בתאריך 19/10/22 מרדכי לוי, לא תיאר לעצמו שבכך שהוא נכנס לחנות ממתקים בקניון אבנת בעיר הוא יתקל בחוויה מזעזעת וטראומטית.
מרדכי מספר ל"פ"ת עכשיו" על האירוע ששינה את חייו והוא עדיין מתקשה לחזור לשגרה:

"התחלתי לעבוד כסוכן מכירות בחברה שמוכרת סוגים של בלונים והלכתי לקניון בפתח תקווה לנסות למצוא לי לקוחות. נכנסתי לחנות עולם הממתקים והראיתי למוכר את המוצרים שלנו, מצא חן בעיניו, הוא אמר בוא נעשה הזמנה.

התחלנו לעבוד על ההזמנה ותוך כדי נכנס בחור ועמד והסתכל, אחר כך הסתובב ועשה כל מיני דברים מוזרים, אמרתי לבעל הבית בשקט, משהו נראה לי חשוד בבחור הזה, תזמין את הקב"טים. הוא אמר לי עזוב הוא בטח לא בסדר, המשכנו לעשות את ההזמנה והוא הלך.

לא עברו כמה דקות והוא חזר ושאל את המוכר: "יש לך בקבוק בירה?" המוכר השיב לו "כן במקרר". החשוד הלך למקרר, המקרר היה בדיוק מאחורי, הוא עמד בכניסה והחל לשחק בבקבוק ימינה שמאלה, בעל הבית אמר לו תן לי את הבקבוק או תן לי כסף, כשאמר לו תן את הכסף, הוא הסתובב ועשה כאילו הוא מחפש כסף בכיסים ואני לא מוריד את העיניים ממנו כי הייתה לי תחושת בטן לא טובה, ברגע שבעל הבית אמר לו משהו הפניתי את הראש ימינה והוא שבר לי את הבקבוק בראש וברח,  פשוט ניפץ לי את הבקבוק על הראש. אז כבר הגיעו קב"טים, אמבולנסים לקחו אותי לבית חולים ועשו לי תפרים בראש ומאז אני בטיפולים.



מה מצבך היום?

"טראומה וסטרס עשו לי נזק יותר מהמכה עצמה, אני סובל מחריקות שיניים, כאבי ראש, לא ישן בלילות פלאשבקים. אני לא מצליח לתפקד, אני כבר חמישה חודשים לא עובד, רוב הזמן ישן בבית עם כדורים."

מצאו את מי שתקף אותך?

לצערי הרב המשטרה אחרי חמישה חודשים סגרו את התיק, לא הצליחו לזהות אותו, היה להם סרטונים ותמונות היה  להם טביעת אצבעות שלו ולא עשו עם זה כלום. ואז עשינו רעש ברשתות ובתקשורת. איך יש לנו את כל הפרטים שלו, ואנחנו היינו צריכים לעשות את העבודה של המשטרה."

מה אמרו לך במשטרה?

יש לו מספר תיקים שפתוחים ואני לא מבין איך יש להם את כל הנתונים והם לא עלו עליו, כשהבאתי לשוטר את הפרטים, הוא הוציא את הפרטים שלו ואת התמונה שלו ונתן לי לזהות אותו. אז איך לא לכדו אותו. אמרו לי שבסוף 2021 הוא היה בבית משפט שפסק שעליו לשהות 5 שנים בבית חולים לבריאות הנפש. אז אם הוא נפגע נפש אז שוב יסגרו את התיק וזה סוף הסיפור. 
אני לא יודע מה יהיה כי אם אין אפשרות להביא אותו חקירה ואי אפשר להעמיד אותו לדין זה בעייתי. אין כאן גם את מי לתבוע."





ממשטרת ישראל נמסר לגבי החשוד שזוהה: "בימש פסק נגדו 5 שנים אשפוז במחלקה סגורה."