הרב אברהם ישעיהו הבר, מייסד ויו"ר עמותת "מתנת חיים" שפעלה לעידוד תרומות כליה, נפטר ביום חמישי בערב מקורונה בגיל 55. הבר אושפז בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים, שם הורדם והונשם בעת האחרונה.

הבר הקים את עמותת "מתנת חיים" בשנת 2009 בעקבות מה שעבר באופן אישי. לפני כ-15 שנה הבר שימש כיו"ר ישיבה בירושלים ולפתע קיבל דום לב ברחוב. הוא פונה למיון ושם הסתבר כי כליותיו חדלו לתפקד. הבר, שלא סבל ממחלת כליה או מרקע רפואי בעייתי אחר, טופל במשך תקופה ארוכה בדיאליזה.

הבר קיבל תרומת כליה מחבר. ילד קטן בשם פנחס שטופל יחד עימו במחלקת הדיאליזה ולא מצא תורם עד שנפטר השפיע על הבר והוא החליט להקים עמותה שתפעל לצורך קידום תרומות כליה מאנשים בריאים.

לאורך שנים רבות הבר עודד ופעל למען תרומות כליה על בסיס אלטרואיסטי ותיווך בין תורמים לבין חולים הממתינים להשתלה.
בעשור האחרון הצליח הבר להביא להצלת חייהם של 800 חולים שזכו לקבל כליה חדשה.

בתקופה האחרונה נדבק הבר  בנגיף הקורונה, אושפז במחלקה לטיפול נמרץ ומצבו הוחמר באחרונה. הוא עצמו מושתל כליה. גורמים בבית החולים סיפרו כי מאחר שכל משפחתו חולה, איש לא בא להיפרד ממנו.

ב2014 הבר קיבל את אות המתנדב מהנשיא.

בבית החולים בילינסון פרסמו היום הודעת אבל מיוחדת לזכרו של הרב הבר:

"אבל כבד בבית חולים בילינסון עם פטירתו של הרב ישעיהו הבר ידיד בית החולים, שותף לדרך ואיש של חסד ואמת אשר עסק בהצלת נפשות ורתם לעשייתו את בילינסון כגורם מרכזי בהצלת חיים של רבבות אנשים ע״י השתלת כליה.

הבר ובילינסון צעדו שנים רבות יחד,

בית החולים מרכין ראש עם לכתו.

יהי זכרו ברוך"

 

הודעת בית חולים שניידר

"מפעל חייו של הרב אברהם ישעיהו הבר, יו״ר עמותת ״מתנת חיים״, העניק חיים ואיכות חיים למאות אנשים בזכות תרומות כליה אלטרואיסטיות.

אנחנו במרכז שניידר לרפואת ילדים, מטפלים בילדים החולים הממתינים להשתלת כליה, ורואים את השינוי

הדרמטי במצבם הבריאותי והנפשי בעקבות השתלת הכליה.

אנו פוגשים את ההורים בתחושת הקלה עצומה, מודים ומוקירי תודה, ומתרגשים איתם במפגש עם התורמים האלטרואיסטים, שהעניקו לילד שאינם מכירים חיים חדשים.

קירוב הלבבות, הנתינה ללא תמורה והצלת החיים, אלו הערכים שהנחיל הרב הבר ז״ל, זו המורשת המרשימה שלו, ואנו במרכז שניידר נמשיך לפעול לפי משנתו ולקדם תרומות איברים לילדים.

אנו משתתפים בצערה הכבד של משפחתו ושולחים את תנחומינו להם ולכל אוהביו.

יהי זכרו ברוך"

בתמונה: הרב הבר עם אביכזר אליה בן העשר, שקיבל תרומת כליה אלטרואיסטית דרך עמותת מתנת חיים - השתלות כליה