אמש (יום ראשון) התלוננו תושבים רבים משכונת אם המושבות על ריח חריף חזק בשכונה.תלונות אלו חוזרות על עצמן כמעט מדי יום.
שי שטרק ודב שמואל תושבי השכונה, יצאו מביתם וסיירו באזור התעשייה סגולה. השניים דיווחו כי ככל שהם התקרבו למפעל "טביב" הריח התגבר. כשהגיעו לשם בקושי הצליחו להישאר שם עקב הריח החזק.
שי שטרק תושב שכונת אם המושבות מסר ל"פ"ת עכשיו": "אנחנו מבצעים סיורים באזור המפעל טביב כל לילה ולא נפסיק להיאבק עד שננשום אוויר נקי והריח ייפסק".
אחד התושבים שלח הודעה לאהוד שטיין, ראש אגף איכות הסביבה, שהשיב לו כי בשעה כזו לא עובדים במפעל טביב. כפי שניתן לראות בסרטון, שטרק ובן שמואל ראו נהג נוסע בשטח המפעל. תושב אחר בשיטור העירוני סיפר כי אמרו לו בשיטור העירוני שעובדים במפעל טביב גם בשעות הלילה.
לפני שבועיים בתאריך 6.11.17 דיווחנו כי אגף איכות הסביבה שבראשותו עומד שטיין, פרסם הודעה כי באזור התעשייה ישנם 10 מפעלים עם חומרים מסוכנים.
לאחר שהתושבים דיווחו למוקד העירוני ותלונות רבות הציפו את הרשתות החברתיות, החליטו 12 תושבים לנסוע לביתו של ראש העיר איציק ברוורמן.
התושבים הגיעו לביתו של ראש העיר במטרה לשוחח איתו ולבקש ממנו כי יצטרף אליהם לסיור ליד מפעל טביב,שם הם ביצעו סיור בעצמם יום קודם.
התושבים צלצלו בפעמון השער, לטענתם, ראש העיר פתח את הדלת ומיד טרק אותה בפניהם ולא הסכים לשוחח איתם. התושבים התאכזבו מאד והשאירו לו מכתב על חלון רכבו.
ענת זנזורי מובילת המאבק מסרה ל"פ"ת עכשיו":
"ראש העיר פתח חריץ בביתו ל 5 שניות וזהו, לאחר מכן כמו חפרפרת הסתכל עלינו מהתריסים המוגפים למעלה"
שטרק הוסיף: "אנחנו לא באנו במטרה להתנגח עם ראש העיר ולא במטרה פוליטית, אלא רק שיקשיב לנו, אנחנו מעוניינים שיעשה איתנו סיור ויריח את הריח הכימי חזק ביותר."
מדובר בהפגנה שנייה בחודשים האחרונים, התושבים קיימו הפגנה בתאריך 3.11.17 שעליה דיווחנו בהרחבה.
בכרזה שפרסמו לקראת ההפגנה נכתב בין היתר:
"מזה כשנתיים תושבי שכונת אם המושבות וסביבתה מתלוננים על ריחות חריפים (ריח שרוף וריח כימי בעיקר) המלווים בסימפטומים רבים גדון צריבות בגרון, כאבי ראש, שיעולים, דלקות עיניים, דימומים מהאף ומאלרגיות.
מקור הריחות והזיהום הוא מהמפעלים באזור התעשייה סגולה וקרית אריה אשר נמצאים מטרים ספורים מביתנו. חלק מהמפעלים מסווגים בדרגת סיכון A, כלומר מפעחלים מסכני אוכלוסייה, מפעלים אלו מחזיקים ברישיונות להחזקת רעלים, חומרים רדיואקטבים וחומרים מסוכנים).
מפעלים מסוכנים אלו הם פצצת זמן מתקתקת ובשל סמיכותם לבתי התושבים, כל מקרה של שריפה או דליפה של חומרים מסוכנים עלול להסתיים באסון.".
לאור האמור, פנינו לגורמים המוסמכים בעירייה מתוך אמונה שלמה שבעזרתם נוכל להגיע לפתרון הבעיה ומיגור התופעה, אולם מהר מאד התבדנו, כאשר לא רק שלא זכינו לסיוע אל אאף הטיחו בנו האשמות והתעלמו בשיטתיות מתלונות התושבים הרבות".
תגובת לשכת ראש העיר -
אתמול בחצות הליל צלצל האינטרקום בביתו של ראש ללא הפסק והעיר משנתם את כל בני המשפחה בבהלה. ראש העיר פתח את הדלת, כי חשש שמה ארע איזה אסון וכשראה שמדובר בקבוצה קטנה של פעילים, חזר לביתו.
למרות השעה המאוחרת, הפעילים עמדו דקות ארוכות מחוץ לחלון וצעקו, תוך התעלמות מהעובדה שהם מפריעים למנוחתם של השכנים.
יודגש כי ראש העיר נפגש עם קבוצות תושבים מהשכונה כדי לשמוע את טענותיהם ולנסות יחד איתם למצוא דרכים לפתרון הבעיה, אולם הדבר היה תמיד בתיאום ובשיח מקובל וראוי.