עיריית פת ערכה אירוע פרידה למשה ספקטור, מי שהיה מנכ"ל העירייה הראשון ועבד בצמוד לשלושה ראשי ערים: גיורא לב (שהביא אותו לעירייה), איציק אוחיון ואיציק ברוורמן.

משה ספקטור שימש בין השנים 2004-1989 כמנכ"ל העירייה, ובשנים 2015-2004 שימש כיועץ חיצוני לעירייה לעניינים מוניציפאליים ופרויקטים מיוחדים.

במסגרת תפקידו כמנכ"ל עסק ספקטור במגוון רחב של נושאים: פעילות ציבורית, פיתוח קשרים, עבודה מול גורמים ממשלתיים, חברות וארגונים.

ריכוז פרויקטים ועבודות פיתוח בכל תחומי העשייה: בניית מוסדות ציבור ומוסדות חינוך, פיתוח תשתיות, ריכוז וטיפול בתקציבים שוטפים ומיוחדים בהיקף של מיליוני שקלים בשנה.

תחום נוסף שעסק בו רבות באהבה וברגישות הוא טיפול נוער בסיכון. הקמת מועדוני נוער, הקמת בית חם, קורס מיל"ה ועוד.

בתפקידו כיועץ טיפל בנושאים מוניציפאליים ופרויקטים מיוחדים. קידום, ניהול, תיאום וריכוז של תחום בינוי מוסדות חינוך.

בשנת 2013 קיבל את אות יקיר העיר.

בטקס נשא דברים ראש העיר איציק ברוורמן אשר דיבר בשבחו של משה ספקטור וציין את תרומתו הרבה מאד לעיר. "הטבעת את חותמך בעיר! הקמת את לשכת מנכ"ל העירייה ובנית את אבני היסוד להתנהלות הלשכה שהיא כה מרכזית וחשובה בעירייה. משמעותית ומרגשת לא פחות, היא מעורבותך האישית בנושא טיפול בנוער בסיכון. תמיד ברגישות, בגובה העיניים ומכל הלב. אני רוצה להודות לך בשם חברי המועצה ותושבי העיר על תרומתך העצומה לעיר פתח תקוה". ראש העיר העניק למשה ספקטור את דגל העיר פתח תקוה כאות הערכה והוקרה, וניכר היה על משה כי נרגש מן המחווה. עוד ניתן לו זוג עטים (משה עד היום כותב מסמכים ומכתבים רק בכתב יד ולא במחשב) ותמונה הכוללת מספר תמונות מתקופות שונות במהלך עבודתו.

עוד נשאו דברים מ"מ אוריאל בוסו, נורית טיבי מנהלת האגף לטיפול בפרט במינהל החינוך, וכן מזכירתו המיתולוגית של ספקטור, שוש מור, אשר בדרכה החיננית סיפרה על העבודה עם משה ספקטור האדם והמנהל, וכן הרחיבה על הפרויקטים הרבים, המסירות, הסדר והארגון והבקיאות שלו ושל אנשי המשרד בכל פרט ופרט.

משה אשר במהלך האירוע ניכרה ההתרגשות על פניו הוזמן לקראת סיום לעלות ולשאת דברים. מרוב התרגשות התקשה תחילה משה למצוא את המילים, ולבסוף ניסה לסכם את תקופת עבודתו ופועלו בעיר פתח תקוה. משה הודה לכל מי שליווה אותו לאורך כל הדרך, ולסיום הודה לרעייתו חיה, ילדיו ונכדיו על שנעדר שעות ארוכות מהבית ואף נאלץ לא אחת, להחמיץ אירועים משפחתיים. בתום דבריו הקהל הודה לו במחיאות כפיים ממושכות.

באירוע השתתפו גם חברי מועצה, מנהלי אגפים, נציגי מינהל החינוך, עובדי עירייה לדורותיהם, חברים ובני משפחה.