אין כמו המרק של סבתא, אי אפשר להשאיר טיפה ממנו בצלחת ותמיד רוצים מנה שנייה.

סיפור מוכר המוזכר בתורה הוא הסיפור על נזיד העדשים שהכין יעקב לעשו, כנראה שהארומה שהמרק הפיץ וזיכרון הטעם שהיה לעשיו ממרקים קודמים שעשיו אכל, הביאו אותו אפילו למכור את הבכורה בשביל נזיד עדשים.

כאשר מכינים מרק מכניסים את הירקות ויתר המוצרים לתוך מים, כאשר המים מתחילים לרתוח, האוויר בבית מתמלא בריחות מרגשים שפותחים לנו את התיאבון ומחממים את הלב.

מרקים ניתן לחלק לקטגוריות שונות מרקים לפי עדות כמו מרק רגל תימני, מרק צ'ורבה רומני, מרק בורשט רוסי, מרק גולש ההונגרי ועוד.

ניתן לחלק מרקים לפי סמיכות המרק החל ממרק צח עד נזיד או מרק קטיפתי.

כל מרק והאופי  שלו, כל מרק והטעם שלו.

כאשר במקום אחד נפגשים אנשים מעדות שונות ורקעים שונים המבחר של האוכל והמרקים הוא מגוון ועשיר מאוד.

לאוהבי הקולינריה ככלל ולאוהבי המרקים בפרט, יש הזדמנות מפתה ליהנות ממגוון רחב של מרקים מחממים וטעימים או להראות את כישורכם בהכנת מרק שיגרום לשופטים להתאהב בכם.

בתאריך 17/1/2020 תתקיים תחרות ה – "מאסטר SOUP אריאל".
אתם מוזמנים  להכין סיר או קדרת מרק כמו שרק אתם יודעים להכין, לשתף את המבקרים והשופטים  בראשותה של הגב' הילה אלפרט ולזכות בפרסים מדהימים.

מה עושים כדי ליהנות מהמרקים המדהימים?

מגיעים למתנ"ס אריאל בכ' בטבת, 17/1/2020, משלמים שקל אחד, מקבלים צלחת וכף, ניגשים למרק שאתם רוצים לטעום ובתאבון. התחרות נושאת פרסים:

* פרס המרק המרגש

* פרס המרק המקורי

* פרס המרק הקבוצתי

* פרס - ציון לשבח של השופטים

* פרס המרק חביב הקהל יקבע ע"י קהל המשתתפים באירוע

 

מה מקבלים המבשלים?

* כל המבשלים יקבלו כובע שף מודפס

*המקומות הראשונים יזכו בסינרי מטבח מודפסים ופרסים נוספים...

* תודפס חוברת מתכוני התחרות ובה יפורסמו גם שמות המבשלים ופרטיהם.

* המרק הקבוצתי הזוכה יקבל אוטובוס ליום טיול במרכז הארץ!

* במהלך האירוע תתקיים סדנת אוכל של הילה אלפרט ותוכנית אומנותית

 

הנחיות משרד הבריאות ותקנון התחרות:

• כל רכיבי המרק כולל ירקות, בשר, עוף, מוצרי חלב, ביצים וכדומה חייבים להיות ממקום מאושר ומפוקח.

• יש להקפיד לרשום את כל רכיבי המרק בטופס הרישום לתחרות על מנת להתריע בפני אנשים עם אלרגיות – לדוגמא: גלוטן, לקטוז, חלב, פול וכדומה.

• מרק שהוכן לילה קודם יש לשמור בקירור.

• המרכיבים למרק יהיו כשרים בלבד.

• לא יהיה מרק ובו רכיבים חלביים ובשריים יחד.

• במהלך כל התחרות המרק יחומם על פלטה ויגיע לטמפרטורה של מעל 60 מעלות.

• מגישי המרקים - יש להקפיד על חבישת כיסוי ראש ושימוש בכפפות במהלך כל התחרות (כל נרשם מקבל מאיתנו כובע שף מקצועי מודפס

יש לוודא היגיינה אישית ורחיצת ידיים לפני ובמהלך התחרות כולה.

 התחרות תתקיים מחר (שישי) תאריך כ' בטבת, 17/1/2020  החל מהשעה 12:00

 אל תשכחו! מרק טוב מחמם את הלב ואת הנשמה.