המורה חיה פינקל, מודאגת מעומק הפערים

חיה פינקל בעלת מרכז הלימוד "ללמוד ולהצליח" במרכז ספיר באם המושבות מודה שבמשך שבועיים הייתה משותקת מבפנים ומבחוץ. חיה פינקל מספרת: "במשך היום בדאגה לילדים שלי, להורים שלי ולתלמידים שלי, פעלתי כמו שצריך לפעול, על אוטומט – עשיתי מה שצריך לעשות".

בפעם הראשונה בחיי הפכתי גם למורה שכולה כאשר 2 תלמידים בוגרים שלי נרצחו. בימים אילו אני אחוזת דאגה לתלמידים הבוגרים שלי שנמצאים בימים אילו בעזה ביחידות מובחרות.

ולמרות הכל השיגרה הקבועה והיציבה היא זו שמנצחת הכל !

אתם בוודאי יודעים איך זה, אוטמים את האוזניים ועובדים למוד הפעלה אוטומטית. לא נתתי למתח, לעצבים, לעצב, להשפיע עלי כל עוד אני איתם.

חיה משתפת בתחושותיה ואומרת: "לא פעם אני תוהה איך הדור הזה בכלל ייצא אחרי המלחמה? מה עומק הפערים במקצועות הליבה? כמה פערים בהתנהגות החברתית, מה מפלס החרדות?

אני באמת שואלת את עצמי "כמה הם עברו בשנים האחרונות ומה המחיר שהם ישלמו בהמשך?

הדרך שלי להגן עליהם הוא במקום שאני יודעת ויכולה להגן עליהם. נפשית הן כמורה וnlp master כיום ואינטלקטואלית לעתיד.

כיום אני מלמדת במרכז הלימוד שלי , בכיתות שנמצאות מרחק 30 שניות ממ"ד מוגן, הילדים יודעים את זה וזה מעניק להם ביטחון. אני גורמת להם להתרכז וחורשת איתם חומר באנגלית ובמתמטיקה וכדי שלא ישכחו אני מעניקה להם שעת תרגול חינם. שבו יתרגלו – אני כאן לידכם. נתקעתם – אני כאן!!

הילדים יוצאים מהבית אל סביבת לימוד נעימה וממוקדים בלימוד מקצועות שרובם המכריע לא מספיק טובים בהם: מתמטיקה ואנגלית – ומלחמה לא מלחמה אני מעלה אותם רמות. הם יחזרו ללימודים עם ביטחון שישפיע גם על המעמד החברתי שלהם. אני יודעת שזה יאפשר להם לסגור בקלות פערים במקצועות אחרים.

כולנו חווינו את פערי הלימוד כתוצאה ממגיפת הקורונה. יש דורות שהתגייסו ואיבדו מטען יקר ערך לחיים שיצטרכו להחזיר בבוא העת.

כאשר הילדים שבו לכיתות הלימוד ראיתי את הפערים העצומים שנגרמו לתלמידים, נסיגה של ממש לאחור. לעיתים הדבר התבטא בירידה בציונים. ייאמר כי בבתי הספר, מורים רבים השכילו להעניק פקטור משמעותי כי הבינו שאנגלית ומתמטיקה הילד החסר שלא באשמתו אז מה הטעם לרסק לו את מעט הביטחון העצמי. למה להגביר חרדות כאשר חומר לא נלמד?

פתחתי את מרכז הלמידה והתלמידים הקבועים חזרו ללמוד.

.בחייאת זומזום

אז בימים שפיקוד העורף החליט ללא לימודים בכלל למדנו בזום, כי את הלמידה שלנו אי אפשר להפסיק. מערכי שיעור מובנים עם מערכת דפים דיגיטלית עזרו לנו בימים הקשים.  אך ברגע שהתקבל האישור חזרנו! 

איזה כיף להיפגש, להעלות חוויות, לצחוק, להרגיש וללמוד בסביבה בטוחה תומכת למידה. אני רוצה להבטיח שאני סוגרת להם פערים. אני יודעת להפיג את החרדות גם כמורה וגם בהכשרתי המקצועית כ NLP master ואני יודעת שהם ינצחו את התקופה.

ליבי ליבי עם תלמידי כל שכבות הלימוד אך במיוחד עם שכבות המעברים (כיתות ו, ט) ותלמידי התיכון. עם קבלת תאריכי הבגרות אתמול שקדתי על בניית קורסים מיוחדים להכנה לבגרויות המותאמים למתווה החדש ולתאריכים החדשים.

יש לכם שאלות?

אתם רוצים להביא את הילדים?

צרו איתי קשר בטלפון או בוואטסאפ ואני אתן לכם את כל הפרטים לגבי שעות השיעורים והמקצועות.

050-6454048

www.learnhgf.co.il

להרשמה מהירה