הפועל פ"ת, שניצחה בקלות קבוצות חובבניות במחנה האימונים בפולין וחשבה שהיא מגיעה מוכנה לקראת העונה החדשה, המשיכה את היכולת המאכזבת במפעל גביע הטוטו וביום ראשון האחרון ספגה הפסד שני ברציפות במפעל השלישי בחשיבותו בישראל, הפעם 3:0 מול הפועל תל אביב.
 
עומר חנין, השוער הצעיר של הכחולים, ניסה להרחיק כדור פשוט בדקה השביעית שהגיע לרגליו של מוטי ברשצקי, שלא התקשה מקרוב להעלות את האדומים ליתרון 0:1. בדקה ה-75 חנין העניק עוד מתנה לקבוצה היריבה כשהפעם היה זה עמרי אקסברד שניצל את הטעות של השוער הפתח תקוואי והכפיל את התוצאה, 0:2. בתוספת הזמן ניר לקס סגר עניין עם שער משלו שביסס את הניצחון הגדול של חבריו. 
הקבוצה של אורן קריספין, מאמן פ"ת, כבר לא תוכל להעפיל לשלב רבע הגמר ותתכונן לפתיחת משחקי הליגה ביום שישי הקרוב (16:30) מול הפועל קטמון ירושלים בבית.