3 שנים ויותר אנו מלווים את פעילותו החברתית - ציבורית של ירון קדושים.
כידוע לכול בימים האחרונים נחשפנו לשיא משמעותי של הפעילות עת נחשפה פרשה מדאיגה לכאורה, שמשרטטת הפעלת כוח של איומים והפחדה כלפי כל מי שיעז לבקר או התבטא נגד ראש העיריה או לחלוק על מדיניותו.
המכונה העירונית תוכנתה להלל ולשבח את ראש העיר - בכל מחיר, בכל תקציב, בכל דבר, בכל עניין ולעיתים גם ללא כל קשר למעורבותו. מערך הדוברות הפיץ הודעות על מופעי במה בהיכל התרבות הנושאים את שמו של ראש העירייה. על בקבוקי מים שחולקו למתחסני קורונה הודבקה תווית הנושאת את שמו של ראש העיר. זה ובעצם מה לא - שטיפת מוח.
כפי שדיווחנו, השבוע, ביום שני בבוקר, חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 אירחו את גרינברג ו- 3 ממקורביו, המעורבים על פי החשד, בביצוע עבירות של מרמה והפרת אמונים, סחיטה באיומים, שימוש לרעה בכוח המשרה, מתן שוחד וקשירת קשר לביצוע פשע. שמם של 3 המקורבים לראש העיר טרם הותר לפרסום אך הם מוכרים בפעילותם ובעיקר בסגנון פעילותם. אחד מהם מנהל עסק גדול ללא רישיון והעירייה לא מונעת זאת.
בתאריך 22/8/21 דיווחנו לראשונה שפעיל הציבור ירון קדושים הגיע לכנס וראש העירייה הנחה לסגור את הדלת בפניו.
זו רק דוגמא ממסכת של התנכלויות, התקפות ואיומים לכאורה מצדו של ראש העירייה רמי גרינברג. במקרים מסוימים באופן ישיר ובמקרים אחרים דרך מקורבים שגרינברג שלח לכאורה, על מנת להעביר מסרים מאיימים לקדושים או למנהלי רעייתו.
כל זאת במטרה לעצור את פעילותו הציבורית למען תושבי שכונתו הדר גנים ולהביא דעותיו.
הסרטון באדיבות חדשות הערב של כאן 11
אשתו של קדושים עבדה כמנהלת מעונות יום לילדים בעמותת הבעל שם טוב.
העמותה מקבלת תקציב מהעירייה.
נכון להיום בעקבות הלחצים שהופעלו על קדושים רעייתו של קדושים כבר לא עובדת באותו מקום והיא עובדת כמפקחת במשרד החינוך - דבר המעיד על כישוריה ועל כך שפיטוריה מהעמותה נבעו מסיבות שאינן מקצועיות.
שוחחנו עם ירון קדושים על השתלשלות הפרשה, על המאבק שניהל למען תושבי שכונת הדר גנים, המסרים המאיימים שקיבל , הנזקים שנגרמו לו באופן אישי והתגובות שקיבל לאחר גילוי הפרשה.
איך התחיל הסיפור?
בסוף יוני 2019, הייתי בחופשה בחו"ל קיבלתי טלפון מהארץ ומקורב של ראש העיריה אמר לי: "כשתחזור לארץ תתכונן למלחמה של החיים שלי רוצים שיפטרו את אשתך".
ביוני 2019 קיבלתי מידע שהופעל לחץ על מקום העבודה של אשתי כדי לדרוש את הפיטורים שלה. המידע אומת ובפועל הסתבר כנכון.
מקורב מאד לראש העירייה (לפי מה שפורסם בשעתו לכאורה מדובר במשה פרידמן) ניגש למנהלים של אשתי ואמר להם שהוא שליח של ראש העיר: "ראש העיר דורש או שאעזוב את פעילותי הציבורית או שאשתי תפוטר מהעבודה".
הגשתי תלונה למשטרה נגד המקורב, בהמשך הלכו והתחזקו הראיות שקושרות את ראש העיר לעניין.
מאותו יום חשבתי לעצמי שהתלונה תעצור את ההתקפות נגדי, אבל הם רק הלכו והתעצמו, זה כלל שיימינג ברשתות, הוצאת דיבה, הלבנת פנים בין היתר באמצעות הודעות שקריות, הוצאה מקבוצות וואטסאפ על ידי ראש העיריה ועוזריו ופעיליו ומניעת כניסתי לאירועים עירוניים.
מצידו של ראש העיריה?
כן. ראש העירייה, עוזריו ופעיליו.
קיבלתי פנחיות: חבל לך, בוא מה אתה צריך את זה, תרד מהפעילות שלך, תהיה מקורב לראש העיר ועד איומים והשמצות ברשתות.
למה כל התהליך לקח 3 שנים?
