צילום: עיריית פ"ת

חודש איכות הסביבה נפתח אתמול (שישי) עם ילדי הגנים בצעדת נחל שילה. מאות ילדים והורים נהנו בהפנינג כיפי לפני השבת. חודש איכות הסביבה מרכז בתוכו מדי שנה סדרת פעילויות שמטרתן העלאת מודעות סביבתית בכל רבדי האוכלוסייה. השנה מתקיימות פעילויות רבות במתנסים ובבתי הנוער בנושא היכרות הטבע העירוני. בין הפעילויות טיולים, הצגות, סדנאות אמנות, מפגשים חווייתיים, יצירת שיתופי פעולה סביבתיים ועוד. את הפעילות מובילה חברת המועצה אורנה דוידאי ראשת אגף איכות הסביבה, ומנהל האגף לאיכות הסביבה-אהוד שטיין.

אהוד שטיין מנהל האגף "אחד האתגרים הגדולים הקיימים היום בעיר זה לחשוף את הציבור הוותיק והחדש לערכי הטבע העשירים הנמצאים בטווח הליכה מהבית. מטרת חודש איכות הסביבה היא לעורר מודעות ולתת הזדמנות לתושב לחוות את הטבע הקרוב והרחוק".

בין הפעילויות שיתקיימו:

7.5 "שבתרבות" עם השר להגנת הסביבה אבי גבאי (אולם מופת, הכניסה חופשית)

20.5 צעדת ירקון לזכר אסון הבונים

22.5 כנס הוקרה לנציגי "ילדי נתיב האור"

31.5 שרהל'ה שרון בשירה ישראלית ופרופ' יוסי לשם- בסיפורים מרתקים על ציפורים. היכל התרבות.

1.6 יום איכות הסביבה והבריאות לכל המשפחה במוזיאון האדם והסביבה

ראש העיריה, איציק ברוורמן מסר: "תודה לאגף לאיכות הסביבה ולראשת האגף, עו"ד אורנה דוידאי ולצוותי הגנים שטרחו על אירוע חשוב ומהנה זה המזכיר לכולנו שאנחנו זה הסביבה והסביבה היא אנחנו ועל מנת שנוכל להמשיך וליהנות ממנה חשוב שנדע לשמור עליה ולטפחה למעננו ולמען הדורות הבאים. אני מזמין את כולכם להתעדכן באירועי חודש איכות הסביבה".