ביום שלישי האחרון, 23.1.2018  פרקליטות המדינה מסרה הודעה לבית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה, לפיה היא מסכימה לבקשתן של 17 משפחות של יוצאי תימן לתת צווים לפתיחת קברים בבתי עלמין בפתח תקווה ולביצוע בדיקות גנטיות לקשרי משפחה בינן לבין שרידי הגופות הנמצאות בקברים. ​​

​ההחלטה התקבלה תוך שימת לב לחשיבות הציבורית של חקר האמת בדבר מותם וקבורתם של קטינים יוצאי תימן, המזרח והבלקן שהודעה על מותם נמסרה לבני משפחותיהם בשנים שלאחר קום המדינה. בנסיבות העניין, הסכימה הפרקליטות כי יינתן צו לפתיחת הקברים ולקיחת דגימות DNA לשם עריכת בדיקות גנטיות לקשרי משפחה.

המהלך קיבל את אישורה של הוועדה לכבוד המת שמטעם מועצת הרבנות הראשית לישראל, בכפוף להתקיימותם של תנאים, המאפשרים מבחינה הלכתית לבצע פתיחת קבריהם של ילדי תימן וביצוע בדיקות גנטיות.

כפי שדיווחנו בתאריך 26.7.17 אושרה בועדת שרים לחקיקה הצעת חוק בנושא.