חברי הליכוד עצמם הפכו לכספומט ואין להם שום השפעה על מינויים. כיום אין בכלל פריימריז. יש שיריונים של נתניהו.
בשיטה הזו נתניהו פועל גם כראש ממשלה ובאופן שיטתי פוגע בדמוקרטיה תוך הפרת האיזונים בין מערכת המשפט, הכנסת והממשלה. כשנוכחתי לראות שבשתי מערכות הבחירות הראשונות נתניהו לא הצליח להקים ממשלה והוא מתעקש לגרור אותנו למערכת בחירות שלישית, החלטתי שדי. לא עוד. בפריימריז שנערכו בין סער לנתניהו תמכתי בסער באופן גלוי ובפומבי. כשסער הקים את מפלגת תקווה חדשה, למרות שהיה לי קשה לעזוב את הבית של הליכוד ואת החברים הטובים, לא התלבטתי והצטרפתי אליו. למעשה הייתי הראשונה מבין חברי המועצה בארץ להצטרף למפלגת תקווה חדשה בגלוי ובפומבי.
2. מהם הנושאים שבכוונתך לקדם בכנסת? הנושאים שבכוונתי לקדם בכנסת הם נושאים שאני מתעסקת בהם כבר שנים כמי שהייתה מנהלת במערכת הבריאות, פיזיותרפיסטית ועורכת דין: קידום בריאות, בעלי נכויות וצרכים מיוחדים, איכות סביבה ומעמד האשה. אני בעלת שלושה תארים אקדמאיים בתחום הבריאות ועבדתי שנים במערכת הבריאות בתפקידי ניהול שונים. אני עורכת דין שמתמחה בנזקי גוף, נכויות ורשלנות רפואית. יש לי את הידע, את הרצון ואת הניסיון לקדם חקיקה בנושאים אלה.
3. האם סער הבטיח לך תפקיד אם וכאשר תורכב הממשלה בראשותו? אם כן, מה התפקיד? האם את מכוונת לתפקיד בממשלתו של סער?
אנחנו לא עוסקים כרגע בחלוקת תפקידים, את כל מרצנו אנחנו משקיעים עכשיו במלחמה למען החלפת השלטון והצלת המדינה. רק תקווה חדשה וגדעון סער יכולים להחליף את השלטון ולרפא את המדינה אשר קורסת בכל התחומים: בריאות, כלכלה, חינוך, פערים ופילוג חברתי ועוד.
4. כמה מנדטים תקבלו? אני רואה סחף גדול בשטח והמון עניין להצטרף ולהצביע למפלגה. המון אנשים פונים ומצטרפים אלינו. ביניהם גם המון חברי ליכוד שהתייאשו מההנהגה הנוכחית אשר פונים אלי ומצטרפים. הציבור רוצה שינוי, ואנחנו נקבל את מספר המנדטים שיידרשו על מנת לעשות כן.
5. לפי הסקרים חלה ירידה במספר המנדטים של המפלגה, האם המקום שלך ברשימה באמת ריאלי?
כפי שכבר אמרתי הציבור רוצה שינוי, ולכן יתן לנו את קולו. אני מאמינה שאהיה חברת כנסת ואשמח להיות חברת כנסת, לתרום מניסיוני, לעזור לאנשים ולהשפיע. כעת מה שעומד לנגד עיני זה החלפת השלטון והצלת המדינה.
6. האם להערכתך יש סיכוי שתקווה חדשה עוד תנסוק בסקרים ותהיה המפלגה הגדולה ביותר או השנייה בגודלה?
מפלגת תקווה חדשה תהיה מפלגת השלטון. הציבור כבר מבין שרק גדעון סער יכול להיות האלטרנטיבה השלטונית. גדעון סער הוא מנהיג ראוי, ישר, עתיר ניסיון ורב פעלים ויש לו את היכולות הפוליטיות והניסיון הרב ביותר על מנת להרכיב ממשלה רחבה ויציבה במדינת ישראל.
7. גדעון סער אומר שהוא יהיה המפלגה הגדולה מבין המפלגות שרואות את עצמן כאלטרנטיבה לנתניהו, זאת למרות שכרגע המפלגה השנייה בגודלה והגדולה ביותר בגוש היא יש עתיד?
תקווה חדשה היא תנועה פוליטית חדשה שתומכים בה כבר מאות אלפי ישראלים ואלפי מתנדבים, ואנחנו רק מתרחבים. כולם מבינים כי רק גדעון סער יכול להחליף את נתניהו, הוא היחיד שיכול לאחד את העם ולהרכיב ממשלה יציבה. יש לו ניסיון של 20 שנה בצמתי קבלת ההחלטות של ישראל, שר בכיר, חבר קבינט, מזכיר ממשלה, יו"ר קואליציה, יש לו תחכום פוליטי יוצא דופן- גדעון סער היחיד שיכול להיות האלטרנטיבה לנתניהו.
8. אם לאחר הבחירות לפיד יהיה המפלגה הגדולה האם יסכים לכהן תחת לפיד?
