ביום שישי דיווחנו על ההפגנה שהתקיימה בצומת הרחובות פינטו והרב חפותא, כעת אנו מדווחים על כך שביום שני בערב התקיים במתנ"ס נפלאות, מפגש בין ראש העיר, מנכ"ל העירייה, ממלא מקום ראש העיר איתי שונשיין ובכירים בצוות החינוך של העירייה לבין תושבי השכונות הצפוניות. בראשית הערב ראש העיר הודיע כי הוא מבקש שהשיחה תהיה אדיבה ושצריך סובלנות ושהוא יענה על כל השאלות, תושבי השכונות הצפוניות מנגד טוענים כי ראש העיר לא ענה על השאלות.
דקלה, אחת מתושבות השכונות הצפוניות מסרה ל"פ"ת עכשיו": חשוב לי לציין כי ראש העיר ניסה כל הזמן להציג את ההתנגדות שלנו כאילו מדובר בשנאת חרדים ולא כך הדבר, הבהרנו לראש העיר כי אם כל דרישות השכונות היו מבוצעות לא היתה מבחינתו כל מניעה ליתר הפעולות שלו.
אז על מה כן ההתנגדות שלכם?
ההתנגדות היא לבניית בתי ספר באיזור כאשר לנו נאמר שוב ושוב כי אין קרקע לבניה, אנחנו ביקשנו אז וגם היום קודם כל תעצור הבניה תטפל בבעיות הקיימות ולאחר מכן ביתר האוכלוסיות."
הישיבה ארכה זמן רב, בקטעים מהישיבה הרוחות סערו בקרב התושבים וחלקם עזבו את הישיבה במחאה על הזלזול והתשובות הלקוניות לטענתם.
"רוצים לפתור מצוקות של אוכלוסיות מסוימות? לא אצלנו, לא על חשבוננו, לא כאשר אנחנו וילדינו סובלים."
יו״ר ועד השכונה עו״ד רועי תמיר סיכם את הפגישה מבחינת התושבים.
"ראש העיר הגיע יחד עם סגנו מר איתי שונשיין ומנכ"ל העירייה מר יעקב ממן, מלווים בנציגי עירייה בכירים נוספים. הוצגו בפני ראש העיר הטענות ומצוקות השכונה הבאות:
1. מצוקת התושבים וילדיהם לעניין בית הספר שיפר המיושן, הקטן והצפוף (כ-650 ילדים בשנה הקרובה!) וכן המצוקה כי ילדי השכונה נדרשים לנסוע באוטובוסים לחטיבת "רשיש" וכי אין חטיבה באזורנו.
כל הבעיות (הרבות) הקשורות בבית הספר ובחטיבה הוצפו בפני ראש העיר.
שורה תחתונה: נושאים מינוריים ייבדקו על ידי ראש העיר והמנכ"ל.
אין פתרון ולא יהיה לבעיית הצפיפות ולמבנה המיושן (מלבד הרחבתו כלפי מעלה שצפויה להתבצע). כן, נמסר כי קירוי לא יהיה.
כן, ייבחן כי תיבנה חצר על גג המבנה (לא דבר שיקרה מחר בבוקר).
יינתן פתרון לעניין מחסור במקום בהסעות באוטובוסים.
2. הובעה שוב, מחאה והתנגדות נחרצת להקמת שני המוסדות התורניים שצפויים להיות מוקמים במתחם השופרסל. הוצגה דרישה כי העבודות יעצרו לאלתר וכי השטח יוקצה לטובת מבנה לשכונה - כיתות לימוד נוספות/טיפת חלב/בית כנסת או כל מבנה אחר שישמש את תושבי השכונה ולא תלמידי שכונות אחרות.
כן, נשאלו שאלות חריפות לעניין תהליך קבלת ההחלטות בכל הקשור למתחם שופרסל ולבית הספר נאות מרגלית (אצלם אגב יש כ-18 ילדים בכיתה, לעומת 37 ילדים בשיפר). הוסבר לראש העיר כי לא יעלה על הדעת שתלמידי שכונות אחרות יגיעו באוטובוסים ויצרו פקקי ענק בשכונה, בשעה שתלמידי השכונה נאלצים לנסוע באוטובוסים לחטיבת הביניים "רשיש".
אנו מתנגדים לחלוטין להקמת מבני ציבור בשטחי השכונה - עבור ציבור שברובו המוחלט אינו מתושבי השכונה (ישנם כ-6 מוסדות חינוך דתיים ומוסיפים עוד 2!) ומגיע לאותם מוסדות באוטובוסים - לא מקובל על תושבי שכונתנו וניאבק בכך.
שורה תחתונה בישיבה: ראש העיר מסר כי אינו מתכוון לעצור את העבודות לבניית 2 המוסדות. ראש העיר מסר כי יש "הרשאה" (להבדיל מ"הקצאה") ולא ממש ניתן מענה מדוע צרכי אוכלוסיות שכונות חוץ חשובים ועדיפים יותר על פני צרכי תושבי השכונה.
בלתי סביר ולא מקובל (עלי לפחות) כי מבני ציבור שבשטחי השכונה יאוכלסו וייעודו לאוכלוסיות חיצוניות לשכונה.
