בשל מחסור בגננות, שעות הפעילות בגני התקשורת  (גנים לחינוך המיוחד) ברחבי הארץהצומצמו. במשרד החינוך הוחלט כי יום הלימודים בגני התקשורת של החינוך המיוחד במספר רשויות ובהן בפתח תקווה יסתיים בשעה 15:10 במקום בשעה 16.45 כפי שהיה עד כה.

ההורים לילדי החינוך המיוחד בעיר ציפו שהעירייה, כמו בערים אחרות, תמצא פתרון מיידי, בטרם תיפתח שנת הלימודים וזעמו כשראו הודעה של ראש העיריה רמי גרינברג שמסביר שמדובר בהחלטה של משרד החינוך. מדובר בקבוצה של 140 הורים שהתאגדו.

חלק מההורים הפגינו הבוקר מול העירייה בדרישה למצוא פתרון.

טענות ההורים


1. לאורך זמן קיימת פגיעה דווקא בשכבה הזקוקה ביותר למענה ייחודי.

2. משרד החינוך לא חייב לצמצם את שעות הפעילות בגנים, אלא נתן זו כאפשרות.

3.  ההודעה ממשרד החינוך הגיעה לעיריות כבר לפני בשבוע שעבר והיה זמן להיערך ובעוד שבעירייה טרם מצאו פיתרון בעיריות אחרות נערכו כראוי וחלקן מימנו את תוספת השעות.

ההורים מפנים את העיריה לפתרונות שיושמו בערים אחרות ובהן תל אביב.
ראש עיריית ת"א, רון חולדאי הודיע: "לא נפגע בילדי החינוך המיוחד בגלל כישלון רפורמת משרד החינוך. גני התקשורת בעיר יפעלו עד 16:45 במימון עירוני".

נדיה אמא לילדה על הספקטרום האוטיסטי מספרת: "אני לא ציפיתי שהשכבה הזו תזכה ליחס כזה. בגני תקשורת בפתח תקווה, יום ראשון קיבלנו הודעה מהגוננות שהגן הולך לפעול במקום עד 16:45 עד ל15:00, אלו ילדים שאי אפשר למצוא להם פתרון אחר, זה לא שאפשר לשלוח אותם לצהרון או לשלוח אליהם בייביסטר, אלו ילדים שלא יכולים להתמודד עם זה.
העובדה היא שרוב הרשויות מצאו פתרון לזה ונערכו מראש ומצאו תקציבים, עח זו לא בעיה מהיום למחר, אני יודעת שלפחות שבוע לפני הם הודיעו לרשויות.

איך אני יכולה לעבוד איזה מעסיק ירצה להעיסק אותי ל-6 שעות ליום.
משהו פה לא מסתדר. זה לא איך אני אמורה לממן לה טיפולים."

למי פניתם?
"פנינו למפקחת של משרד החינוך וראש העירייה נפנף אותנו בתשובה גנרית שזה משרד החינוך. עד שהוא (גרינברג) טורח לענות, הוא עושה לי העתק הדבק לתשובה שאני קוראת כבר יומיים ואין שם מענה לאף שאלה, יש שם בנינו ועשינו ושיפצנו, יופי שבנית, אבל אני מחפשת פתרון לבעיה אחרת."


הורה נוסף סיפר: " הילדה שלי בת 4, הייתה בשנתיים האחרונות במסגרת רגילה, חוותה קשיים רבים.

שיכנעו אותנו שגני תקשורת זה הדבר הכי טוב עבורה ולכן החלטנו שכדאי לנו לנסות

שמענו דברים טובים, שיש שם צוות מאוד איכפתי, שמאוד מקדם את הילד, ושגני תקשורת עם הגנים הכי מושקעים שיש.

בפועל, לפני 4 ימים קיבלנו את הבשורה שהגן יסתיים בשעה 15:10, ושלפחות חצי מהצוות שאמור היה להיות לא יהיה.

התחלתי עבודה חדשה לא מזמן, אישתי גם ככה במשרת אם ובקושי אנחנו מצליחים להתמודד גם עם 16:45, אין לי מושג מה אנחנו הולכים לעשות עכשיו.

אני לא מבין איך זה בכלל חוקי להודיע 4 ימים לפני דבר שכזה, אתה יכול לתאר את עצמך מפסיק לעבוד כל יום ב 14:00?"



יו"ר הנהגת ההורים אנה נבות: "פגיעה כזאת היא הרסנית אני מדברת עם הורים מאז שיצאה ההודעה ואנחנו מנסים למצוא פתרונות מול הרשות ומול משרד החינוך. ראש העיר אישר תוספת תקציב לגננות שישארו עד חמש אך אין מספיק גננות ובימים האחרונים נעשית פניה של האגף לסייעות החנ״מ כדי שישארו עוד שעתיים ויקבלו תוספת מכובדת בשכר אך עדעיןנאין היענות מלאה וכך גם  בעוד ערים שגם הן נמצאות ללא כח אדם כמו תל אביב ומודיעין.  תל אביב יצאו בהצהרה שהכל כרגיל ואז הבינו את גודל הבעיה במחסור בצוותי החינוך אבל פה בעיר לא נפסיק לנסות עד שימצא פיתרון, זה קורע את הלב שפוגעים בילדים ובנוסף הפגיעה בהורים היא קשה והרסנית ומשרד החינוך חייב לפעול לתקן את המעוות."


מדוברות העירייה נמסר:  "משרד החינוך הוא המעסיק והמפעיל של הגננות במדינת ישראל ובשנים האחרונות הוא מתמודד עם קושי בגיוס גננות בכל הארץ.

בשבוע שעבר התקבלה החלטה במטה משרד החינוך, לפיה גני התקשורת בפתח תקוה יפעלו במתכונת מקוצרת עד השעה 15:10 לאור מחסור בגננות.  מרגע קבלת ההודעה, דרשנו ממשרד החינוך לתת מענה מקצועי עד השעה 16:45 כפי שהיה עד כה, ובמקביל המשכנו בהיערכות לפתיחת שנת הלימודים באופן מיטבי.

עיריית פתח תקווה מנסה לבחון פתרונות וחלופות על מנת  להאריך את יום הלימודים (עד שעה 16:45) ולהקל על ההורים, כולל הצעה לגננות לעבוד עבודה  נוספת במימון העירייה, על מנת לצמצם את החוסר. העירייה מוכנה להשקיע משאבים כספיים ואחרים, אך בפועל נדרשת הסכמת הגננות שהן עובדות משרד החינוך כאמור."