טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה התקיים אמש, ערב יום השואה והגבורה בהיכל התרבות בעיר , בסימן "מסילות אל האבדון – שילוחם של היהודים בתקופת השואה

הטקס נערך בהשתתפות , יו"ר המרכז העירוני להנצחת השואה משה פלדמר, סגני ראש העיר, חברי מועצת העיר, אישי ציבור, שורדי ושורדות שואה וקהל רב.

הטקס בהנחיית מיכל אשר מנהלת מרכז ההנצחה, נפתח באמירת תפילת "אל מלא רחמים" מפי החזן יעקב בש ובהדלקת שישה נרות זיכרון על ידי שורדי ושורדות שואה תושבי העיר: דב גזית, יוסף קורנבליט, שמואל בראודה, שרה יעקובוביץ, נורית אולפק ורות הלמן.

בתום הטקס צפה הקהל בהצגה "מהדקים" של תיאטרון הקיבוץ, המבוססת על סיפור אמיתי בו שלושה תלמידים, מהעיירה ויטוויל בארה"ב, שיזמו איסוף של שישה מיליון מהדקי נייר, כדי להנציח את המספר הבלתי נתפס של מספר היהודים שנרצחו בשואה.

לדברי משה פלדמר יו"ר המרכז להנצחת השואה "ככל שעוברות השנים דור השורדים הולך ומתמעט וחובה עלינו בני הדור השני והשלישי להמשיך ולהוביל את לפיד הזיכרון כדי שהנושא לא ישכח, תוך שמירה על הציווי לזכור ולא לשכוח".

לפני הטקס, הוצגה במבואת ההיכל התערוכה "מרד של תקווה" של תנועת דרור ישראל. התערוכה מדגישה את סיפורם של חברי וחברות תנועות הנוער בשואה על בחירותיהם, חייהם והחלטתם לצאת למרד במציאות הנוראה מכל.