משרד החינוך פרסם אתמול (א') את רשימת 335 בתי הספר בחטיבה העליונה, אשר הצטיינו בתחום הערכי, החברתי והלימודי. בחירתם של בתי הספר הזוכים התקבלה על סמך שקלול של שורת מדדים בתחומים הערכיים, החברתיים והלימודיים, וכן בהתאם לשיעור השיפור שחוללו מוסדות החינוך.

ברשימת בתי הספר המצטיינים, מופיעים חמישה בתי ספר על יסודיים בפתח תקוה שזכו  בתגמול כספי, שהוענק להם על פי מספר פרמטרים: אחוזי הצטיינות במבחני הבגרות, מניעת נשירת תלמידים, קליטת תלמידים מהחינוך המיוחד ושיעור הגיוס לצה"ל או שירות לאומי.

בתי הספר המצטיינים בפתח תקוה הם:
- שש שנתי אחד העם
- תיכון ברנר
- ישיבת כפר גנים
- ישיבת צביה 
- אולפנת למרחב.

כאמור, החטיבות והתיכונים שנבחרו מכל הארץ יקבלו תגמול דיפרנציאלי על הישגיהם בתחום הערכי, החברתי והלימודי בשנת הלימודים תשפ"ב.


שרת החינוך, ד"ר יפעת שאשא ביטון: ״הצטיינות בחינוך היא מכלול של עשייה חינוכית, הנוגעת להקניית ערכים, חיזוק הזהות והשייכות לקהילה ולמולדת, ושיפור ההישגים החברתיים והלימודיים. עשייה זו מובילים אנשי חינוך והוראה מופלאים, פורצי דרך, אשר סוללים לתלמידיהם נתיבים למיצוי יכולותיהם ומעניקים להם הזדמנויות להצלחה במגוון תחומים. אני מברכת את המנהלים וצוותי החינוך על ההישגים אליהם הצעידו את תלמידיהם ובית ספרם.״

 

מנכ"לית משרד החינוך, דלית שטאובר ציינה, כי הפרסים משקפים את ההשקעה יוצאת הדופן של צוותי חינוך שהנחילו ערכים של אהבה ומסירות, אמונה ותקווה, תעוזה, חדשנות ויוזמה. הם פעלו ללא לאות כדי להפוך את בית הספר למרחב מעניק, מחבק ומצמיח. הם פעלו כדי לצמצם פערים ולטעת בכל תלמידה ותלמיד את האמונה כי יש בהם את היכולת, המסוגלות והכישורים לפרוץ קדימה. אני מברכת את המנהלים ואת צוותי החינוך הזוכים ומודה  להם על מלאכת החינוך המפוארת שלהם. 

 

לאור הישגיהם, עובדי ההוראה שבבתי הספר הזוכים יתוגמלו בסכום כספי שנע בין 3,297 ₪ לכ-8,793 ₪, זאת בהתאם לסיכום שעוגן בין משרד החינוך לבין ארגון המורים ומשרד האוצר, במסגרת הרפורמה "עוז לתמורה".

בשנת הלימודים הנוכחית נכללו בסך הכל 838 חטיבות עליונות מכל רחבי הארץ ומכל מהגזרים. מתוכן 335 חטיבות זכו בתגמול. 54% מתוכן הן חטיבות במגזר היהודי-ממלכתי, 26% ממלכתי-דתי, 13% מהחינוך הערבי, 4% מהחינוך החרדי, 2% מהחינוך הדרוזי, ו-1% מהחינוך הבדואי.

 

להלן פירוט המדדים וגמול הכספי:

בהישגים הערכיים-חברתיים, נכללו המדדים

 

בהישגים הלימודיים נקבעו המדדים

 

חלוקת הגמול בין בתי הספר