"אני לא מתערב בעבודת המשטרה, למשטרה לקח זמן כדי להבין ולאמת, הם פעלו בזהירות רבה והבינו עד כמה הנושא רגיש ונפיץ ואני סומך את ידי על רשויות החוק שיעשו את מה שצריך כדי להגן על האזרחים."
נגרמו לך נזקים?
"כן נגרמו לי נזקים כלכליים כבדים בחודש אוקטובר 2021, לדוגמא ניגשתי לעירייה לבקש בקשה כדין לרישיון עסק דבר שהייתי מושקע בו כסף. השקעתי כספים ובאתי והגשתי את כל מה שנדרש ולאחר יומיים קיבלתי טלפון שאני לא מקבל את רישיון עסק, שאלתי למה? אמרו לי: "ככה החלטנו". מנהל מחלקת רוכלות בעירייה אמר לי ככה החלטנו, שאלתי מה הקריטריונים? על סמך מה פסלתם אותי? הוא השיב לי: אין קריטריונים, ככה הוחלט!!!.
ממידע שברשותי היה וויכוח קשה בעירייה בין הדרג המקצועי לדרג הפוליטי, בדרג המקצועי טענו שזה לא בסדר לא לתת לי את רישיון העסק ללא הצדקה, אבל אותו מקורב לראש העירייה באגף הפיקוח עמד ודרש את זה וכך היה בפועל. כתוצאה מכך נאלצתי להיפטר מהסחורה והפסדתי סכום כסף גדול."
ואיך עברת את זה מבחינה נפשית?
"זה לא קל, ראש עירייה זה כוח אדיר, המון כסף, המון פעילים, המון עובדי עירייה, זה צבא שרוצה ביחסיו הטובים עם ראש העירייה וכשהם מתחילים מלחמה זה לא פשוט לעמוד מול צבא כזה והתחושות מאד קשות, מאד כבדות, אבל ההשלכות שעל הפרק מאד חשובות, אם הייתי נשבר הנזק שהיה נגרם לעשרות תושבים היה נזק חסר תקנה בגלל תכניות התשתית והבנייה העצומות באזור שלנו וזה מה שחיזק אותי להמשיך, כמובן גם הכח שקיבלתי מהציבור ומחברי וחברות המאבק נתן לי הרבה דלק."
האם ידוע לך על גורמים מסוימים בעיר, תושבים שעברו חוויה דומה, איומים, ספגו התנכלויות וחוששים לדווח?
"כן בהחלט, חלקם הגישו לאורך השנים תלונות וחלקם התפרסמו בתקשורת המקומית, זה לא מקרה יחיד."
אתה מרגיש שיש בעיר משטר פחד?
"זה לא סוד, אני חושב שאם מגיעים למצב שאף תושב בעיר לא יכול לכתוב ביקורת, אף חבר מועצה ואפילו חברי קואליציה לא יכולים להביע ביקורת או להביע דעה זה מצב שהוא לא שייך. מטרתה של הביקורת היא לשפר ולהגן על האזרח וגם על המערכת עצמה וכשאין ביקורת אז הנזק הוא נזק גדול."
מה המסר שלך לתושבים שמחזיקים במידע וחוששים לדווח?
"קשה לי להעביר מסר לתושבים זה לא קל להגיד אל תפחד ותעשה מה שאתה מאמין, תאמינו במערכת החוק ותאמינו במערכת הצדק ואנחנו חיים עדיין במדינה דמוקרטית, אל תתנו לפחד לגרום לאנשים אחרים להזיק לכם."
מה היו התגובות המרגשות ביותר שקיבלת?
"קיבלתי המון תגובות מרגשות, הרבה חיזוקים, ממשפחה ומחברים, אבל אפילו מעובדי עירייה גם מסביבת ראש העירייה.
השיחות המרגשות ביותר הן עם ההורים שלי שמאד חוששים ואני צריך להרגיע אותם וזה לא קל."
ראש העיר פרסם תגובה לגבי תלונתו של קדושים:
"קדושים יכול לעשות דברים אחרים בזמן הפנוי שלו.".
הערות פ"ת עכשיו:
-משך 14 שעות חקירה הכחיש ראש העירייה את הדברים.
למערכת הגיע מידע על 3 חקירות שונות נוספות, באותו עניין, המתנהלות במקביל בחשד לאותם מעשים. נעקוב אחר הפרשה ונפרסמה.
עו"ד עופר ברטל ממשרד ברטל כהן מסר בשמו של ראש העירייה, כי הוא מעולם לא איים על אדם או גוף מסוים. במידה ואחרים עשו שימוש בשמו כדי לאיים, היה זה ללא ידיעתו והסכמתו ובניגוד לערכים בהם הוא מאמין. חקירת המשטרה בוודאי תוכיח את הדברים.