יש עתיד תהיה שותפה בממשלה יציבה בראשות סער שיהיה ראש ממשלה של כולם. לכולם ברור שרק גדעון סער יכול במצב הפוליטי הקיים להרכיב קואליציה רחבה וממשלה יציבה ללא נתניהו.
9. האם סער יסכים להיות חלק מרכזי בממשלה הבאה, אך לא לעמוד בראשה?
לא עוסקים בהקמת ממשלות עכשיו. הדבר היחיד שממוקדים בו הוא לנצח בבחירות, ולהקים ממשלה יציבה בראשות גדעון סער.
10. איך את רואה את החיבור המעניין בינך לבין ענת זנזורי ומאיה סורמאלו לאור העובדה שלא הייתן באותו מחנה פוליטי ארצי ומקומי?
ענת ומאיה שתי נשים מוכשרות ודומיננטיות ואני שמחה שהן הצטרפו לתמיכה בגדעון סער ובי כמועמדת לכנסת.
פניתי מיוזמתי לענת זנזורי וביקשתי ממנה להצטרף למפלגת תקווה חדשה ואני שמחה שהיא נאותה להיות מנהלת המטה ולסייע לי לקדם את האג'נדה של תקווה חדשה בפתח תקווה. מאיה סורמלו הצטרפה גם היא להנהלת המטה. עם השנים ועם הניסיון, הבנתי שמה שחשוב זו המטרה המשותפת. את המאבקים הפוליטיים המקומיים והאגו צריך לשים בצד. מה שחשוב זה להציל את המדינה אשר כרגע נמצאת במצב קטסטרופלי של קריסת כל המערכות החשובות לנו. להציל את האזרחים אשר מצויים במצוקה כלכלית, חברתית, משפחתית וזוגית ומתוך הצורך להציל את דור ההמשך שפשוט יורד לטמיון. מה שחשוב כעת זה להחליף את השלטון, שתקווה חדשה וגדעון סער יעמדו בראש הממשלה.
11. במידה ולא תיכנסי לכנסת – איך בכוונתך להמשיך ולפעול? אני אמשיך בפועלי כחברת מועצת עיר ולקדם את כל התחומים שאני ממונה עליהם, לעזור לתושבי העיר פתח תקווה ולעזור לכל אדם שיזדקק לי. אני אמשיך להיות שליחת ציבור אכפתית, הגונה ופעילה וכמובן אמשיך לעבוד כעורכת דין ולהיות אשתו של ניסים ואמא לשיר רון גיל ואור.
12. כמועמדת לכנסת – האם יש משהו שהיית רוצה לומר לראש העירייה רמי גרינברג? אני מעריכה את רמי גרינברג והוא יודע את זה. רמי תמיד התייחס אלי בהגינות למרות חילוקי הדעות הפוליטיים שהיו לנו לגבי מי צריך להנהיג את המדינה. שלא כמו אחרים שהפעילו עלי לחצים פסולים ואף פגעו בפרנסתי, רמי תמיד נרתם לעזור לי ותמיד עמד לצידי. אני רואה עצמי כנציגה של ראש העיר ותושביה בכנסת ובמפלגת תקווה חדשה.
הנה יש לך 100 מילים להציג עצמך:
נולדתי בפתח תקווה להורי אריה ז"ל ונינה שנון. אני בוגרת בי"ס הס ותיכון ברנר ובוגרת תנועת הצופים. שירתתי בצה"ל בחיל הנדסה קרבית כקצינת אב"כ בדרגת סגן. סיימתי תואר ראשון בפיזיותרפיה, תואר שני במדעי הרפואה, תואר שני נוסף במינהל מערכות בריאות ועבדתי 27 שנים בשרותי בריאות כללית בתפקידי ניהול שונים. לאחר שסיימתי תואר במשפטים בהצטיינות, פתחתי בשנת 2010 משרד עצמאי לעריכת דין ועד היום אני עוסקת במקצוע זה ומתמחה בתחום הנזיקין וחדלות פרעון. אני דירקטורית בחברות ממשלתיות משנת 2011.
אני פעילה פוליטית משנת 2001 ובשנת 2007 הצטרפתי למפלגת הליכוד בה פעלתי עד היום.
ב- 2013 נבחרתי למועצת העיר פתח תקווה ובהמשך מוניתי לסגנית ראש העיר כממונה על תיקי איכות הסביבה, מעמד האישה, נוער וצעירים. בבחירות 2018 נבחרתי למועצת העיר ובהמשך מוניתי למשנה לראש העיר. אני מחזיקה את תיק הבריאות ומעמד האישה ויו"ר וועדת איכות הסביבה. לפני כחודשיים הצטרפתי למפלגת תקווה חדשה בראשותו של גדעון סער ואני מועמדת מספר 19 ברשימה לכנסת. וכבר אמרתי: אני נשואה לניסים בכר אהובי ואם לשיר, רון, גיל ואור וסבתא לגל ולביא.


תגובות