הכל התחיל כשדוברות העירייה פרסמה הודעה על ביטול העדלאידע, מהר עלו טענות כי גם גם במקרה הזה, מה שהשפיע על ביטול האירוע נעוץ בקשר ההדוק בין ראש העיר לחברי הסיעות הדתיות. לטענת התושבים, חברי מועצה בסיעות הדתיות ביקשו/לחצו לדחות את האירוע מיום ראשון לשני עקב קריאת המגילה וסעודת החג.

יש הטוענים כי העירייה ניסתה להחזיר את הגלגל לאחור ולקיים בכל זאת את האירוע ביום ראשון, אך כל המאבטחים / שוטרים היו כבר תפוסים ואוישו באירועים אחרים, כך שלא היה מי שיאבטח את האירוע (שמועה שיתכן כי נכונה)

תושבים רבים הציפו את הרשתות החברתיות בטענות רבות ומגוונות וביניהן:

ליאורה לייבוביץ

ליאורה לייבוביץ, פעילת ציבור בפתח תקווה התייחסה גם היא לנושא:

"עיריית פתח תקוה הזדרזה להודיע כבר בסוף השבוע האחרון על ביטולה של העדלידע בשל תנאי מזג אויר. הודעת ביטול 4 ימים לפני המועד המתוכנן. התחזית לא עבדה עבור עיריית פתח תקוה וזכינו ליום נפלא עם מזג אויר אירופאי שיכל להיות אידיאלי לקיומה של העדלוידע.

ההבהרות שניסו בעירייה להוציא במהלך השעות האחרונות מכעיסות במיוחד ומדווחות לציבור על הפסד כספי של 350,000 ₪, שזה שווה ערך לשכר של 4 שנות עבודה של עובד ממוצע. זוהי זילות בכספי הציבור וזלזול רב בציבור עצמו. עושה רושם כי מקבלי ההחלטות בעירייה שכחו כי הם ניזונים מכסף ציבורי המגיע מכיסו של כל אחד ואחד מאיתנו.

בשנים האחרונות חלה עליה מדי שנה בארנונה אותה אנו משלמים ועליה מדאיגה במספר המשרות בעירייה. באותו אופן חלה ירידה ברמת השירותים שמקבלים, הרחובות מוזנחים ומלוכלכים, העיר סובלת מהאפלה מדי ערב באיזור אחר והשירותים לתושב ברמה ירודה מאד.

אין ספק שחג הפורים הנוכחי ייזכר אצל כל תושבי העיר כחג אפור במיוחד, ללא אירועים משמעותיים וללא הנאה לילדים רבים שציפו ליום זה כל כך. ולסוחרי העיר שציפו לתנועת לקוחות ובמקום זה קיבלו שממה, זה ייזכר כחג עצוב במיוחד."

השפן של אורנה דוידאי לא אוהב גזר

חברת המועצה אורנה דוידאי: "ראש העיר איציק ברוורמן הוא שהתחיל את מסורת העדלידע בפתח תקוה לפני 3 שנים וכל העיר צהלה ושמחה. בפתח תקוה שהוקמה על ידי יוצאי ירושלים חוגגים באופן מסורתי בשושן פורים ( היום- ביום שני).
 המשטרה דורשת אבטחה כבדה בכל ארוע המוני ולכן הוזמנו מראש מאבטחים רבים. מה לעשות שהתחזית להיום היא גשם סוער ולכן נאלצנו לבטל את העדלידע כי יש סעיף יציאה בחוזה שנחתם וגשם זה כוח עליון. לא ניתן היה להקדים ביום מכיון שהמאבטחים הרבים שהוזמנו לא יכלו להגיע עקב התחיבויות אחרות.
 מה שממש מגוחך זה שהאופוזיציה צועקים כל שנה שהעדלידע מיותרת ועכשיו מתלוננים למה אין עדלידע.
זה מזכיר לי את הבדיחה ששפן כל יום נכנס למסעדה ושואל אם יש עוגת גזר . 
כל יום עונים לו שאין והוא הולך . 
 יום אחד בעל המסעדה החליט להפתיע אותו וכשהוא שואל אם יש עוגת גזר הוא עונה לו בשמחה- כן , היום יש עוגת גזר! 
אז השפן עונה - אהה כי אני שונא עוגות גזר... (ותודה ל ליאת בידס על הרעיון לבדיחה)
 פורים שמח תושבים יקרים!!

תגובת דובר העירייה

"היום, יום שני 13.3.17 הייתה אמורה להתקיים תהלוכת העדלאידע הרביעית של פתח תקוה, אירוע עליו עמלו חודשים רבים גורמי העירייה השונים וכן כוחות המשטרה והאבטחה.

באמצע השבוע שעבר השירות המטאורולוגי דיווח לתקשורת כי חזוי גשם ביום ראשון וביום שני מזג האוויר יהיה נוח. יומיים לאחר מכן המגמה השתנתה. ביום חמישי האחרון (9.3.17) העירייה פנתה לשירות המטאורולוגי שצפה כי ביום שני יהיה גשם משמעותי המלווה ברוחות עד השעה חמש אחר הצהריים.

העירייה פנתה גם לחברת "מטאו טק" המתמחה בחיזוי מזג האוויר, אשר קבעה כי מזג האוויר ביום שני יהיה גשום והטמפרטורות ירדו.

בשעות הבוקר נערכה פגישה במשטרת פתח תקוה לצורך קבלת החלטה.

בדיון נאמר בין היתר כי במידה ופריסות החשמל ומערכת ההגברה יירטבו, לא תהיה אפשרות לקיים אירוע בשל הסיכון הבטיחותי.

בנוסף, מקום ההתכנסות בגן יונתן, אליו אמורות להגיע כל הלהקות כשלוש שעות לפני תחילת התהלוכה להערכות, למתחם שאינו מקורה והחשש היה כי במידה וירד גשם לא יהיה מחסה לרקדניות.

שיקול נוסף היה כי השנה ישנם מייצגים גדולים הנגררים ע"י מספר רכבים. מסלול רטוב עלול לגרום לרכבים להחליק ובכך לסכן את המשתתפים. ביום חמישי בשעה 15:00 התקבלה ההחלטה על ביטול העדלאידע.

ההוצאות בגין ההערכות וההכנות לעדלאידע הסתכמו ב- 353 אלף ₪, כולל הוצאות הפרסום, במידה וההחלטה לבטל הייתה מתקבלת ביום ראשון, העירייה הייתה נושאת בכל העלויות המסתכמות ב – 1,100,000 ₪ כולל מע"מ.

המופע של "מיכל הקטנה" הועבר להפנינג שבועות, המייצגים, האביזרים והתחפושות של הרקדניות, יאוחסנו לעדלאידע 2018 ."