בימים אלו מתכוננים לחג הסוכות, להלן הנחיות בטיחות למניעת סכנות אפשריות.

כידוע בשנים האחרונות נגרמו שריפות רבות של סוכות, ואף בתים ורכבים הסמוכים לסוכות כתוצאה מהתנהלות לא זהירה בסוכה ועקב כך נגרמו פגיעות בנפש וברכוש.  מהלך החג בשנה שעברה: צוותי הכיבוי וההצלה הוזנקו למספר אירועים שונים בערב ובמהלך חג סוכות, בעקבות דיווחים על שריפות. בערים פ"ת, אלעד ורה"ע עלו באש ונשרפו כליל חמישה סוכות באירועים שונים, בראש העין עלתה באש דירה בתוך בניין מגורים. בחסדי שמיים במקרים לא היו נפגעים.

מדוברות כבאות והצלה לישראל תחנת פ"ת מסרו,

רשף יוסי קלבו, סגן מפקד המשמרת: "בהגיענו למקום האירוע זיהינו עשן סמיך מחלונות המבנה בקומה הראשונה. לוחמי האש חתרו למגע עם מוקד השריפה, תוך כדי פעולות לשחרור עשן ולסריקה אחר לכודים החשש הכי גדול באירוע כזה הוא היתכנות של לכודים היות וישנם אנשים וילדים שישנים בסוכה".

"עוד מוסר רשף יוסי קלבו כי להבדיל מחגים כמו חנוכה או אירועי ל"ג בעומר שיש לנו את האלמנט המסוכן של האש, חג הסוכות הוא באמת חג נוח יותר בנושא הזה, ועדיין יש כמה דברים שבהם צריכים להיזהר, למשל המקום שבו בונים את הסוכה, ואמצעי הזהירות  שנוקטים.

חשוב מאד לשים סכך ירוק, ולא יבש כמו קיינעס או קנה סוף, ובנוסף אסור לאלתר אמצעי חיבור של חשמל כאלה או אחרים.

"חשוב לבצע את החיבורים בצורה תקינה, ולהקפיד להרחיק את גורמי החשמל ממגע ישיר עם הסכך, וחשוב מאד גם להניח כלי כיבוי כלשהו בתוך הסוכה, ולהקפיד על הדלקת נרות
 בצורה מרוחקת וסטרילית מאד, הרחק מהבדים או מהכורסאות בתוך הסוכה

מפקד תחנה אזורית פ"ת טפסר משנה אלון שבתאי מוסר כי: " בימי החג, עלינו
להקפיד הקפדה יתרה על כללי הבטיחות שלהלן:

-ממולץ להשתמש סכך ירוק ולא יבש.

-יש לוודא שחוטי החשמל יהיו מבודדים היטב במקרה של גשם.

-יש להימנע ממגע ישיר בין התאורה לסכך.

-אין להשאיר תאורה דולקת בסוכה ללא השגחה.

-מומלץ למקם אמצאי כיבוי סמוך לסוכה, כגון: מטפה או צינור מים.

 

 

יוצאים לטייל בחג?

חג הסוכות הבא עלינו לטובה, מביא עימו גם מטיילים רבים, המנצלים את ימי השמש האחרונים לפני בוא החורף ומסיירים בכל פינה בארץ. על כן, נרשמות בכבאות והצלה לישראל קריאות מרובות לטיפול אירועי שריפות בשטחים פתוחים ויערות, תאונות דרכים.

אין להדליק מנגלים בסמוך לצמחייה, כלי רכב ולקווי חשמל ולמבנים.

בסיום יש לדאוג לכיבוי מוחלט שח האש והגחלים.

יש להדליק מנגלים אך ורק בכלים ובמקומות המאושרים לכך ע"י הרשויות.

הדלקת מנגל תיעשה ע"י אדם מבוגר בלבד.

כבאות והצלה ממליצים להתעדכן באתר הרשות הארצית לכבאות והצלה לישראל בכדי לעקוב אחר הנחיות מצילות חיים בבית ובחגי ישראל, וכן אחר צווי איסור הבערת אש בשטחים פתוחים בימים חמים. עוד ממליצים בכבאות והצלה לישראל להתקין גלאי עשן עצמאי בדירות מגורים כידי לגלות שריפה ברגעים הראשונים שהיא פורצת ובכך להציל לחיים.

לוחמי האש של תחנת פ"ת, אלעד וראש העין מאחלים לכל עם ישראל חג סוכות שמח ובטוח.