מאת: אסף פרידור
צילום: פרטי
ביום רביעי בערב תושבי פתח תקווה חגגו את ל"ג בעומר והדליקו מדורות. העירייה פרסמה רשימה של שטחים מותרים להדלקת מדורות על מנת לשמור על כללי בטיחות ולצמצם את רמת זיהום האוויר שגם כך היא גבוהה לפי כתבה שפורסמה באתר זה. בנוסף, חוזר מנכ"ל של משרד החינוך אוסר על הדלקת שריפה במרחק קרוב כל כך למבנים. כנראה שלהנהלת בית ספר "שארית ישראל" ישנם חוקים משלהם. ביום רביעי בבוקר תושבי רחובות - סביון והרצל לא האמינו למראה עיניהם, בשטח האספלט שצמוד למבני הבית ספר אחד מהרבנים העובדים בבית ספר הדליק מדורה לעיניהם של עשרות תלמידים.
תושבת וותיקה שגרה צמוד לבית הספר: "המדורה הודלקה בשטח בית הספר צמוד לגדר. אמרתי לאריה אב הבית: 'אריה, תדליק את המדורה מצד השני של הבית ספר, הוא ענה לי – "אני עושה פה מה שאני רוצה", הוא מתנהל בבית ספר כמו שריף".
מי הדליק את המדורה?
"אחד הרבנים".
למי פנית?
"התקשרתי למוקד 106, מכבי אש ולמשטרה והם שלחו את שיטור עירוני, באו שני שוטרים הם קראו להם מבעד לגדר ואז הם כיבו את כל האפר ודחפו את כל האפר לצד השני של הגדר. העשן היתמר לכיוון הבית שלי, גם לחדר שינה, גם לחדר האמבטיה, גם לחדר הילדים, זה ריח נוראי – ריח של עשן, הילדים זורקים פנימה ניילונים וניירות. הם עושים מה שהם רוצים, לא רואים אף אחד ממטר, זה לא מעניין אותם שאנחנו נושמים את כל העשן".
נראה שלא צריך להתאמץ כדי לדמיין מה היה קורה אם אנשי בית הספר לא היו מצליחים להשתלט על השריפה, כאשר מדובר באזור שמלא בילדים, עולם כמנהגו נוהג והם כמנהגם נוהגים.
עד כה טרם התקבלה במערכת אתר "פ"ת עכשיו" תגובת בית הספר "שארית ישראל".
תגובת אוריאל בוסו, מ"מ ראש העיר: "אמנם מוסדות חינוך אינם בתחום אחריותי אך יוזמה מבורכת גם לפי התמונות רואים מיזם חינוכי ממדרגה ראשונה , במקום שילדים יסתובבו ללא שום תכלית והשגחה קבלו ״מדורה״ (שנראית בגודל של אבוקה) העיקר לאסוף את התלמידים , כשצוות החינוכי נמצא במקום על חשבון זמנו הפרטי. אם אלו מחנכי ישראל, יש מה לקנא בהם וזכות רבי שמעון בר יוחאי תעמוד גם לזכותו של השואל הנכבד".