המשרד להגנת הסביבה הטיל עיצום כספי בסך 842,720 שקלים על אגד חברה לתחבורה בע"מ, בעקבות הפרות חוזרות של ההוראות למניעה ולצמצום של זיהום אוויר מציי רכב, לפי חוק אוויר נקי, התשס"ח-2008.
במסגרת פעולות פיקוח שביצע המשרד במסופי אוטובוסים במועדים ובמיקומים שונים, תועדו מקרים שבהם חנו אוטובוסים במשך יותר מעשר דקות מבלי שנהגיהם דוממו את המנוע, בניגוד להוראות שניתנו לחברה. ביולי 2025 הודיע המשרד לחברה על כוונתו להטיל עליה עיצום כספי. לאחר קבלת ההודעה הציגה החברה שורה של צעדים שנקטה למניעת הישנות ההפרות, ואולם בשבע תצפיות נוספות שערך המשרד נמצאו הפרות חוזרות של חובת הדממת המנועים.
המשרד דחה בקשה של החברה להפחתת סכום העיצום בגין פעולות שנקטה למניעת הישנות ההפרה, לאחר שבתצפיות המעקב נחשפו הפרות נוספות גם לאחר שליחת הודעת הכוונה. עם זאת, בהתאם לתקנות, הפחית המשרד 20% מסכום העיצום המרבי, מאחר שלא היה מידע על הפרות קודמות מצד החברה, כך שסכום העיצום הסופי נקבע על 842,720 שקלים.
אי-הדממת מנועים בעת חניה גורמת לפליטת מזהמי אוויר מיותרת שניתן למנוע בקלות באמצעות כיבוי המנוע. גם באוטובוסים מתקדמים העומדים בתקן יורו 6, שבהם היקף הפליטות נמוך יותר, עדיין נפלטים מזהמים שאין כל הצדקה להוסיפם למרחב העירוני ולסביבת התושבים.
המשרד להגנת הסביבה ימשיך לבצע פעולות פיקוח ואכיפה לצמצום זיהום האוויר מתחבורה, ולוודא עמידה בהוראות שנועדו להפחית פליטות מזהמים ולשמור על איכות האוויר ובריאות הציבור.
איריס שליט, סמנכ"לית בכירה לפיקוח ואכיפה במשרד להגנת הסביבה: "המשרד להגנת הסביבה פועל באופן שוטף לפיקוח ולאכיפה של ההוראות לצמצום זיהום האוויר מתחבורה. הדממת מנוע בזמן חניה היא פעולה פשוטה שמונעת פליטת מזהמים מיותרת, במיוחד במרחב העירוני שבו הציבור חשוף למקורות פליטה רבים. במקרה זה, המשרד תיעד הפרות חוזרות לאורך זמן, ואף מצא הפרות נוספות לאחר פתיחת הליך האכיפה. המשרד ימשיך לפקח ולאכוף את הוראות הדין ולפעול לצמצום זיהום האוויר מתחבורה ולהגנה על בריאות הציבור."