שטראוס מבקשת לעדכן כי בבדיקות שגרתיות שנערכו במפעל השוקולד של עלית התגלו מספר דגימות עם סלמונלה בקו הייצור במפעל ובשוקולד המשמש כחומר גלם ליצור מוצרים.
מדובר על אחד מהריקולים הגדולים שהתבצעו בשנים האחרונות.
שרות המזון במשרד הבריאות עודכן באופן מידי ובתיאום עמו ומתוך משנה זהירות לתקינות המוצרים, החליטה החברה על ביצוע ריקול של כלל מוצרי השוקולד המסומנים בתאריך "עדיף להשתמש לפני" לפי הפירוט הבא.

החברה מבקשת  מהציבור שלא לצרוך את המוצרים הבאים:

- טבלאות שוקולד (פרה, בלונדי, ספלנדיד) - מתאריך 01.10.22 עד 24.04.23
- חטיפים (פסק זמן, ממולדה, פרה קראנצ'), שוקולד "עד חצות" ומיני עדשים - מתאריך 01.12.22 עד 01.04.23
- חטיפים ( טעמי, אגוזי, כיף כף), אנרג'י (פריכיות מצופות שוקולד ועם תחתית שוקולד, חטיף דגנים מצופה שוקולד ועם תחתית שוקולד) - מתאריך 01.07.22 עד 15.01.23

 

 

 

חיידק הסלמונלה עלול לגרום למחלת מעיים המתבטאת בחום, שלשול, בחילה, הקאות וכאבי בטן. לאוכולוסיות רגישות, החיידק עלול לגרום למחלה קשה.

שטראוס מציינת כי עם גילוי הבעיה, נחסם השוקולד לשימוש, הופסק ייצור מוצרי השוקולד השונים במפעל ונחסמו להפצה מוצרים שיוצרו בסמיכות אליה.

החברה מבקשת  מהציבור שלא לצרוך את המוצרים הללו .

 

שטראוס מציינת כי עם גילוי הבעיה, נחסם השוקולד לשימוש, הופסק לאלתר ייצור מוצרי השוקולד השונים במפעל וכן נחסמו להפצה מוצרים שיוצרו בסמיכות אליה.

החברה מבצעת פעולות נרחבות על מנת לאתר את מקור הבעיה ואת היקפה ולתקנה ותחזור להפצת מוצרים מלאה כשכל קווי היצור יהיו בטוחים.
באנשים בריאים, חיידק הסלמונלה עלול לגרום למחלת מעיים המתבטאת בחום, שלשול, בחילה, הקאות וכאבי בטן. לאוכולוסיות רגישות  החיידק עלול לגרום למחלה קשה.