ארקדי גרלובין עובד בעירייה יותר מ-30 שנה ובעוד כחצי שנה יכול יהיה לצאת לפנסיה. ארקדי עובד כמנהל מחלקה במחלקת תאורה שבאגף דרכים ונחשב לעובד מקצועי ומסור.
לאחרונה מונה לסגן מנהל אגף הדרכים בהנדסה אוהד לנגר. מנהל זה הועדף על פני עובדים ותיקים ממנו. מכאן ואילך לסיפור הזה של התקף הלב יש מספר גרסאות אולם לא חשובה האמת – חשובה יותר ההרגשה של העובדים שחשים מאוימים.
אלי שלמה, יו"ר הועד
לדברי יו"ר ועד העובדים אלי שלמה ארקדי נדרש לעבור למשרד אחר ברחוב המכבים ולבצע משימות אחרות ונוספות. ההעברה נדרשה בשל צעדים ארגוניים שמתקיימים בעירייה. שוחחתי עם ארקדי והבנתי כי הוא חשש שזה יפגע לו בשכר והיה בלחץ ולכן כנראה קיבל התקף לב.
זה לא סוד שיש לנו לארגון העובדים חילוקי דעות עם סגן מנהל האגף אוהד. טענתי בפניו ששכרו של ארקדי לא צריך להיפגע. רצו לפגוע לו בפריון העבודה בשל סיבות של תפקוד ליקוי.
אמרתי למנהלים כי אם מזיזים אותו לרחוב מכבים לבצע את הסקר הוא יבצע אותו יומיים שלושה בשבוע וביתר הזמן יהיה במחלקה שלו במשרדי העירייה. הצעתי את זה גם לארקדי ואף הוספתי שאם לא יסכים ישאר במקומו
הגרסה האחרת היא שהכניסו לחדרו של ארקדי ארגזים וביקשו ממנו לארוז. ארקדי חטף התקף לב. על פי אותו מקור בעירייה דורשים ממנו כבר שבוע לעזוב את המשרד שלו, הוא סירב ואמר שאם יש בעיה איתו שיזמינו אותו לשימוע מאחר והוא עובד הכי קשה.
מאז בחירתו של ברוורמן לתפקיד ראש העירייה נקלט מאות עובדים חדשים, בכל המחלקות. חלקם של העובדים הם עובדי קבלן שהועסקו בפועל בעירייה ונעשה תיקון עוול לגביהם - אחרים ורבים מהם הם עובדים חדשים. קליטה סיטונאית של עובדים לעירייה יצרה צורך לארגון מחדש ואיתו המתח והדאגה. עובד בעירייה שביקש לשמור על עילום שמו אמר שהוא לא יופתע אם לא יהיה מספיק כסף לתשלום משכורות. מניסיונו עוד מעט ההנהלה תבקש תוכנית פרישה, הליך של פיטורין וצעדי ייעול נוספים.
דובר העירייה לא הגיב עד לרגעים אלו.