ד"ר מאיר ברוכין, מורה לאזרחות מתיכון "יצחק שמיר" בפתח תקווה קרא ברשת החברתית לחיילי צה"ל "מחבלים" ו"הורגי תינוקות", כפי שפרסם אלון חכמון ב"מעריב", בשל התבטאויות אלו, הורים ותלמידים דורשים לפטר את המורה.
המורה זומן לשימוע בעירייה.
זו לא הסערה הראשונה שמעורר ברוכין.
בשנת 2019 ברוכין סיים את תפקידו כמורה לאזרחות בתיכון מקיף ט' בעיר, לאחר כשהגדיר טייסים של חיל האויר כ"רוצחי ילדים".
לבסוף, בעקבות תלונות מצד הורים לתלמידים, עיריית ראשון לציון סיימה את העסקתו של ברוכין לדבריה בהסכמה עימו.
בראיון לעומר כהן ב"זמן ישראל" מפברואר 2020 אמר ברוכין: "אני הגעתי לשימוע הפיטורים שלי כשהחזקתי ביד שלי חוזר מנכ"ל משרד החינוך, שבו היו הנחיות לגבי מה מותר ומה אסור למורה לומר בשיעור. אני לא חרגתי במילימטר במה שכתוב שם. בעצם בפיטורים שלי התעלמו לגמרי ממכלול הנסיבות וההקשרים, והסתכלו רק על הרעש הציבורי.
"תראה, אני לימדתי בשלוש כיתות בתיכון במקיף ט'. כל התלונות הגיעו מכיתה אחת. בכיתה הזאת יש קבוצה של כמה תלמידים עם תפיסת עולם בעיני ימנית-קיצונית. עוד לפני שהפרשה התפוצצה, ביקשתי להפסיק ללמד בכיתה הזאת, ואכן הפסקתי ללמד שם. עשיתי שיחת פרידה עם חלק מהתלמידים בכיתה הזאת, וחלקם אף ביקשו ממני להישאר וללמד".
המערכת לא אוהבת מורים שעושים גלים. מרבים לדבר במערכת החינוך הישראלית על עידוד חשיבה ביקורתית. אני סבור שהמערכת בפועל מתנהגת הפוך מן ההצהרות הללו ומעדיפים צייתנות.
אני 31 שנים מורה. אני לא זוכר שהיה איזשהו תלמיד ששינה את דעתו בגלל משהו שאמרתי. מי שמייחס לי כוחות מיסטיים של "המרה" כזו או אחרת, טועה לחלוטין, ולדעתי לא נותן קרדיט לתלמידים. יותר מזה, אני ראיתי שכשאני אומר את דעתי בנושא שהוא שנוי במחלוקת, עובדה שרוב התלמידים לא מסכימים איתי."
מה שכן, אני מציג לתלמידים שאלות, אני מעודד אותם לחשוב. נכון שלפעמים הבעתי את דעותיי, שהן אינן בזרם המרכזי, אבל תמיד הבאתי את כל קשת הדעות, גם אלו שלחלוטין מנוגדות לשלי, וכן בסה"כ כיבדתי את כללי המשחק בשיעורים בבית הספר."
מדוברות העירייה נמסר: "המקרה המדובר מטופל ע"י האגף לחינוך על יסודי בעירייה ובהתאם המורה זומן לשימוע במסגרת ההליך המתנהל בעניינו".
ממשרד החינוך נמסר: "משרד החינוך רואה בחומרה רבה את התבטאויות המורה. מאחר והמורה מועסק ע"י עיריית פתח תקוה, הוא יזומן לשימוע במינהל החינוך העירוני.,
יצוין כי שר החינוך יואב קיש, הורה לטפל במלוא החומרה בכל ביטוי של הסתה ועידוד טרור מצד עובדי הוראה".