מאז, נראה כי לא השתנה דבר ונחשון החליט לאחרונה לפתוח עצומה שעליה כבר חתמו 135 איש. לדברי נחשון, אמורה להתקיים החודש ועדת תנועה בנושא לאחר שהנושא נדחה בוועדה הקודמת שהתקיימה בינואר.
אני מקווה שהנושא יתקדם ויטופל במהרה.
נחשון פרסם פוסט ברשתות החברתיות שזכה לתגובות רבות:
"נושא מעבר החציה מטריד אותי ואת תושבי השכונה מזה זמן רב שכן בכל בוקר/אחה"צ חוצים אותו למעלה מ-400 תלמידי בית הספר נווה אברהם וכן בני נוער שמשתייכים לתנועות נוער וחוגים בדעות אחה"צ.
העירייה דאגה להציב במקום מעבירי חציה מבוגרים לשעה בבוקר ולשעה אחה"צ. פתרון זה אינו מספק וצריך לפתור את הבעיה מהשורש כדוגמת הגשר שהקימו על אותו ציר מהמשך הכביש בצד של אם המושבות (פינת הרחובות קופרמן/ראשון לציון )למרות שיש שם גם רמזורים.
לא יכול להיות שתושבים צריכים לסכן את עצמם במעבר חציה שיש בו 4 נתיבים (2 לכל כיוון) כאשר נוצרו מקרים שנהג אחד עוצר ונהג אחר ממשיך בנסיעה ובדרך נס הולך הרגל לא נפגע .הצומת הזאת מאוד בעייתית וישנם גם הרבה מקרים שרכבים עוצרים על מעבר החציה בגלל פקק שנוצר בהמשך ובכך לא מאפשרים מעבר תקין במעבר החציה .
אסור לנו לחכות לאסון בכדי שהעירייה סוף סוף תסכים לטפל בצומת שכן מצבת האוכלוסייה בשכונה גדלה באופן משמעותי וכן השימוש במעבר החציה .
בעצומה נכתב:
החודש אמורה להתקיים ועדת תנועה בנוגע למעבר החציה אשר נמצא ברחוב קרול /טבצניק .
המעבר משמש בעיקר את תושבי השכונה, ילדי בית הספר נווה אברהם, תנועות נוער ,ילדים בדרך לחוגים וכו' . מדובר במעבר חציה מסוכן מאוד עם 4 נתיבים (2 לכל כיוון) ולכן נוצרים מצבים בהם, רכב אחד עוצר ונותן זכות קדימה ואילו רכב שני ממשיך בנסיעה בזמן שהולך הרגל חוצה ורק בדרך נס נמנע אסון .העירייה חייבת למצוא פתרון הולם לבעיה כגון: רמזור/כיכר/גשר כמו שיש באותו כביש בצד של אם המושבות בסמוך לבתי הספר.