# כמה פעמים אמרו לכם "את/ה חייב/ת לטעום". משפט שמלווה אותי שנים רבות.

בכל פעם שמישהו מגלה שאני לא אוכלת עגבניות, הוא חייב, אבל חייב, להציע לי את הצעה מחייבת שכזו. לפעמים, כשיש לי מצב רוח טוב במיוחד אני זורמת עם ההצעה המגונה הזאת מה כבר יכול לקרות? ובאמת ככה גיליתי את עולם הפטריות, תנסו אתם - המלצה שלי.

 

# טעם ומרקם - הם אלה שגורמים לנו, לאהוב או לא לאהוב, מאכל מסוים.

כשאני טועמת משהו חדש, אני מנסה להבין מה במרכיב שהכנסתי לפי גורם לי לא ליהנות.  הטעם - החמוץ מאוד, שממש מכווץ לי את הפה, או המרקם - שגורם לי לאי נוחות, כבר עם הביס הראשון. רק לאחר התובנה מה מפריע לנו במרכיב החדש? -  עשינו חצי דרך לגאולה.

 

# ירקות ופירות החשודים לנו, הסולדים, יכולים פשוט להפוך למיץ-סלק, גזר, תפוחים ועוד.

כשמבטלים את גורם המרקם, ומשאירים את הטעם, קל יותר להתרגל אליו. אז בפעם הבאה, כשתעמדו מול דוכן המיצים, דלגו על 'מיץ תפוזים בבקשה' או פשוט, הוסיפו לו טעם חדש. קחו כוס קטנה. לא חייבים לסיים. נסו זאת, מה שלא עושה הטעם – עושה המרקם.

 

# אין בטוח יותר מהאוכל, שאנחנו הסולדים, מכינים בעצמנו לעצמנו.

כשתכינו לעצמכם את המאכל הבא, שאתם אוהבים, שלבו בו מרכיב שאתם סולדים ממנו. כאשר אני מקיפה את המרכיב המחשיד, במוכר, הוא הופך מאויב לאוהב. אז בפעם הבאה, נסו זאת, מה כבר יקרה?

 

# חשוב לזכור שהכול בראש. ושגילוי פתיחות לדברים חדשים, זה עניין של החלטה.

שנים רבות, סלדתי מפאי הרועים של אמי. בפעם היותר ממאה אלף, כשאמרה לי: "את חייבת לטעום", החלטתי לגלות פתיחות וטעמתי. מאז לא יכולה לדמיין את חיי ללא פאי רועים. נסו זאת, התחילו  בביס  אחד קטן, שיכול להוביל להיכרות חדשה, ולחברות אחת גדולה ומופלאה. 

היום, בכל פעם שאני רוצה להעניק פינוק אמיתי לאמיר, החבר הכי מופלא שלי, אני מכינה לו פאי רועים.


שפרד'ס  פאי – פאי רועים

מתאים עד 4 סועדים , רמת קושי בינונית , זמן הכנה מעל לשלוש שעות.

לקלתית :

1 בצק עלים ארוז מופשר .(יש להפשיר לילה מראש במקרר)

ספריי שמן

לדוקסל פטריות

סלסילת פטריות . 

למילוי

700 ג' בקר כתף חתוך לקוביות

2 גזר

בצל לבן

גבעולים מסלרי אחד .

מלח

פלפל

כפית כוסברה יבשה

כוס מחית עגבניות .

לפירה

3 תפוחי אדמה

מלח

רבע כוס מים מהמים שהרתחנו את תפוחי האדמה .

מילוי:

קולפים וחותכים את כל הירקות לקוביות גדולות ( את הסלרי אפשר להשאיר כמקלות )

בסיר מטגנים מעט את כל הירקות .

מוסיפים אל הסיר את קוביות הבקר וסוגרים אותן מכל הצדדים . מוסיפים מלח ופלפל ומחית עגבניות מערבבים מעט ומכסים במים רתוחים.

מבשלים במשך שלוש שעות לפחות עד שהבשר רך ומתפרק.

דוקסל: טוחנים את הפטריות לבדן עד משחה . מחממים מחבת נקייה (ללא שמן !) ומאדים את כל הנוזלים מהפטריות על אש נמוכה. מקררים היטב במקרר.

פירה :קולפים ומרתחים את תפוחי האדמה  ומועכים אותם לפירה ביחד עם רבע כוס ממי ההרתחה .

לקלתית:  בוחרים תבנית פאי עמוקה או רינג בגודל 22X8  .

משמנים היטב בעיקר באיזורי החיבור  ומצמידים את הבצק כתחתית וקירות  (חשוב לבצע פעולה זו כשהבצק קריר ויצא מהמקרר ועל גבי נייר האפייה והתבנית איתם תאפו ) מכניסים למקרר עד השלמת שאר המרכיבים.

כשהבקר מוכן יש לפרק אותו ממש לחוטים חוטים (ניתן לפרק גם את הירקות אני אישית מוציאה אותם ) ולקרר .

הרכבה :

מחממים תנור ל180 מעלות.

בתחתית הקלתית המקוררת מורחים שכבה דקה של דוקסל הפטריות, מעל מסדרים את מלית הבשר ומיישרים.

את הפירה משטחים מעל המלית ומיישרים – ניתן ליצור צורות בעזרת מזלג או כל כלי שתרצו .

בסוף יש לייצר חור אדים בצורת X באמצע הפירה .

אופים עד שהבצק אפוי היטב והפירה שחום וזהוב .

אם אופים ברינג ניתן אחרי חצי שעה בתנור לשלוף את הרינג ולהמשיך באפייה פתוחה – אך זו שלב למתקדמים בלבד .

חותכים כמו עוגה ובתאבון.