לגישתי, הילדים שלנו קודמים (מבלי לפגוע באף אחד).
רוצים לפתור מצוקות של אוכלוסיות מסוימות? לא אצלנו, לא על חשבוננו, לא כאשר אנחנו וילדינו סובלים.
אנחנו ההורים לא נהגי מוניות ורוצים שהילדים שלנו ירוצו וישחקו (עם כדור! במגרש מקורה! במתחם חינוך בטוח, מטופח ומתוחזק! אולם ספורט שמכיל את כולם! כיתות יפות! מדרגות נורמליות!) ויסתובבו בביטחון ובכיף!
מבני הציבור שבשטחי השכונה צריכים לשרת בראש ובראשונה את תושבי השכונה. נקודה.
3. נושא הספריה במבנה המתנ"ס השני (החדש) - הטחתי בראש העיר את העובדה כי התחייב בפני ובפני נציגי שכונה נוספים, לפני למעלה משנה ובאופן בלתי משתמע לשתי פנים כי חלק ממבנה המתנ"ס השני יוקצה לציבור השכונה ויעודו יקבע בשיתוף מלא עם נציגי ועד השכונה כאשר הוצג במפורש וסוכם כי תוקם ספריה. תהליך זה לא קרה ו"הונחתה" גזירה כי לא תקום ספריה.
שורה תחתונה: ראש העיר מסר כי הנושא ייבדק מחדש.
4. בית כנסת - הוצג בפני ראש העיר כי לא יעלה על הדעת כי תושבי השכונה יתפללו בחדר שהוקצה במתנ"ס, ועוד כדור "דיסקו" במרכזו.
הדבר לא מכובד ולא סביר. יש להקצות מבנה ייעודי לשם כך.
שורה תחתונה: ראש העיר מסר כי הנושא ייבחן.
5. מגרש ספורט - אחרי החגים צפויים לקום 2 מגרשי ספורט ומתקנים נוספים לרווחת הציבור (אגב, זאת אחרי מאבק גדול משך תקופה ארוכה של נציגי השכונה, המגרשים היו אמורים להיות מוקמים עד ספטמבר).
ביקשנו לקבל מגרשים מקורים כדי שישמשו את הילדים והתושבים גם בחורף - בדיוק כפי שקיבלה השכונה הסמוכה לנו.
שורה תחתונה: ראש העיר מסר כי המגרשים לא יהיו מקורים.
6. גינון - הוצג בפני ראש העיר כי ועד השכונה הוא זה שמטפל גם בשטחי הגינון של העיריה וזאת עקב הזנחה ואי טיפול מספק על ידי העירייה.
שורה תחתונה: ראש העיר מסר כי העניין ייבדק.
כן הוצגו בעיות וטענות נוספות, אך הנושאים לעיל הם הנושאים המרכזיים.
שורה תחתונה: התאכזבנו ובגדול.
השאלות הקשות נותרו ללא פתרונות וללא מענה לשביעות רצוננו.
אנחנו מאוד מקווים כי לאחר הפגישה אתמול, אשר נמשכה עד קרוב לחצות הליל,
אולי יחול שינוי במדיניות העירייה כלפינו.
ראש העיר ונציגיו ייבחנו במעשים ובתוצאות ואנו לא נסתפק ב"בדיקות".
הכדור בידיים של ראש העיר ונציגיו - אנחנו נלחץ, נעקוב ונעדכן.
אני מודה מאוד לכל תושבי השכונה שהשתתפו בפגישה (וגם לחני שוורץ ואסף אייל ואחרים שלא נכחו בפגישה עקב אילוצים, אך בהחלט יש להם חלק מרכזי ועצום במאבק).
הצגנו אחדות ועמדות מגובשות וברורות.
גם אם התפרצו מחלוקות פנימיות והיו התפרצויות אמוציונליות - זה טבעי כאשר עוסקים בנושאים רגישים כל כך (בוודאי כאשר היו גורמים חיצוניים שדאגו "לחמם" את האווירה) ואני רק יכול להתנצל בשמי שגם אני חטאתי בהתפרצויות אלו.
גילוי נאות לסיום:
כיו"ר ועד השכונה, אני מייצג את כלל האינטרסים של השכונה מזה 5 וחצי שנים ובתקופה האחרונה אני בעיקר עוסק בניהול השוטף של השכונה ופחות במאבק מול העיריה והמוסדות - אותו מנהלים נציגי שכונה אחרים בצורה נפלאה.
למעשה הגעתי לישיבה ברגע האחרון (אורן מיילי האיש היקר כל כך פשוט תפס אותי באוזן) לאחר שהסתבר לי שחני ואסף לא יהיו נוכחים. סברתי שלאור היכרותי הארוכה עם נציגי העירייה ועם שלל הבעיות אוכל להציג את הדברים בדרך ראויה ומקיפה.
מקווה שזה יצא מפי בצורה טובה.
בכל מקרה, הקרדיט הוא כולו לכם.
לכל מי שעומד מאחורי הדבר, לכל מי שהשתתף ולכל מי שתומך.
"פ"ת עכשיו" ימשיך לעקוב ולדווח אחר המחלוקת והשלכותיה בין תושבי השכונות הצפוניות לראש העיר.