מאת: אסף פרידור

צילום: פרטי 

ילדים רבים בגני הילדים בפ"ת מבקרים בקביעות בגן החי שברמת ורבר. לאחרונה, הורי הילדים הביעו את כעסם על נטל העלויות של שליחת ילדיהם לגן עם כל פעולות ההעשרה, כאשר לדעתם המחיר הנגבה עבור ביקור בגן החיות – גבוה מדי. 

תושבת פ"ת השולחת את ילדה לגן: "גן החי בפתח תקווה גובה 15 ש״ח לילדי גנים ועוד 360 ש״ח להדרכה. בעבר הכניסה הייתה בחינם עבור ילדי הגנים בפתח תקווה.  יצא לגן שלנו 855 ש״ח עבור ביקור של שעתיים בגן החי אשר סמוך לגן הילדים העירוני. למזלנו, הלכנו ברגל אז לא היו עלויות נוספות של הסעה. השאלה למה ילדי פתח תקווה צריכים לשלם כל כך הרבה על דבר כל כך חשוב? באות לשם המון קבוצות של דתיים אני בטוחה במאה אחוז שהם לא משלמים 15 ש״ח לילד ושאיכשהוא מסבסדים להם את העניין. בנוסף,  מספר גננות שציינו, כי לפני מספר שנים ביקור בגן החי היה חלק מתוכנית העשרה של הגן, וכל גן זכה לביקור וסיור לימודי בגן החי לפחות פעם בשנה בחינם, השאלה מה השתנה? למה לעשוק את התושבים?". 

תגובת דובר העירייה, חזי חקאק: "כניסה לגן החי לילד תושב העיר הינה 20 ש"ח. מחיר לקבוצה המונה  20 ילדים ומעלה,  15 ש"ח. בגן החי קיימת אפשרות כניסה לקבוצה בעלות 15 ש"ח, ללא הדרכה. במידה ונדרשת הדרכה, יש לתאם זאת מראש. עלות מדריך חיצוני לשעתיים הינה 360 ש"ח ולארבע שעות הדרכה, 480 ש"ח. כל ביקור של גני ילדים ובתי ספר בגן החי מתקיימת באותה המתכונת".