הרב מיכה הלוי קורא לרבני הערים לעבור על החוק ולא לשתף פעולה עם החלטות ממשלת ישראל.
בראיון לאתר "משפחה" אמר הרב הלוי: "הרבנות הראשית וכל רבני הערים המשמשים בקודש, חייבים לא לשתף פעולה עם הרפורמה הזאת ולהמשיך ולחת כשרות מטעם הרבנות, אם נהיה חזקים ביחד וניתן כשרות מטעם הרבנות, עשרות רבנים, גם אם זה לא היה כחוק, אף אחד לא יצליח להוציא אותנו ולבטל את הכשרות של הרבנות.https://twitter.com/eliezershulman/status/1448660935422275602?s=19

לפי החוק, הרב מיכה הלוי  בתפקידו כרב העיר מקבל שכר מהמדינה ולכן החוק והפסיקה אוסרים עליו לקרוא לאי ציות לחוקי המדינה.  עוד בטרם הראיון לעיתון המשפחה הרב הביע את התנגדותו לרפורמה בכל דרך ובתקיפות רבה.

בתאריך 30/9/21 במוצאי שמחת תורה באירוע שבו השתתפה גם השרה שקד, עלה על הבמה ואמר: "אתם מחויבים לא לגעת ברבנות הראשית שהקים הרב קוק זצ"ל. מי שנוגע ברבנות הראשית נוגע ברב קוק וצריך לבקש סליחה"

https://twitter.com/YinonMagal/status/1443569655830958086?t=ioD2ryCika8LRohOo3Vx-w&s=19 לאחרונה, הרב מיכה הלוי אמר בראיון ל'קול חי': "מתן כהנא לא מקיים דיון ענייני עם עולם הרבנות על הרפורמה ולא מאפשר לגורמי מקצוע ברבנות להביע את דעתם. זה לא משא ומתן, אלא מתן ללא משא".

לפי פרסומים בערוץ 7 הרב הלוי התקשר כמה פעמים לשרה שקד וביקש להוציא את רפורמה הכשרות מחוק ההסדרים. שקד הסכימה לתווך בין הרב לבין שר כהנא, אך הרב סירב.

הרפורמה בכשרות 


מאז שהשר לשירותי דת מתן כהנא (ימינה) הציג  את תוכניתו החדשה לרפורמה במערך הכשרות של הרבנות הראשית בחודש יולי, הרוחות סוערות לאחר שגורמים רבים ובהם רבני הערים מתנגדים בחריפות לתכנית ש לפיה מערך הכשרות לעסקי המזון בישראל ינוהל בידי גופים פרטיים.

בתאריך 30.9 השר כהנא הצהיר: ""לאזרחי ישראל מגיעה כשרות טובה יותר". השר הסביר כי "המהפכה בכשרות תחזק את הרבנות הראשית לישראל, תביא להקמת גופי כשרות מקצועיים, תייצר תחרות שתוזיל מחירים ותשפר את איכות הכשרות, תאפשר לעסקים לבחור בין תאגידי כשרות שונים ותשפר את תנאי ההעסקה של המשגיחים".

יצויין כי בינואר 2008, דיווחנו כי לידי מערכת "פ"ת עכשיו" הגיעה הקלטה ובה הרב מיכה הלוי, רב העיר פתח תקווה מודה שהוא הכין את המכרז לחברת הכשרות של פתח תקווה כך שתזכה חברת כ.פ.ל.  בהקלטה נשמע רב העיר כשהוא אומר: "אני הכנתי את המכרז בשביל חברה שרציתי תזכה ואני אומר את הדברים בגלוי לשם שמיים ולכן הכנתי את הדבר הזה".